Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Daugiabučių administratoriai: šildymo sezono pradžia kol kas – be siurprizų

Pirmadienį Vilniaus daugiabučiuose prasidėjęs šildymo sezonas jų administratoriams kol kas didelių staigmenų nepateikė. Kaip tikina didelę dalį Vilniaus daugiabučių administruojančios įmonių grupės atstovai, techninių nesklandumų pirmąją dieną neužfiksuota.
Radiatorius
Radiatorius

Vilniaus savivaldybė pirmadienį pateikė grafiką, kada kuriuose sostinės rajonuose pradės šilti radiatoriai. Tad jau pirmadienį (arba vėliausiai antradienį) šilumos turėjo sulaukti Vilkpėdės, Šeškinės, Pilaitės, Senamiesčio, Šnipiškių, Karoliniškių, Lazdynų, Naujosios Vilnios, Baltupių gyventojai.

Antradienį ir trečiadienį pradės šilti Antakalnio, Žirmūnų, Pašilaičių, Viršuliškių, Justiniškių, Žvėryno, Naujamiesčio daugiabučiai namai, o per trečiadienį ir ketvirtadienį šiluma bus įjungta Paneriuose, Naujininkuose, Rasose, Fabijoniškėse, Grigiškėse ir Verkiuose.

Vertindami šildymo sezono pradžia „Mano būsto“ įmonių grupei priklausančių daugiabučių namų administravimo įmonių atstovai tvirtina kol kas neužfiksavę jokių techninių nesklandumų. Pasak pastatų priežiūros specialistų, nors šildymas daugiabučiuose šiemet įjungiamas kiek anksčiau nei įprastai, visos sistemos veikia nepriekaištingai.

„Mano būsto“ Pastatų ūkio valdymo departamento direktoriaus Tado Misevičiaus teigimu, taip yra todėl, kad specialistai, atsakingi už šildymo sistemų paruošimą, tinkamai atliko „namų darbus“. Todėl esą pirmosiomis šildymo sezono dienomis ir nefiksuojama gedimų.

„Anksčiau pasitaikydavo nesklandumų, tačiau šiemet, bent jau kol kas, jokių rimtų incidentų, susijusių su šildymo paleidimu daugiabučiuose, mūsų tarnyba nefiksuoja. Tai rodo, jog visą vasarą ir rudens pradžioje vykę pasiruošimo darbai buvo atlikti nepriekaištingai. Žinoma, per artimiausias keletą dienų, kol šildymas bus įjungtas visuose šalies daugiabučiuose, gali pasitaikyti tam tikrų techninių nesklandumų, tačiau esame pasiruošę greitai ir operatyviai į tai reaguoti ir juos pašalinti“, – sakė T.Misevičius.

Anksčiau pasitaikydavo nesklandumų, tačiau šiemet, bent jau kol kas, jokių rimtų incidentų, susijusių su šildymo paleidimu daugiabučiuose, mūsų tarnyba nefiksuoja. Tai rodo, jog visą vasarą ir rudens pradžioje vykę pasiruošimo darbai buvo atlikti nepriekaištingai, – sakė T.Misevičius.

Bendrovės „Mano būstas“ skambučių centro (o pastarasis vienintelis Lietuvoje veikia visą parą) vadovas Andrius Šikšnius pastebėjo, kad pradėjus šildyti daugiabučius, sulaukiama 4 kartus daugiau gyventojų pranešimų nei įprastai. Tiesa, dauguma skambinančiųjų teiraujasi, kada konkrečiame name bus įjungtas šildymas. A.Šikšniaus teigimu, suvaldyti išaugusį skambučių srautą šiomis dienomis padeda papildomos operatorių pajėgos, kurių dėka pavyksta atsakyti į daugelį skambučių.

Daugiabučių administratoriai įspėja, kad net ir įjungus šildymą name dalyje butų radiatoriai gali nešilti, kadangi kartais šildymo sistemoje susikaupia oras ir būtina nuorinti viršutinių aukštų radiatorius.

„Tačiau nesvarbu, ar gyvenate viršutiniame, ar kituose aukštuose, jeigu pastebėjote, kad įjungus šildymą jūsų radiatoriai nešyla, kreipkitės į savo namo administratorių“, – toks pagrindinis administratorių patarimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius