Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išvykų laikas ne už kalnų: ar namus paliksime ramia širdimi?

Atšilus orams prasidėjo laikas, kai žmonės mažiau būna namuose, todėl draudikai fiksuoja, kad vagysčių iš būstų skaičius jau pradeda augti.
Namai
Namai / 123rf.com nuotr.

Draudimo bendrovės „Gjensidige“ duomenimis, šiltuoju metų laiku, kai miestai ištuštėja, vagys darbuojasi aktyviausiai. „Be priežiūros palikti namai ir sumažėjęs žmonių budrumas skatina tuo pasinaudoti vagis. Kaip rodo statistika, rugpjūtį ir liepą, lyginant su kitais mėnesiais, yra įvykdoma daugiausia vagysčių iš gyvenamųjų patalpų. Būtina atkreipti dėmesį ir į artėjantį ilgąjį liepos 6-osios savaitgalį. Paprastai tokiomis dienomis žmonės išvyksta iš namų, o vagysčių juose skaičius išauga kelis kartus. Todėl raginame žmones iš anksto pasirūpinti, kad jiems išvykstant namai liktų saugūs“, – sakė draudimo bendrovės „Gjensidige“ „Gjensidige“ Turto žalų skyriaus vadovas Giedrius Norkus.

Pasak saugos tarnybos „Mano sauga“ direktoriaus Gedimino Jankausko, didžiausią dėmesį namuose reikia skirti langų ir lauko durų saugumui. Jo teigimu, vagis taip pat vilioja nepatvarios spynos, neįstiklinti pirmojo aukšto balkonai ir matomoje vietoje laikomi vertingi daiktai. Dėl to, įrengiant signalizaciją bute ar name, patariama sumontuoti judesio daviklius visuose kambariuose, ne tik ant durų ar langų.

G.Jankauskas patarė nepamiršti ir geros kaimynystės – svarbu gerinti santykius su kaimyninių butų ar namų gyventojais ir taip kurti saugią aplinką. Geri kaimynai gali padėti tinkamai ir laiku reaguoti į grėsmę.

Žiūrėkite vaizdo patarimus ir sužinokite, kaip saugiai palikti namus išsiruošus atostogų ar išvykstant savaitgaliui:

VIDEO: Išvykų laikas ne už kalnų: ar namus paliksime ramia širdimi?

Saugiausia yra savo turtą apdrausti – tai pirmoji garantija, kad po įvykusios nelaimės liksite ne tuščiomis kišenėmis. Draudimo bendrovė „Gjensidige“ vykdo turto draudimo akciją: sudariusiems naują būsto draudimo sutartį – dūmų detektorius dovanų. Akcija vyksta iki gegužės 12 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius