Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kai kuriose renovaciją atliksiančiose įmonėse dirba tik po 1–3 darbuotojus

Alytaus regione pradeda strigti daugiabučių renovacija. Bendrijų pirmininkai, nepatenkinti dėl brangiai nupirktų daugiabučių renovacijos darbų – po konkurso kai kurie projektai, pavyzdžiui, Varėnoje, atpigo 2 centais, nesutinka pasirašyti renovavimo darbų sutarčių. Be to, abejojama renovaciją atliksiančiomis įmonėmis, nes kai kuriose jų dirba po vieną ar tris darbuotojus.
Daugiabučių renovacija
Daugiabučių renovacija

Alytaus renovuojamų daugiabučių gyventojai tikėjosi, kad renovacijos darbai nupirkti per Centrinę perkančiąją organizaciją bus pigesni, nei paskaičiuota renovacijos investiciniuose projektuose.

Pasak vienos iš bendrijų pirmininkės, abejojama ir konkursą laimėjusia statybos bendrove, kurioje dirba tik trys darbuotojai. Trys bendrijos nesutinka su pirmojo konkurso rezultatu, nes kaina, palyginti su investiciniu projektu, sumažėjo vos 4 tūkstančiais.

„Aš tikrai šokiruota. Aš pati ir namų gyventojai su tuo nesutinkame. Todėl mes parašėm prieštaravimą, kas sustabdytų laimėjimą ir būtų skelbiamas antras konkursas“, – teigia bendrijų pirmininkė Regina Miliauskienė.

Bendrijų netenkina, kad rangovas, laimėjęs trijų namų renovacijos konkursą, nepateikė, kiek tai kainuos kiekvienam namui.

Varėnos rajono meras taip pat abejoja statybos bendrovių, panorusių renovuoti daugiabučius, galimybėmis.

„Tik iš trečio karto atsirado vienas rangovas, kuris sumažino kainą tik 2 centais, nebuvęs, nematęs, kur tie objektai, kokie objektai. Pateikė nerealius skaičius – 12 butų namą įvardija kaip 20-ies, kainos skiriasi 50 proc. į vieną ar kitą pusę. Viskas iš lubų, daromas spaudimas, kad mes per 5 dienas turime pasirašyti sutartis. Mes nesutiksime“, – tvirtina Varėnos meras Vidas Mikalauskas.

Tačiau per Centrinę perkančiąją organizaciją vykusių viešųjų pirkimų rezultatai neskundžiami, net jei konkursą laimėjęs rangovas kainą sumažina kad ir 1 centu. Aplinkos viceministrė žada griežtinti reikalavimus – esą bus atsižvelgiama į renovuojančios bendrovės patikimumą, finansinę padėtį, o investicinių projektų rengėjai privalės atskirai kiekvienam namui suformuoti techninę specifikaciją.

„Kai yra neteisingai suformuojama techninė specifikacija, gauname klaidingą rezultatą arba ne tokį, kokio tikėjomės. Tai dabar kaip priedas bus pridėtos lentelės, kur yra nurodomas kiekvienas namas ir jo investicinė vertė“, – sako aplinkos viceministrė Daiva Matonienė.

Pasak viceministrės, renovacijos darbų kainą reguliuoja rinka, tačiau neatmetama, kad dėl galutinės darbų kainos vyksta ir karteliniai susitarimai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius