Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varšuvos gyventojai uždirba kaip vilniečiai, o už nuomą moka lyg Berlyne

Kaimyninės Lenkijos sostinės Varšuvos gyventojai priversti atiduoti gerokai daugiau nei pusę vidutinio mėnesinio atlyginimo, norėdami susimokėti už būsto nuomą, rašo pb.pl. Pagal tai lenkai gali lygintis su Berlynu ir Budapeštu. Tiesa, uždirba varšuviečiai panašiai kaip Vilniaus, Maskvos, Prahos, Bratislavos, Rygos ar Talino gyventojai.
Varšuva
Varšuva / 123rf.com nuotr.

„Nedaugelio didžiųjų miestų gyventojų Vidurio Europoje turi taip ilgai dirbti, norėdami sumokėti nuomą. Mūsų sostinėje buto nuoma kainuoja daugiau nei pusę vidutinio atlyginimo“, – teigia Lenkijos dienraštis „Puls Biznesu“ („Verslo pulsas“).

Skaičiuojama, kad pernai pavasarį standartinio, apie 60 kv. m, buto nuoma Varšuvoje vidutiniškai kainavo apie 630 dolerių (apie 560 eurų) – per 10,1 dolerio (9 eurus) už kv. metrą.

Pagal šį rodiklį Lenkijos sostinė kol kas nesilygiuoja į tokias Europos sostines kaip Londonas (2360 dolerių (2094 eurai) už mėnesio nuomą) ar Oslas (1940 dolerių (1721)). Tačiau Varšuvos kainos yra labai panašios į Budapešto (640 dolerių (568 eurai)) ir Berlyno (690 dolerių (612 eurų)).

Pigiau butą išsinuomoti galima nebent Prahoje, Bratislavoje ar Vilniuje, rašo tvn24.pl, cituodamas „Puls biznesu“.

Vis dėlto pagal kitą rodiklį varšuviečiams, laikraščio teigimu, artimesnis Vilnius – vidutinis varšuviečio valandinis darbo užmokestis panašus į tą, kurį gauna lietuvis. Varšuvos gyventojas vidutiniškai per valandą uždirba 5,7 dolerio (5,5 euro), lietuvių vidutinis valandinis užmokestis yra keliasdešimčia centų mažesnis – 5,4 dolerio (4,8 euro). Tad vidutiniškai varšuvietis per mėnesį uždirba apie 912 dolerių (809 eurai), lietuvis – 757,6 euro (neatskaičius mokesčių).

Vidutinis varšuvietis turi dirbti 110 valandų, norėdamas sumokėti už būsto nuomą.

123rf.com nuotr./Nekilnojamasis turtas
123rf.com nuotr./Nekilnojamasis turtas

Vis dėlto pigesne nuoma vilniečiams labai džiaugtis nereikėtų. Iš aruodas.lt pateiktų duomenų matyti, kad didesnių, 60 ir daugiau kv. m ploto, butų nuoma ir Vilniuje yra labai brangi.

Gegužės mėnesį vidutinė mėnesio vieno kambario buto nuomos kaina Vilniuje siekė apie 250 eurų, dviejų kambarių butų – apie 400–450 eurų, už trijų kambarių butus sostinėje tikėtasi gauti vidutiniškai 550–620 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius