Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Statybų mastai: viena didžiausių statybos bendrovių per metus Vilniuje pardavė 166 butus

2013 metais „Eika“ pardavė 60 proc. daugiau naujų butų.
Nekilnojamasis turtas
Nekilnojamasis turtas / Eika nuotr.

2013 metais įmonių grupė „Eika“ pardavė 166 naujos statybos butus Vilniuje ir pasirašė 62 preliminarias būsto pardavimo sutartis. Palyginti su 2012 metais įmonės naujų butų pardavimai išaugo 60 %, rašoma bendrovės „Eika“ rinkodaros ir komunikacijos vadovės Vitalijos Ročės trečiadienį paviešintame pranešime.

„Praėjusiais metais pasirašėme dvigubai daugiau preliminarių sutarčių, o pasiūlą papildėme 200 naujos statybos butų – dvigubai daugiau  negu 2012 metais. Pirkėjų, kurie butus perka tik pradėjus statyti namą, skaičius kasmet auga, nes butų pasiūla jau pastatytuose namuose yra nedidelė“, – teigia „Eika“ plėtros direktorius Domas Dargis.

2013 metais įmonė „Eika“ daugiausia butų pardavė Pilaitėje. Per metus parduota beveik 100 naujos statybos butų, t.y. 65 % daugiau negu 2012 metais. Pilaitėje populiariausi buvo funkcionaliai suprojektuoti, nedideli 1 ir 2 kambarių butai. 2013 metais vidutinis parduoto buto plotas Pilaitėje buvo 48 kvadratiniai metrai. Šalia Verkių parko vystomame projekte „Santariškių namai“ pardavimai išaugo 61 % lyginant su 2012 metais, parduota beveik 70 butų ir kotedžų. 2013 metais Santariškėse populiariausi buvo erdvūs 3 kambarių butai. Vidutinis parduodamo buto plotas buvo 18 % didesnis negu 2012 metais ir siekė 70 kvadratinių metrų. 

2013 metais 12 % padaugėjo pirkėjų, kurie „Eika“ būstą įsigijo naudodamiesi banko paskola.

Tokių pirkėjų dalis praėjusiais metais sudarė 69 %. 

2014 metais įmonių grupė „Eika“ planuoja investuoti 45 mln. litų į nekilnojamojo turto plėtrą Vilniuje. Įmonė toliau tęs gyvenamųjų kvartalų plėtrą Pilaitėje ir Santariškėse, taip pat planuojami nauji gyvenamųjų namų projektai Jeruzalėje ir Bajoruose. Pilaitėje šį pavasarį taip pat duris atvers bendrovės statomas 5 000 kv. metrų ploto prekybos centras. 2014 metais „Eika“ didins pasiūlą daugiau nei 50 % ir ieškantiems būsto pasiūlys net 300 naujos statybos butų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius