-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išmanaus roboto užduotis – nepriekaištingai švarūs langai

Pavasarį, likus savaitei ar kelioms iki Velykų, dažnuose namuose prasideda pavasarinė ruoša: valomi kilimai, išmetami pasenę daiktai. Daug kur įprasta ta pačia proga nuvalyti ir namų langus. Tiesa, šią tradiciją daug lengviau išsaugoti seno tipo namuose su daug mažų langų, kuriuos nesunku pasiekti. Tačiau ką daryti gyvenant bute su įstiklintu balkonu ar turint vitrininį langą per du aukštus? Balansuojant ant kopėčių rizikuoti sveikata ar samdyti pagalbą?
Robotas „Cop Rose X5“
Robotas „Cop Rose X5“ / Projekto partnerio nuotr.

Laimė, yra sprendimas, nereikalaujantis nei kasmetinių išlaidų, nei artimųjų sveikatos išbandymų – išmanus langų valymo robotas.

Naujas modelis – išmanesnis nei iki šiol

Šį pavasarį Lietuvą pasiekė ilgamečio robotų gamintojo „Cop Rose Robot“ naujausias kovotojas su nešvariais langais – robotas „Cop Rose X5“. Naujo modelio robotas yra nepakeičiamas pagalbininkas namuose, gebantis valyti ne tik langus, bet ir kitus lygius paviršius: sienas, vonios kambario plyteles, grindis ar net lubas. Prie paviršių „Cop Rose X5“ prisisiurbia vakuuminio siurblio pagalba.

Dirbtiniu intelektu pasižymintis robotas savarankiškai numato, kokį plotą jam reikia nuvalyti, ir juda stiklu (ar kitu paviršiumi) pagal „gyvatės“ schemą. Toks metodas drauge su atnaujinto modelio šluostėmis garantuoja efektyvų paviršių valymą nuo riebalų, nešvarumų, apibėgimų. Programinės įrangos dėka robotas sumaniai apskaičiuoja valymo intensyvumą, taip taupydamas elektros energiją ir didindamas siurblio ilgaamžiškumą.

Projekto partnerio nuotr./Robotas „Cop Rose X5“
Projekto partnerio nuotr./Robotas „Cop Rose X5“

Itin saugu

Dažną pirkėją nuo minties įsigyti langų valymo robotą atbaido baimė, kad jis gali nukristi. Nesunku juos suprasti – net ir devynias gyvybes turinčios katės nerizikuoja šokti iš penkto aukšto balkono, o šiuolaikinis prietaisas tikrai tokios kelionės neišgyventų. Kad nuo to apsisaugotų, „Cop Rose X5“ kūrėjai įdiegė kelis apsaugos mechanizmus.

Visų pirma, jau minėtas vakuuminis siurblys: šiame modelyje jis itin galingas ir išlaiko robotą prikibusį prie paviršiaus, net jei tenka valyti lubas.

Antra, robotas yra „apginkluotas“ baterija, kuri leidžia jam būti prisisiurbusiam prie paviršiaus net jį netyčia atjungus nuo elektros šaltinio. Iškaboti ant stiklo ar lubų mažasis pagalbininkas galės 25-30 minučių, per kurias tikrai spėsite jį nukelti.

Galų gale, jei šios priemonės nepadėtų, komplektacijoje yra ir tvirta, 30 kg svorį atlaikanti apsauginė virvė – ja pritvirtintas robotas net ir nukritęs nuo valomo paviršiaus nenukentės.

Projekto partnerio nuotr./Robotas „Cop Rose X5“
Projekto partnerio nuotr./Robotas „Cop Rose X5“

Paprastas naudojimas

Laimė, tai, kad roboto „ektroninėse smegenyse“ kas sekundę įvyksta tūkstančiai procesų, jo šeimininkų nevargina – dažniausiai pakanka paspausti vieną mygtuką ir palikti robotą darbuotis, žinant, kad apie užbaigtą darbą bus pranešta garsiniu signalu. O prireikus, jį galima valdyti ir valdymo pulto pagalba.

Ant „Cop Rose X5“ korpuso yra informaciniai indikatoriai, kurie leidžia vos užmetus akį pamatyti darbo eigą ir akumuliatoriaus būseną. Be to, Lietuvoje platinamiems robotams pridedama ir išsami instrukcija lietuvių kalba.

Projekto partnerio nuotr./Robotas „Cop Rose X5“
Projekto partnerio nuotr./Robotas „Cop Rose X5“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius