Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prestižinėje nekilnojamojo turto ir investicijų parodoje Kaunas pristatys dešimt projektų

Kaunas po ketverių metų pertraukos dalyvaus nekilnojamojo turto ir investicijų parodoje „MIPIM 2014“, vyksiančioje kovo 11–14 d. Prancūzijos mieste Kanuose. Prestižinėje parodoje bus pristatyta 10 Kauno miesto savivaldybės ir privataus verslo projektų.
Kauno Kongresų rūmai
Kauno Kongresų rūmai

„Tai viena iš didžiausių nekilnojamojo turto ir investicijų paroda pasaulyje, todėl Kauno dalyvavimas joje išties prasmingas ir reikalingas. Parodoje pristatysime svarbiausius miesto projektus ir stengsimės sudominti kitų šalių verslininkus ir investuotojus“, – teigė Kauno miesto tarybos narys, Kauno miesto delegacijos parodoje vadovas Marijus Panceris.

Svarbiausias projektas

Svarbiausiu miesto investiciniu projektu, kuris bus pristatytas parodoje, laikomi Koncertų, kongresų ir konferencijų (KKK) rūmai. Anot M.Pancerio, įgyvendinus šį projektą, būtų atgaivinta visa kairiojo Nemuno kranto infrastruktūra ir aplink esantys verslo objektai.

VIDEO: Koncertų, kongresų ir konferencijų (KKK) rūmai

KKK rūmai – tai kompleksas su 700 ir 1,5 tūkst. vietų salėmis, mažesnėmis salėmis, ekspozicijų erdvėmis, biurais, maitinimo įstaigomis ir kitomis patalpomis. Preliminariais skaičiavimais, šio projekto vertė gali siekti apie 70-80 mln. Lt. Vykdant šį projektą planuojama pasinaudoti Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama.

Pristatys Oro parko projektą

Didelis dėmesys bus skirtas Laisvės alėjos rekonstrukcijos projekto pristatymui. Tai ilgiausia pėsčiųjų zona Baltijos šalyse.

Kitas svarbus projektas, kuris bus pristatomas tarptautinėje parodoje Kanuose – Oro parko projektas Kauno LEZ teritorijoje, besiribojančioje su Kauno tarptautiniu oro uostu.

Oro parko teritorijoje derinami oro, sausumos ir geležinkelių transporto keliai. Tokia teritorija būtų ypač patraukli oro linijų bazėms, orlaivių aptarnavimo, aviacijos pramonės (lėktuvų surinkimas, bandymai ir prekyba) įmonėms, nes jos vienu metu gali turėti priėjimą prie pakilimo tako ir naudotis mokestinėmis ir muitų lengvatomis, teikiamomis LEZ.

VIDEO: Buvusio oro uosto pertvarkymo projektas
VIDEO: Laisvės alėjos projektas

„Parodoje taip pat pristatysime miesto centrinės dalies požeminių ir antžeminių parkavimo aikštelių projektą, kurios būtų įrengiamos Vienybės aikštėje ir greta Kristaus Prisikėlimo bažnyčios. Didelis dėmesys bus skirtas Laisvės alėjos rekonstrukcijos projekto pristatymui. Tai ilgiausia pėsčiųjų zona Baltijos šalyse. Žinoma, daug susidomėjimo iš verslininkų tikimės sulaukti pristatydami Fredos teritoriją, iš kurios išsikrausto karinių oro pajėgų postas. Šią teritoriją būtų galima pritaikyti verslo, pramonės, rekreacijos ir gyvenamosios paskirties objektų infrastruktūros vystymui“, – dėstė M.Panceris.

VIDEO: Požeminė automobilių stovėjimo aikštelė

Dalyvaus kartu su Vilniumi

Prancūzijoje vyksiančioje parodoje bus pristatyti dar penki verslo projektai: „Respublikos“ viešbučio ir buvusio „Merkurijaus“ teritorijoje planuojami vystyti projektai, „Lituanicos“ kvartalas, „Pergalės“ kompleksas ir kairiojo Nemuno kranto teritorijos infrastruktūros vystymas.

„Džiugu, jog parodoje planuojama pristatyti ne tik miestui finansiškai patrauklius projektus, bet kartu pakviesti dalyvauti ir privatūs nekilnojamojo turto vystytojai“, – teigė Kauno miesto tarybos narė Gintarė Skaistė.

Parodoje Kauno miesto savivaldybė dalyvaus kartu su Vilniaus miesto savivaldybe.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius