Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose vyksiančio 8-ojo urbanistinio forumo tema: „Kompleksinis miestų modernizavimas“

Aplinkos ministerija tradiciškai jau 8-ąjį rudenį iš eilės valstybės ir savivaldybių institucijų darbuotojus, architektus, teritorijų planavimo, nekilnojamojo turto ir statybos specialistus, projektuotojus, mokslo ir verslo, suinteresuotų visuomeninių organizacijų atstovus kviečia į urbanistinį forumą. 2014 metų renginį nuspręsta surengti Šiauliuose, o pagrindine forumo tema įvardintas „Kompleksinis miestų modernizavimas“.
Šiauliai
Šiauliai / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Lapkričio 27 dieną vyksiantį renginį Aplinkos ministerija organizuoja su Šiaulių miesto savivaldybe ir Šiaulių universitetu.

Forumo dalyviai diskutuos aktualiausiais miestų plėtros klausimais, kurių vieni svarbiausių – kompleksinė renovacija, miestų infrastruktūros modernizavimas, dispersijos stabdymas. Specialistai svarstys ir gamtinių bei energetinių išteklių taupymo, miesto „senėjimo“ ir jo atgaivinimo problemas. Daug dėmesio bus skirta ir Lietuvos urbanistinei politikai, teritorijų planavimo ir miestų modernizavimo sistemai.

Urbanistiniame forume dalyvaus ne tik Lietuvos, bet ir kitų šalių – Nyderlandų ir Švedijos – atstovai. Peteris de Leeuwas skaitys pranešimą tema „Nuo automagistralės – į miesto širdį“, savo patirtimi pasidalins ir Urbanistinio planavimo departamento vadovas Andersas Siverssonas.

Kompleksiško miestų modernizavimo ir infrastruktūros plėtros tema pasisakys ir Aplinkos ministerijos atstovai – viceministrė Daiva Matonienė bei Teritorijų planavimo, urbanistikos ir architektūros departamento direktorius Marius Narmontas. Urbanistiniame forume bus gausu ir Lietuvos urbanistikos ekspertų – pranešimus skaitys Mindaugas Pakalnis, Sigitas Čereškevičius ir kt.

Forumo dalyviai turės galimybę pasiklausyti ir Vidaus reikalų ministerijos atstovo, Vilniaus Gedimino technikos universiteto Aplinkos inžinerijos fakulteto Teritorijų planavimo mokslo instituto atstovės Dovilės Lazauskaitės bei Vilniaus Gedimino technikos universiteto prof. dr. Sigito Čereškevičiaus pranešimų.

Kadangi forumas vyks Šiauliuose, bus atkreiptas dėmesys ir į šio miesto plėtros planus, vizijas ir problemas, jas pristatys Šiaulių miesto savivaldybės administracijos vyr. architektė Rasa Budrytė. Ji pristatys temas ir kūrybinėms dirbtuvės, kuriose specialistai bandys išspręsti, ar pateikti pasiūlymus, kaip spręsti, paminėtas miestų plėtros problemas.

Aplinkos ministerija primena, kad racionalus teritorijų planavimas užtikrina darnų miestų vystymąsi. Chaotiška miestų plėtra ilgainiui virsta nevaldoma miestų drieka, kad gali pakenkti ne tik žmonių gyvenimo kokybei, bet ir gamtai bei kultūros paveldo teritorijoms. Tik vadovaujantis racionaliais miestų plėtros principais galima užtikrinti ir žmonių, ir gamtos gerovę.
 

Parengta bendradarbiaujant su LR aplinkos ministerija

AM-logo-bendras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius