Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalia būsimo antro Vilniaus „Akropolio“ neliks Kelių policijos – pareigūnai pavasarį kraustysis iš Giraitės gatvės

Sostinės vairuotojai puikiai žino kelią į Vilniaus Kelių policijos patalpas Giraitės gatvėje. Vieni čia gavo vairuotojo pažymėjimą, kiti aiškinosi dėl padaryto kelių eismo taisyklių pažeidimo ar mokėjo baudą. Nuo balandžio pažeidėjų keliai jau ves kita kryptimi – Vilniaus aps. VPK kelių policijos valdybos pareigūnai įsikurs šalia Pilaitės prospekto.
Vilniaus kelių policijos pastatas
Seną pastatą Giraitės g. Vilniaus kelių policija ketina iškeisti į naujas patalpas šalia Pilaitės pr. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Senas, daug metų neremontuotas pastatas, kuriame stengtasi nebent aptvarkyti pareigūnų kabinetus, Vilniaus Giraitės gatvėje policijos pareigūnams tarnaus nebeilgai – iki balandžio 1-osios jų laukia kraustymasis į naują vietą. Gerokai atokiau nuo miesto centro, tačiau pastatas – naujas.

Patalpos – senos ir neremontuotos

„Vilniaus aps. VPK kelių policijos valdybos pastatas, esantis Giraitės g. 3 Vilniuje, pastatytas 1986 m. Pastatas dėl lėšų trūkumo daug metų nebuvo remontuotas, buvo daromi tik būtiniausi paprastieji remontai, t. y. tik kabinetuose, kuriuos buvo būtina suremontuoti. Pastatas blogai apšiltintas, nes tai senos statybos statinys, kuris neatitinka šiuolaikinių energetinio naudingumo sertifikatams reikalingų standartų, tad sąskaitos už šildymą, elektros energiją ir vandenį didelės“, – 15min.lt paklausus apie priežastis, kodėl Vilniaus kelių policijai prireikė naujų patalpų, atsakė Vilniaus aps. VPK Komunikacijos poskyris.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Šiame pastate šalia Pilaitės prospekto turėtų įsikurti Vilniaus kelių policija
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Šiame pastate šalia Pilaitės prospekto turėtų įsikurti Vilniaus kelių policija

Naujoji sostinės Kelių policijos buveinė – šalia Pilaitės prospekto, Mėnulio gatvėje. Tai naujas pastatas, kurį policija nuomosis. Patalpos bus pritaikytos pareigūnams, kadangi iki šiol jose niekas nebuvo įsikūręs.

Senąjį pastatą Giraitės g. 3 Vilniaus policija valdo patikėjimo teise, beveik 2,2 hektaro žemės sklypą – pagal panaudą. „Patalpos Giraitės g. bus grąžintos valstybei pagal turto atnaujinimo programą“, – teigia Vilniaus aps. VPK atstovai.

Greta iškils „Akropolis“

Vilniaus aps. VPK kelių policijos valdybos pastatas, esantis Giraitės g. 3 Vilniuje, pastatytas 1986 m. Pastatas dėl lėšų trūkumo daug metų nebuvo remontuotas, buvo daromi tik būtiniausi paprastieji remontai. Pastatas blogai apšiltintas, tad sąskaitos už šildymą didelės, – teigė Vilniaus aps. VPK Komunikacijos poskyrio atstovai.

Visiškai šalia dabartinių Vilniaus policijos patalpų turėtų išdygti dar vienas „Akropolis“.

Planuojama, kad vietoj kažkada čia veikusios suvirinimo gamyklos „Velga“ iki 2015-ųjų iškils naujas kompleksas su prekybos centru, gyvenamaisiais namais, biurų pastatais. Teritorija šalia Vingio parko išties nemaža – apie 14 ha.

Sklypas priklauso „Akropolis Group“, kurio Plėtros departamento vadovas Arvydas Tyla yra sakęs, kad pirmiausia čia buvo demontuojamos likusios statybinės konstrukcijos, nenaudojami ir pavojingos būklės pastatai, šalinamos iš sklypo netinkamos ir smulkinamos likusios tinkamos statybai betoninės konstrukcijos ir jų dalys, tuo pačiu buvo valoma teritorija nuo užteršto grunto ir jis utilizuojamas.

Apie būsimas statybas kol kas žinių nedaug.

„Akropolis Group“ planai čia įrengti ne tik prekybos centrą, bet ir gyvenamuosius namus sukėlė gandų bangą, kad ir vietoje Vilniaus kelių policijos išdygs nedidelių gyvenamųjų namų ar kotedžų kvartalas.

Galima statyti gyvenamuosius namus

Anot Vilniaus mero Artūro Zuoko, gyvenamųjų namų čia neturėtų pridygti. Mat nors šalia Neris, dar arčiau stovi Vilniaus termofikacinė elektrinė Nr. 2.

„Gyvenamųjų namų vargu ar atsiras, nes šalia yra miesto šilumos tinklų įmonė ir daug pramoninių įmonių. Tai daugiau komercinės paskirties teritorija, kur būtų galima kalbėti apie kontoras, prekybą arba kitas verslui skirtas paskirtis, bet ne gyvenamąją“, – svarsto meras.

Tai daugiau komercinės paskirties teritorija, kur būtų galima kalbėti apie kontoras, prekybą arba kitas verslui skirtas paskirtis, bet ne gyvenamąją, – svarsto A.Zuokas.

Vis dėlto pagal bendrąjį Vilniaus miesto planą gyvenamieji namai čia išdygti gali.

„Pagal Vilniaus miesto savivaldybės teritorijos bendrojo plano iki 2015 metų sprendinius žemės sklypas Giraitės g. 3 yra rajonų centrų ir kitų mišrių didelio užstatymo tankio teritorijų funkcinėje zonoje. Šioje funkcinėje zonoje galima gyvenamoji, visuomeninė, komercinė veikla, taip pat inžinerinės infrastruktūros, rekreacinės ir bendro naudojimo žemės naudojimo būdai“, – teigė Vilniaus savivaldybės Miesto plėtros departamento direktoriaus pavaduotoja Raimonda Rudukienė.

Sklypo detalusis planas kol kas neparengtas.

Policijos iki šiol naudojamos patalpos atiteks Turto fondui ir greičiausiai bus parduotos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius