-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po renovacijos daugiabutis pripažintas vienu gražiausių apylinkėse

Alytuje Miklusėnų g. 33 penkiaaukštyje gyvenantis Romas Gaulia džiaugiasi, kad po renovacijos namas ne tik tapo gerokai šiltesnis, bet ir išgražėjo. Dar kai prie daugiabučio stovėjo statybininkų pastoliai, namui buvo įteikta prizinė lentelė laimėjus trečią vietą gražiausio Alytaus namo rinkimuose.
Augustave po renovacijos namai dažomi įvairiomis spalvomis
Renovuotas daugiabutis / 15min.lt/Violetos Grigaliūnaitės nuotr.

„Namo išvaizda pasikeitė 100 procentų, išorė išgražėjo. Šiemet jau kovosime dėl pirmos vietos“, – juokiasi R. Gaulia. Renovacija Miklusėnų g. 33 name buvo baigta praėjusių metų lapkričio mėnesį.

Subalansuota šildymo sistema

Namo gyventojas sako, kad svarbu ne tik po renovacijos pagerėjusi namo išvaizda, bet ir tai, jog visuose butuose dabar vienodai šilta, o mokestis už šildymą tapo gerokai mažesnis. 1974 m. statytame daugiabutyje žiemos metu dalis kaimynų kaito, o dalis – šalo.

Alytiškis teigia, kad ankstesniais metais už 1 kv. metrą namo gyventojai mokėdavo 1,45 Eur, tai praėjusiais metais vidutiniškai kaina už šildymą kvadratiniam metrui atsiėjo iki 0,58 Eur.

„Prieš renovaciją viduriniuose butuose būdavo 23 laipsniai, o kampiniuose 15—16, žmonės šaldavo. Dabar šiluma susivienodino, visuose butuose yra apie 21–22 laipsnius. Visi radiatoriai reguliuojami, todėl pasiekus 19 laipsnių temperatūrą dalis radiatoriaus sekcijų automatiškai išsijungdavo. Žiemą tikrinau radiatorius butuose – nors veikdavo 1–2 sekcijos, bet to pakakdavo, kad būtų šilta. Žmonės gyvena komfortiškai ir taupiai, šildymo sistema subalansuota. Nebereikia klausyti gyventojų nusiskundimų, kad mano bute šalta, o kaimyno – šilta“, – pastebi jis.

Alytiškis teigia, kad ankstesniais metais už 1 kv. metrą namo gyventojai mokėdavo 1,45 Eur, tai praėjusiais metais vidutiniškai kaina už šildymą kvadratiniam metrui atsiėjo iki 0,58 Eur.

„Renovacija mūsų namui labai pasiteisino. Ja labai džiaugiasi viršutinių aukštų gyventojai. Sutvarkius stogą jiems nebetenka šalti žiemą, stogas neįkaista vasarą“, – tvirtina pašnekovas.

Nuo stogo iki pamatų

Vyriškis pasakoja, kad renovacijos metu buvo sutvarkytas ir apšiltintas anksčiau vandenį leidęs stogas, renovuota šildymo sistema, įstiklinti balkonai, apšildytos sienos ir pamatai.

„Šiluma išeidavo per langus, sienas. Sieninės plokštės būdavo jau pasenę, traukė drėgmę, apsauginis tinkas buvo iškorėjęs, sienos pelijo, todėl priėmėme sprendimą, kad reikia daryti renovaciją“, – sakė R. Gaulia.

Dar 2003 m. daugiabučio gyventojai pasikeitė visus namo langus, užhermetino blokų siūles. Jau tada žmonės pajuto, kad butuose tapo gerokai šilčiau, todėl nusprendė „pagydyti“ ir kitas daugiabučio žaizdas.

„Nors per pirmą susitikimą dėl renovacijos gyventojai renovuoti būsto nesutiko, tačiau po metų atkaklaus darbo susirinkime visi renovacijai pritarė vienbalsiai. Nors name yra 60 butų, tačiau gyventojus įtikinti renovacijos svarba nebuvo labai sunku“, – sako Miklusėnų gatvės gyventojas.

Pasak R. Gaulios, gyventojai kartu apsvarstė renovacijos planą, jį keitė. Nors iš pradžių buvo nuspręsta apšiltinti balkonų sienas, tačiau galiausiai buvo priimtas sprendimas balkonus įstiklinti. Taip pat gyventojai sutarė renovacijos plane pakeisti punktą dėl rūsio perdengimo šiltinimo – vietoj to buvo nuspręsta pasirinkti efektyvesnį variantą ir metro gylyje apšiltinti rūsio pamatus.

BETA-mazas
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius