Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiek kainuotų gyventi Vilniaus, Kauno ar Klaipėdos senamiestyje?

Rajonas, kuriame yra parduodamas būstas, sudaro trečdalį ar net didesnę buto kainos dalį. Nekilnojamojo turto skelbimų portalo Domoplius.lt duomenimis, dviejų kambarių butas Vilniaus senamiestyje kainuoja vidutiniškai 130 tūkst. litų daugiau nei tokio paties dydžio ir būklės butas kituose sostinės rajonuose.
Brangiausias butas Vilniuje – V.Mykolaičio-Putino gatvėje
Brangiausias butas Vilniuje – V.Mykolaičio-Putino gatvėje / Domoplius.lt nuotr.

Vidutinė parduodamo dviejų kambarių buto kaina Vilniaus senamiestyje yra 350 tūkst. litų. Kituose sostinės rajonuose vidutinės butų kainos – kur kas mažesnės. Pavyzdžiui, tokio paties dydžio butas Fabijoniškių rajone kainuoja apie 214 tūkst., Žirmūnuose – 205 tūkst., Pašilaičiuose – 220 tūkst., Naujamiestyje – 216 tūkst., Lazdynuose – 210 tūkst. litų.

Domoplius.lt nuotr./Brangiausias butas Kaune – Žaliakalnio rajone
Domoplius.lt nuotr./Brangiausias butas Kaune – Žaliakalnio rajone

„Galima sakyti, jog vien už tai, kad butas yra senamiestyje, reikės už jį sumokėti 130 tūkst. daugiau nei už tokį patį butą Naujamiestyje ar Pašilaičiuose. Dažnai ši suma yra dar didesnė. Pavyzdžiui, už sostinės senamiestyje, Pranciškonų gatvėje, esantį 60 kv. m. butą reiktų sumokėti net 140 tūkst. daugiau nei už tokio paties ploto panašiai įrengtą butą Žirmūnuose ar Lazdynuose. Tiesa, butas prestižiniuose Žvėryno ar Antakalnio rajonuose gali kainuoti ir tiek pat, kiek butas senamiestyje“, – lygina Evaldas Narbuntovičius, Domoplius.lt projekto vadovas.

Pasak nekilnojamojo turto eksperto, vieta, kurioje yra butas, dažnai sudaro didelę objekto vertės dalį. Štai Kauno miesto senamiestyje šiuo metu parduodamo dviejų kambarių buto vidutinė kaina – 190 tūkst. litų, o nuo centro nutolusiuose rajonuose – gerokai mažiau. Šilainiuose – 124 tūkst., Romainiuose – 108 tūks. litų.

Nekilnojamojo turto ekspertas pastebi, jog bankai lengviau suteikia paskolas tiems, kurie perka butą senamiestyje. „Bankai nekilnojamąjį turtą senamiestyje vertina kaip investiciją ir nesibaimina dėl tokio turto nuvertėjimo“, – sako E. Narbuntovičius.

„Už 50 kv. m. gerai įrengtą butą Baltų pr. Šilainių rajone reikėtų sumokėti apie 125 tūks. litų. Keliais kvadratiniais metrais mažesnis ir labai panašiai įrengtas butas Benediktų gatvėje su vaizdu į laikinosios sostinės senamiestį – 54 tūkst. litų brangesnis, jo kaina siekia 179 tūkst. litų“, – skaičiuoja E. Narbuntovičius.

Nekilnojamojo turto ekspertas pastebi, jog bankai lengviau suteikia paskolas tiems, kurie perka butą senamiestyje. „Bankai nekilnojamąjį turtą senamiestyje vertina kaip investiciją ir nesibaimina dėl tokio turto nuvertėjimo“, – sako E. Narbuntovičius.

Uostamiesčio senamiestyje vidutinė dviejų kambarių buto kaina siekia 180 tūkst. litų. Butai miesto centre kainuoja 40 tūkst. litų daugiau nei, pavyzdžiui, Baltijos rajone, kuriame vidutinė dviejų kambarių kaina – 140 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius