-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAE darbdaviams liepta nemokamai apgyvendinti mažai uždirbančius

Jungtinių Arabų Emyratų valdžia nurodė šalies darbdaviams nemokamai apgyvendinti darbuotojus, kurie per mėnesį uždirba mažiau nei 540 JAV dolerių. Toks nurodymas yra naujausias šalies valdžios žingsnis kovojant su darbininkų išnaudojimu.
Dubajus
Dubajus / Bigstockphoto.com nuotr.

Manoma, kad didžiausią šio sprendimo naudą pajus atvykėliai iš Pietų Azijos, kurie sudaro didelę dalį į JAE atvykusių užsieniečių darbuotojų.

Tiesa, gruodį įsigaliosiantis sprendimas bus taikomas tik daugiau nei 50 darbuotojų turinčioms kompanijoms, pirmadienį pranešė Žmogiškųjų išteklių ir emiratizacijos ministerija.

Žmogaus teisių grupės jau ne kartą kritikavo JAE ir kitas naftos turtingas Persijos įlankos šalis užsieniečių darbininkų išnaudojimu. „Ekspertai kelis mėnesius nagrinėjo tokių darbininkų, kurie ministerijos klasifikacijos sistemoje yra įvardijami kaip žemos kvalifikacijos darbuotojai, gyvenimo sąlygas“, – sakė žmogiškųjų išteklių ministras Saqras Ghobashas.

Jo teigimu, ministerija taip pat ketina tikrinti, kokį būstą įmonės suteiks savo darbuotojams, kad šis atitiktų sveikatos ir saugos reikalavimus. O tvarkos nesilaikančioms kompanijos grės nuobaudos.

Praėjusiais metais JAE valdžia paskelbė apie darbo rinkos reformas, kuriomis siekiama kovoti su darbininkų išnaudojimų ir apsaugoti milijonų užsieniečių darbuotojų teises.

Verta paminėti, kad vietiniai JAE gyventojai sudaro tik 10 proc. šalies darbo jėgos, kurios didžiąją dalį sudaro atvykę azijiečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius