Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greitai renovacijai pritrūks statybininkų

Paraiškas dėl daugiabučių renovacijos finansavimo priimantys bankininkai konstatuoja, kad norinčiųjų atsinaujinti eilėje yra daugiau, nei jie pajėgtų finansuoti. Savivaldybių, statybų verslo atstovai brėžia ateitį: daugiau statybininkų pastolių prie renovuojamų daugiabučių išvysime žiemos link, o masiškesnių šiltinimo darbų laukiama kitą pavasarį, tačiau tempus lėtina besiformuojantis darbuotojų trūkumas, ketvirtadienį rašo „Verslo žinios“.
Daugiabučių renovacijai parengti tipiniai projektai padės sutaupyti apie 70 proc. planavimo išlaidų.
Daugiabučių renovacijai parengti tipiniai projektai padės sutaupyti apie 70 proc. planavimo išlaidų. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Druskininkų meras ir Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas Ričardas Malinauskas teigia, kad renovacija Druskininkuose prasidės jau šiemet, tačiau jai pritrūks statybininkų.

Statybų bendrovės „Lakaja“ statybų direktorius Dalius Satkūnas tikina, kad įmonė darbuotojų trūkumą bando kompensuoti, priimdama ką tik mokslus baigusį jaunimą.

„Lazda perlenkta. Projektų mums ieškoti nebereikia. Norinčiųjų renovuoti pastatus yra daugiau, nei galėtume finansuoti“, – tegia Šiaulių banko Vilniaus regiono projektų vadovas Viktoras Budraitis. Pasak jo, esminis lūžis, kodėl jaučiamas toks suaktyvėjimas, yra tai, kad renovacijoje dabar nori dalyvauti ir socialiai remtini asmenys, mat nepritardami daugiabučio šiltinimui jie prarastų šildymo kompensacijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius