Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nekilnojamojo turto rinka per metus augo 2,3 proc.

Lietuvos nekilnojamojo turto rinka, įskaitant žemę, šiemet išaugo 2,3 proc. - per 7 mėnesius parduota ir įsigyta apie 67 tūkst. įvairių objektų.Liepą didžiausi pokyčiai buvo individualių namų rinkoje - paskutinį kartą toks prekybos mastas buvo 2007 metų spalį.
Būstai Kinijoje
Būstai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Registrų centras pranešė, kad šiemet parduota 19,4 tūkst. butų ir 5,6 tūkst. individualių namų – atitinkamai 24,1 proc. ir 16,6 proc. daugiau nei pernai sausį-liepą.

Preliminariais duomenimis, vien liepą įsigyta daugiau kaip 10 tūkst. nekilnojamojo turto objektų – 12 proc. daugiau nei birželį ir 5,1 proc. mažiau nei pernai liepą. Per mėnesį parduoti 2882 butai ir 959 individualūs namai – atitinkamai 2,5 proc. ir 8,6 proc. daugiau nei pernai.

Šiemet parduoti 31,8 tūks. žemės sklypai – 13,2 proc. mažiau nei pernai sausį-liepą, o vien liepą – 4592 – 10,2 proc. mažiau nei birželio mėnesį ir 16,3 proc. mažiau nei pernai liepą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius