Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kad mansardos kambariuose nebūtų karšta

Tvankūs mansardos kambariai vasarą – gana dažna problema. Tačiau esama puikių sprendimų, padėsiančių sumažinti patalpų įkaitimą ir tokiu būdu pagerinti jų mikroklimatą.
Mansardos langai
Stogo langai / Partnerio nuotr.

Šilčiausiais metų mėnesiais mansardose įrengtų butų ar individualių namų savininkai dažnai skundžiasi, kad kambariuose tvyro pernelyg didelis karštis. Vasarą kambariai taip įkaista, jog darosi sunku miegoti. Saugantis nuo kaitros naudojamos įvairios priemonės – ventiliatoriai, oro kondicionieriai ir t.t. Deja, tokie prietaisai eikvoja elektros energiją, kelia triukšmą ir dar labiau padidina diskomfortą. Jie net tik, kad neduoda norimo rezultato, bet ir sukelia visai priešingą efektą – padidina elektros energijos sąskaitas bei sukelia riziką vidury vasaros susirgti angina.

Bendraudami su individualių namų savininkais ar statytojais, dažnai susiduriame su nuomone, jog, norint išvengti mansardos patalpų įkaitimo, geriau apskritai neįsirengti stogo langų. Tokia nuomonė teisinga tik iš dalies. Taip, kambarys įkaista šiek tiek greičiau, jeigu jame yra stogo langas. Tačiau apsvarstykime problemą kitu kampu – stogo langas kambariui duoda dienos šviesos, šilumos bei suteikia galimybę jį išvėdinti, kai darosi pernelyg karšta, ypač jeigu stogo langas įrengtas tinkamoje vietoje. Neturėtume pamiršti ir pagrindinio stogo lango privalumo – pro jį sklindančios tiesioginės, gyvybiškai mums reikalingos natūralios šviesos.

Ne visuomet turime galimybę išvėdinti kambarius ar padaryti tai laiku, todėl buvo sugalvota nemažai sprendimų šiam klausimui išspręsti. Pagrindinis iššūkis buvo – surasti būdą, kaip nesunkiai išvėdinti kambarį, neįsileidžiant kaitros iš lauko. VELUX šį iššūkį įveikė – sukūrė paprastai įrengiamus ir valdomus aksesuarus stogo langams – markizes ir išorines žaliuzes – padedančius apsaugoti kambarius nuo į vidų plūstančio karščio bei suteikiančius galimybę įsileisti į namus šviežio oro.

Partnerio nuotr./Stogo langai
Partnerio nuotr./Stogo langai

Markizės sumažina įkaitimą iki 76%

Išorinės VELUX markizės užblokuoja saulės spindulius dar prieš jiems pasiekiant lango stiklą ir sumažina pasyvų šildymą iki 76%. Nuleidus markizes kambaryje vyrauja maloni temperatūra net ir šiltą saulėtą dieną. Markizės yra peršviečiamos, todėl galite mėgautis vaizdu, net jeigu jos nuleistos.

Norėdami išsirinkti tinkamiausią VELUX užuolaidėlių valdymo būdą, atsižvelkite į savo stogo lango įrengimo padėtį bei į tai, kaip dažnai varstysite užuolaidėlę.

Partnerio nuotr./Stogo langai
Partnerio nuotr./Stogo langai

VELUX markizės itin lengvai valdomos. Paprasčiausiai atverkite stogo langą, apsukite jį 180 laipsnių kampu ir užfiksuokite markizę ant dviejų lango išorėje pritvirtintų kabliukų. Šią užuolaidėlę galima įrengti ir valdyti iš kambario vidaus, neprireiks ropštis ant stogo. Kitas svarbus privalumas – stogo langą galima atidaryti ir uždaryti, net kai markizė nuleista.

Idealus sprendimas aukštai įrengtiems stogo langams arba kai norima prabangos ir maksimalaus komforto – nuotoliniu būdu valdomos, elektros arba saulės energija maitinamos markizės.

Partnerio nuotr./Stogo langai
Partnerio nuotr./Stogo langai

Išorinės žaliuzės sumažina patalpų įkaitimą iki 97% ir visapusiškai apsaugo nuo nepalankių oro sąlygų

Tobulas pasirinkimas visais metų laikais – VELUX išorinės žaliuzės, apsaugančios kambarį nuo įkaitimo vasarą bei išsaugančios šilumą žiemos metu. Be to, šios žaliuzės, esant poreikiui, gali visiškai užtamsinti patalpą.

Paprastos, ranka valdomos išorinės žaliuzės, gali būti fiksuojamos 2 padėtyse: arba nuleistos, arba pakeltos. Kai nenaudojamos, žaliuzės tvarkingai susivynioja į kasetę viršuje. Norėdami nuleisti žaliuzes, paprasčiausiai atverkite langą ir sukite jį 180 laipsnių kampu, kol varčia užkabins žaliuzės juostelių mechanizmą. Uždarius langą, žaliuzės nesusivynios automatiškai. Norėdami pakelti žaliuzes, vėl atverkite langą, sukite jį 180 laipsnių kampu, kol žaliuzės juostelių mechanizmas atsikabins nuo varčios – pasigirs spragtelėjimas.

Rinkdamiesi sau tinkamiausią išorinių žaliuzių valdymo būdą, atsižvelkite į stogo lango padėtį bei kaip dažnai naudosite žaliuzes. Saulės arba elektros energija maitinamos nuotolinio valdymo žaliuzės – idealus variantas, kai stogo langai nepasiekiami ar norisi ypatingo patogumo ir prabangos.

Aptakus inovatyvus VELUX išorinių žaliuzių dizainas buvo įvertintas tarptautiniu mastu – gaminiui suteikti „Red Dot Design“ ir „iF Product Design” apdovanojimai.

Visi VELUX produktai gaminami laikantis griežtų standartų iš aukščiausios kokybės medžiagų, todėl tarnauja ilgus metus ir nekelia jokių rūpesčių. VELUX užuolaidėlėms ir žaliuzėms suteikiama 3 metų garantija.

Partnerio nuotr./Stogo langas
Partnerio nuotr./Stogo langas

Visi minėti sprendimai įrodo, jog stereotipą, kad stogo langai sąlygoja mansardos patalpų perkaitimą, nesunku paneigti. Nors pripažįstame, kad toks mąstymas ir turi pagrindo, tačiau žinome ir tai, kad VELUX sukūrė be galo daug sprendimų, padėsiančių eliminuoti visus karščio sukeliamus padarinius. Taigi, daugiau nėra jokio reikalo atsisakyti dienos šviesos dėl klimato sąlygų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius