Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekologiškesniam namo šildymui – valstybės subsidijos

Individualių namų savininkai, svarstantys, kokią namo šildymo sistemą įsirengti ar pakeisti, sulaukė geros žinios. Jau nuo liepos mėnesio gyventojai, įsirengiantys biokatilus, gali susigrąžinti iki 30 proc. visų biokatilo įrengimui skirtų lėšų. Šia naujove siekiama paskatinti gyventojus šildyti būstą ne tik ekonomiškiau, bet ir ekologiškiau, teigiama pranešime spaudai.
Šiluma
Šiluma / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Specialistai sveikina tokią iniciatyvą ir džiaugiasi padidėjusiu klientų ratu, nes nuo šiol biokatilai bus įperkami ir mažesnes pajamas gaunantiems žmonėms. „Susidomėjimas biokatilais yra didžiulis. Žmonės darosi vis sąmoningesni, taigi savo būstą nori šildyti ir pigiai, ir ekologiškai. Tokie norai yra įgyvendinami, kadangi būsto šildymas biokuru yra itin ekologiškas, o pasinaudojus naująja  kompensavimo programa, investicijas galima sumažinti net trečdaliu“, – aktualiją komentuoja modernius automatizuotus granulinius biokatilus gaminančios įmonės „Biokaitra“ komercijos vadovas Aurimas Žala.

Nors kasmet vis didesnio populiarumo sulaukiantys biokuro katilai reikalauja nemažų investicijų, skaičiuojama, kad jos atsiperka per 3-5 metus. Lietuvių gaminamų granulinių katilų kainos varijuoja nuo 10 000 Lt už katilą, skirtą individualiam namui, iki 40 000 Lt už katilą, skirtą patalpoms, didesnėms nei 300 kv. m. Pasinaudojus subsidijomis ir susigrąžinus trečdalį lėšų, biokatilas pirkėjui kainuos atitinkamai nuo 7 000 Lt iki 28 000 Lt. Per kiek laiko katilas atsiperka priklauso ir nuo kuro, kuris naudojamas. Išlaidos už 1 kv. m šildymą malkomis per mėnesį sudaro 2,33 Lt, šiaudų granulėmis – 2,96 Lt, medžio granulėmis – 3,68 Lt, gamtinėmis dujomis – 5,37 Lt, dyzeliu – 5,85 Lt, elektra – 10,26 Lt.

Planuojantiems įsirengti biokatilą visą informaciją apie valstybės subsidijas gali suteikti katilais prekiaujančių įmonių specialistai. „Pirkėjai kol kas nedaug žino apie šią biokaltilų subsidijavimo programą, todėl visiems mūsų klientams, besidomintiems „Biokaitros“ katilais, stengiamės paaiškinti, kaip pasinaudoti subsidijomis, padedame sutvarkyti dokumentus, kad pirkėjai nepraleistų galimybės katilus įsigyti pigiau“, – pasakoja „Biokaitra“ komercijos vadovas Aurimas Žala.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius