Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kambarių nuoma turistams – naujas pajamų šaltinis recesijos paveiktiems rusams

Krentančios pajamos ir dviženklė infliacija Rusiją pavertė viena iš greičiausiai augančių būsto nuomos tinklalapio „Airbnb“ rinkų. Visame pasaulyje garsi interneto svetainė, kuri padeda sumažinti kelionių kaštus apsistojant ne viešbučiuose ar nakvynės namuose, o trumpam išsinuomojus kambarį ar butą, tampa papildomu pajamų šaltiniu krizės smaugiamiems rusams, rašo naujienų svetainė bloomberg.com.
Maskva
Maskva / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Tradicinis rusų mąstymas „mano namai – mano tvirtovė“ keičiasi, vis didesniam kiekiui žmonių atveriant savo namų duris, taip tikintis papildomų pajamų ekonominių neramumų metu“, – teigė „Airbnb“ atstovas Andrew Verbitsky.

Vyriškis už vieną naktį stalininių laikų buto kambaryje prašo 54 dolerių.

Per pastaruosius metus nuomos tinklalapio veiklos apimtys Rusijoje padvigubėjo. Maskva dabar patenka į „Top 10“ populiariausių miestų, kuriuose keliautojai ieško pigesnės už viešbučius alternatyvos, sąrašą.

Be to, Maskvos valdžia, skirtingai nuo tokių didmiesčių kaip Niujorkas ir Barselona, nesiruošia įvesti jokio specialaus reguliavimo ir mokesčių „Airbnb“ klientams.

Šiuo metu daugiausiai savo butus per „Airbnb“ tinklalapį siūlo išnuomoti Paryžiaus, Niujorko, Los Andželo, Sidnėjaus, Toronto ir Singapūro gyventojai.

Įmonė, kurios vertė yra daugiau negu 25 mlrd. dolerių, ima nuo 6 iki 12 proc. siekiantį komisinį mokestį, priklausantį nuo kambario kainos.

Rinkodaros srityje dirbantis Vitalijus Šitnevas po rublio žlugimo suprato, kad išlaikyti butą su laisvu kambariu yra pernelyg didelė prabanga ir nusprendė jį nuomoti per „Airbnb“ sistemą.

Vyriškis už vieną naktį stalininių laikų buto kambaryje prašo 54 dolerių, ir didžiąją dalį laiko jis yra užimtas.

V.Šitnevas pripažino, kad sprendimas nuomoti kambarį turistams jo mėnesines pajamas padidino penktadaliu.

Tačiau maskvietis priduria, kad papildomas uždarbis nėra vienintelis tikslas, kuris jį skatiną nuomoti kambarį. Ne mažiau svarbi yra ir galimybė bendrauti su įvairiais žmonėmis iš Vakarų šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius