-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Renovacija stringa dėl viešųjų pirkimų

Renovacijos kelyje – vis mažiau duobių, rašoma Aplinkos ministerijos pranešime spaudai. Viena problemų – viešuosius pirkimus organizuojančių darbuotojų kompetencijos trūkumas.
Renovacija
Renovacija / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

„Kad daugiabučių renovacijos kelias būtų kuo lygesnis ir kad jame neliktų jokių duobių, stengiamės jas iš karto užlyginti, vos tik pamatę“, – sako aplinkos viceministrė Daiva Matonienė.

Viena iš tokių duobių, kaip parodė patirtis, – nepakankama renovacijos administratorių kvalifikacija organizuojant rangos darbų pirkimus per Centrinės perkančiosios organizacijos  – viešosios įstaigos CPO LT – elektroninį katalogą. Dėl nekokybiškai parengtų techninių specifikacijų kyla problemų, trikdančių daugiabučių modernizavimo spartą.

Todėl Būsto energijos taupymo agentūra (BETA), kuri nuolat organizuoja mokymus renovacijos administratoriams, jiems šiuo metu surengė papildomus mokomuosius seminarus. Pirmasis toks seminaras jau įvyko ketvirtadienį Alytuje, penktadienį vyksta Vilniuje, kitą savaitę bus surengtas Panevėžyje, Utenoje, Šiauliuose, vėliau – Kaune, Klaipėdoje. „Ir Aplinkos ministerija, ir BETA teikia visas reikiamas konsultacijas bet kuriam daugiabučių modernizavimo proceso dalyviui“, – pažymi Daiva Matonienė.

Pasak viceministrės, kai tik paaiškėjo, kad kyla problemų naudojantis CPO LT elektronine sistema, Aplinkos ministerija skubiai organizavo pasitarimą su Ūkio ministerija, kurios kompetencijai priklauso CPO LT elektroninio katalogo priemonės valdymas. Taip pat vyksta nuolatinis dialogas su CPO LT vadovais.

CPO LT, pasak jos direktoriaus Rolando Černiausko, atsižvelgė į Aplinkos ministerijos pastabas. Gavus Viešųjų pirkimų tarnybos išaiškinimą, užsakovams nuo pirmadienio, lapkričio 11 d., prie skelbiamo statybos rangos darbų pirkimo CPO LT sistemoje bus leidžiama skelbti ir pagalbinę informaciją, kad rangovas galėtų teisingiau įvertinti administratorių pateikiamos informacijos apie pirkimo objektą kokybę. CPO LT, Rolando Černiausko žodžiais, gavusi reikiamą informaciją naujam pirkimui atlikti, yra pasirengusi skubos tvarka skelbti naują konkursą, kuris užtikrintų ir atskirą rangos darbų bei projektavimo paslaugų įsigijimą.

„Pirkimai per CPO elektroninį katalogą leidžia skaidriau ir greičiau sudaryti renovacijos rangos darbų pirkimo sutartis. Jau sudaryta sutarčių daugiau kaip šimtui rangos objektų už daugiau kaip 50 mln. litų, sutaupant daugiau nei 15,3 proc. užsakovų planuotos kainos, t. y. per 9,1 mln. litų“, – sako CPO LT vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius