Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių statybininkai vis labiau vertinami svetur

Jau šią savaitę Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO prasidės 22-oji tarptautinė statybų ir remonto paroda RESTA, skirta visiems, besidomintiems statybomis ir renovacija. Be statybų ir remonto tendencijų parodos lankytojai galės daugiau sužinoti apie „protingų“ namų valdymo sistemas, gyvenamosios aplinkos projektavimą, įrengimus ir priežiūrą bei išgirsti naujausius nekilnojamojo turto vystytojų pasiūlymus. Šiemet parodoje savo produkciją ir paslaugas pristatys 545 įmonės, tarp kurių – apie 60 Lietuvos gamintojų.
Paroda „Resta 2015“ / Litexpo nuotr.
Paroda „Resta 2015“ / Litexpo nuotr.

Kaip teigia Lietuvos statybininkų asociacijos (LSA) prezidentas Dalius Gedvilas, peržvelgus pastarųjų metų statistiką, pastebima, kad Lietuvos statybininkai vis labiau yra vertinami kitose šalyse.

„Augantis statybos darbų eksportas į Skandinavijos šalis tik patvirtina faktą, kad lietuvių siūlomos paslaugos vis labiau yra vertinamos svetur ir įgauna didesnį kitų šalių pasitikėjimą“, – sako D. Gedvilas.

Lietuvos statybininkų asociacijos vadovas džiaugiasi, kad 2014 metais Lietuvoje augo statybos apimtys, nekilnojamo turto rinka buvo aktyvi, o asociacijai priklausančių įmonių statyti ir modernizuoti pastatai rinkoje buvo labai gerai įvertinti.

Auga lietuviškos statybinės produkcijos gamyba

Atsinaujinantys Lietuvos miestai, renovuojami pastatai padarė nemažą įtaką lietuviškai statybų pramonei. Per pastaruosius metus ryškiai išaugo statybos darbuotojų skaičius, statybų sektoriuje po truputį integruojamos naujos technologijos, kurios palengvina darbą statybininkams, suaktyvėjo lietuviškos produkcijos gamyba.

Kaip teigia D. Gedvilas, pastebima, kad per praėjusius 2014 metus lietuviškoje statybų pramonėje padidėjo silikatinių, keraminių plytų, blokelių, plastikinių langų, medinių langų ir jų rėmų, durų ir slenksčių, staktų gamyba. Ženkliai išaugo silicinio (kvarcinio arba pramoninio) smėlio, žvyro, žvirgždo, surenkamų konstrukcinių elementų panaudojimas statybų pramonėje.

Atsinaujinantys Lietuvos miestai, renovuojami pastatai padarė nemažą įtaką lietuviškai statybų pramonei. 

Dauguma tokių Lietuvos gamintojų, kurie į rinką išleidžia įvairią statybų produkciją, kasmet dalyvauja tarptautinėje parodoje RESTA, pristatydami savo naujausius gaminius.

„Pavyzdžiui, šiemet parodoje lankytojai pamatys UAB „Rūdupis“ eksponuojamą naujausią produkciją: fasadines ir stumdomas sistemas, lauko duris, langus. AB „Umega“ lankytojams demonstruos savo gaminamus židinius, pirties krosneles, katilus – virykles, kieto kuro, granulinius katilus“, – sako parodos RESTA projekto vadovė Indrė Reimorienė.

Besidomintys nuotekų valymo įrenginių naujovėmis pasikonsultuoti, sužinoti daugiau apie nuotekų valymo „išmaniąsias“ sistemas galės užsukę į UAB „Traidenis“ stendą.

Be šių naujovių įmonė taip pat pristatys platų gaminamos produkcijos asortimentą: naftos gaudykles, nuotekų siurblines, įvairios paskirties stiklaplasčio talpyklas, surenkamas talpas ir kitą produkciją.

Parodos lankytojai taip pat galės daugiau sužinoti apie UAB „Betono mozaika“ lietuviškų trinkelių naujoves: daugiaspalvius, atidengtos faktūros ir sendintus gaminius, kurie Lietuvos rinkoje atsirado tik prieš kelis metus ir kurie sparčiai populiarėja tvarkant miestų, skverų, parkų aplinką.

Ir tai tik maža dalis to, ką šiemet galės išvysti į parodą užsukęs lankytojas. Be eksponuojamos naujausios produkcijos, įmonių specialistai lankytojams taip pat atsakys į visus rūpimus klausimus, čia pat bus galima užsisakyti kiekvienam reikalingą gaminį.

Paroda RESTA vyks balandžio 22-25 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO. Planuojamos ekspozicijos bus išsidėsčiusios daugiau kaip 33 tūkstančių kvadratinių metrų plote ir užims visą parodų centro teritoriją.

Lankytojai išvys ne tik gerai žinomų Lietuvos gamintojų stendus, bet naujienas pristatys įmonės iš Baltarusijos, Belgijos, Čekijos, Danijos, Estijos, Italijos, Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Serbijos, Ukrainos, Vokietijos.

Parodoje taip pat vyks du tarptautiniai verslo kontaktų renginiai, Lietuvos-Latvijos-Baltarusijos statybų forumas, konferencijos, seminarai specialistams ir visuomenei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius