Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiabučių renovacija: šiemet tikimasi rekordų

Šiemet numatoma modernizuoti 800 daugiabučių, tai – trečdaliu daugiau nei 2015-aisiais, kai buvo atnaujinta beveik 600 pastatų, konferencijoje „Daugiabučių modernizavimo pamokos ir perspektyvos“ informavo Aplinkos viceministrė Daiva Matonienė.
 Klaipėdos Panevėžio gatvės 5 namo renovacija
Renovuojamas daugiabutis / Jurgitos Andriejauskaitės nuotr.

„Stebint žiniasklaidos pateikiamą informaciją apie modernizuojamus daugiabučius, į akis krenta dažniausiai naudojamas žodis – „stringa“. Tačiau, pažiūrėjus statistinius duomenis, matome, kad modernizacijos mastai ne tik nemažėja, bet nuolat auga“, – pranešime spaudai cituojama D. Matonienė.

Nuo 2005 iki 2013 metų Lietuvoje buvo modernizuota 520 daugiabučių, o vien 2015 metais baigti modernizuoti 574 pastatai, t. y. daugiau nei per aštuonerius metus. Šiemet ketinama modernizuoti 800 daugiabučių. Daugėja ir norinčiųjų atnaujinti savo pastatus. Jei pernai buvo registruoti  2415 projektų, šiemet šis skaičius jau  pasiekė 3658.

Pasak  D. Matonienės, ateityje modernizacijos mastai dar labiau augs. „Danske bank“ skaičiavimais, per trejus metus į statybos sektorių daugiabučių modernizacijos procesas įliejo apie 300 mln. eurų.

Vien šiemet šis skaičius turėtų siekti 200 mln. eurų. Ketinama pradėti kvartalinė renovacija pritrauks dar didesnius lėšų srautus.

Konferencijos metu taip pat aptartos dažniausiai pasitaikančios klaidos modernizuojant daugiabučius.

„Nors dabar projektavimo ir įgyvendinimo darbai ženkliai pagerėjo, vis dar daroma grubių klaidų, dėl kurių modernizuotas daugiabutis gali suvartoti tiek pat ar net daugiau energijos, nei prieš projekto įgyvendinimą“, – sako „Danfoss“ inžinierius-konsultantas Justas Rutkauskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius