Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rekuperacinė vėdinimo įranga – investicija į namų mikroklimatą ir sveikatą

Papusryčiaujate namuose, įsėdę į mašiną nuvykstate į darbą, jame praleidžiate 8 ar daugiau valandų, vėl grįžtate namo ir ryte viskas prasideda iš naujo – tai dažno šių laikų žmogaus kasdienybė. Kiek laiko praleidžiame gryname ore – ne daugiau nei 10 proc. per dieną? Nuo to, kokioje aplinkoje žmogus gyvena, dirba ir ilsisi – itin priklauso jo sveikata, poilsis, darbingumas ir savijauta. Būtent todėl kone visą dieną uždarose patalpose praleidžiantys žmonės itin smarkiai turėtų rūpintis tų patalpų mikroklimatu, kurio pagrindas – vėdinimas. Vienas iš būdų tai daryti – patalpų oro reguliavimą ir vėdinimą patikėti rekuperacinei sistemai. Ji ne tik vėdina ir valo orą nuo teršalų, bet ir neleidžia patalpose susidaryti pelėsiams, o tai – didžiulė investicija į sveikatą.
Moteris
Moteris / „Amalva“ nuotr.
Temos: 1 Vėdinimas

Vėdinimo būtinumas

Galvos skausmas, kosulys, nuovargis, prastas miegas, alergijos, pelėsiai ant sienų – visa tai nevėdinamų patalpų pasekmės. Prastai vėdinamoje patalpoje itin sunku susikoncentruoti dirbantiems, tokiose patalpose dažniau negalavimus pajaučia vaikai ar vyresnio amžiaus žmonės. Tam, kad patalpose jaustumėmės gerai – būtina jas vėdinti, bent kartais į jas įleisti gryno oro.

Galvos skausmas, kosulys, nuovargis, prastas miegas, alergijos, pelėsiai ant sienų – visa tai nevėdinamų patalpų pasekmės.

Dažniausiai patalpų vėdinimui žmonės pasirenka patį lengviausią kelią – atidaryti langą ar duris. Tai, aišku, vis geriau negu nieko, tačiau šis vėdinimo būdas turi minusų. Visų pirma, pro langą į kambarį dažnai patenka jau užterštas oras. Mašinų išmetamosios dujos, dulkės, įvairiausi vabzdžiai – visa tai įsileidžiame kartu su „grynu oru“. Galiausiai, patalpų orą reikia vėdinti nuolat, pusvalandžiui ar valandai atvėrus langą šito padaryti nepavyks.

Tokio patalpų vėdinimo rezultato nematyti jau po pusvalandžio. Gyvendami įtemptu ritmu žmonės kartais net pamiršta apie vėdinimą – dirba nepakeldami akių nuo kompiuterių, užsuka į namus tik užkąsti ar pamiegoti, o kada vėdinti? Kaip būtų gerai, kas kas nors tai padarytų už jus, kad grįžę namo ar atvykę į darbą jau rastumėte išvėdintas patalpas. Sprendimas yra – rekuperacinė vėdinimo sistema, kuri apie patalpų mikroklimatą ir vėdinimą pagalvoja už jus.

VIDEO: Vėdinimo įrenginys, rekuperatorius. Kaip pasirinkti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius