Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plungiškio svajonių namas praeiviams primena pasakų pilį arba tortą

Plungėje visi žino pasakų namelį Paprūdžio gatvėje. Praeiviai visada stabteli ir garsiai svarsto, kur jis matytas, ką primena.
Pasakų namelį primenantis plungiškio būstas kausto praeivių žvilgsnius
Pasakų namelį primenantis plungiškio būstas kausto praeivių žvilgsnius / A.Jašinskienės/15min.lt

„Lyg tortas, papuoštas kremu ir cukraus masės rožytėmis“, „Lyg koks pasakų laivas“, „Lyg namelis iš brolių Grimų pasakų, ar iš filmuko apie Šreką“, – miesto centre esančia Paprūdžio gatve ėję plungiškiai bandė prisiminti, ką jiems primena neįprastas namas.

Neprastų, grakščių formų namas papuoštas bokšteliu, raižiniais, ant fasado matomas herbas. Įstabūs ir statinio langai – įpratę prie šiuolaikiniams namams būdingų didžiulių langų, daugelis stebisi langais, rėmų padalintus į smulkesnes dalis.

Kaimynai 15min tikino jau įpratę prie reginio pro langą. Tačiau atvykusiems svečiams vis tenka paaiškinti, kad čia kaimynas pasistatė svajonių namą. Kaimynai dažnai mato, kaip praeiviai gatvėje sustoję spokso į neįprastą būstą.

„Bet kas ten viduje dedasi – lyg kolonos gipsinės, raižiniai prie sienų! Skaitėm vietos laikraštyje”, – pasakojo gretimame kieme automobilį remontavęs vyras. Kaimynai tikino seniai nematę šeimininko, šis esą dirba užsienyje. „Girdėjom, kad mama pasimirė, kuriai jis namą ir statė. Lyg ir bando parduoti. Visokių kalbų esama“, – pasakojo gretimo namo šeimininkė.

Vietinio leidinio „Žemaitis“ žurnalistė Roma Mėčienė vis vaikščiojo pro šį namą Paprūdžio gatvėje, kol sutiko šeimininką Saulių Jušką. Vyras tada papasakojo, kad grįžęs į Lietuvą vis skuba į statybas.

Elektriko išsilavinimą turintis plungiškis pasakojo, kad ne visus statybos darbus atlikęs pats, tačiau visi brėžiniai ir piešiniai – jo paties. Durų raižinius atliko jau Anapilin iškeliavęs Viktoras Leliūga pagal paties S.Juškos piešinius.

Balkoną puošiančios gipsinės rožės ir kiti gipso papuošimai – paties šeimininko kūriniai.

„Vokietijoje aš visuomet atkreipdavau dėmesį į nedidelius senoviškus namukus. Kaskart, kai tokį pamatydavau, pagalvodavau, jog ir pats noriu tokio. Kartą ėmiau ir apsisprendžiau – pabandysiu. Manasis namas – taip pat nedidelis: per abu aukštus – 100 kvadratinių metrų. Šioje vietoje stovėjo lūšna, kurią nusipirkau 2007-aisiais. Mama tuomet klausė, kur aš ją dėsiu? Atsakiau, kad nedaug prašo, todėl ir pirksiu. Tik žemės čia mažoka – 3,6 aro, o juk dalį dar ir namas užima“, – pasakojo tada žurnalistei S.Juška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius