Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bandant įteisinti nelegalius Kuršių nerijos namus, gali būti keičiamas teritorijų planavimo įstatymas

Dar šią pavasario sesiją Seime gali būti svarstomas naujas teritorijų planavimo įstatymas, kuris numatytų galimybę pildyti, tikslinti tvarkymo planus.
Lietuvos pajūris: Juodkrantė – ten, kur ošia pušys, kvepia rūkytas karšis ir klykia kormoranai
Lietuvos pajūris: Juodkrantė – ten, kur ošia pušys, kvepia rūkytas karšis ir klykia kormoranai / Visitneringa.com nuotr.

Vyriausybė yra įpareigojusi Valstybinę saugomų teritorijų tarnybą (VSTT) parengti naują Kuršių nerijos nacionalinio parko tvarkymo planą. VSTT turi apsvarstyti, ar gali būti į planą įtraukti tie namai, kurie dabar yra pripažinti nelegaliais.

Jeigu jie būtų pripažinti kaip atitinkantys visus aplinkosauginius ir paveldosauginius reikalavimus, galėtų būti įtraukti į planą ir jų griauti nereikėtų.

Tačiau, kaip 15min.lt yra sakiusi VSTT direktoriaus pavaduotoja Rūta Baškytė, įstatymai nenumato teisės tikslinti ar taisyti tvarkymo planus.

Taigi kol kas, norint priimti sprendimą dėl kelių namų, reikia keisti visą tvarkymo planą. Tai būtų ilgesnė ir brangesnė procedūra.

VSTT kol kas skelbti konkursą dėl tvarkymo plano rengimo delsia. Praėjusią savaitę VSTT šią problemą aptarė su Aplinkos ministerijos atstovais.

R.Baškytė portalui sakė, kad dar šioje pavasario sesijoje Seimui gali būti pateiktas teritorijų planavimo įstatymas, kuris numatytų galimybę tikslinti tvarkymo planus.

15min.lt žiniomis, visas paketas įstatymų dėl saugomų teritorijų planavimo jau yra Seime, tačiau jis kol kas nėra užregistruotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius