Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasaros rezidencija Lietuvos pajūryje: kiek reikia investuoti?

Nuo 30 iki daugiau nei 200 tūkst. eurų – tiek reikėtų investuoti, norint turėti būstą Lietuvos pajūryje. Šiuo metu brangiausiai butai parduodami Nidoje. Keliais tūkstančiais eurų, o kartais net perpus pigesnį būstą galima įsigyti Palangoje ir Šventojoje.
2 kambarių butas Nidoje
2 kambarių butas Nidoje / Domoplius.lt nuotr.

Šiuo metu už standartinį 60 kv. m. dviejų kambarių butą Nidoje prašoma 147 tūkst. eurų. Pačiame centre esantis būstas renovuotas, šalia yra parduotuvė, paštas, pramogų vietos, mokykla ir ligoninė. Skelbime rašoma, kad jūrą galima pasiekti per 20 minučių, o Kuršių marias – vos per porą minučių pėsčiomis.

„Už panašią standartinio dviejų kambarių buto Nidoje kainą sostinėje būtų galima įsigyti du tokio paties ploto butus Vilniaus miegamajame rajone.

Pavyzdžiui, Perkūnkiemyje šiuo metu parduodamas 60 kv. m. jaukus ir šviesus naujos statybos dviejų kambarių butas už 79 tūkst. eurų“, – sako Evaldas Narbuntovičius, nekilnojamojo turto skelbimų portalo Domoplius.lt projekto vadovas.

Neretai butai Nidoje kainuoja ir brangiau nei prestižiniame Vilniaus rajone – Senamiestyje. Pavyzdžiui, Gedimino prospekte galima rasti 60 kv. m. dviejų kambarių butą, kurio kaina – keliais tūkstančiais mažesnė nei minėtas butas Nidoje – apie 140 tūkst. eurų.

Butai Nidoje – nuo 60 tūkst. eurų

Pasak E. Narbuntovičiaus, dėl savo išskirtinės vietos Nida išlieka brangiausiu Lietuvos pajūrio kurortu. „Dideles būsto kainas čia lemia ne tik įspūdingas kraštovaizdis, bet ir itin ribojama naujų namų statyba“, – situaciją vertina nekilnojamojo turto ekspertas.

Pigiausių Nidos butų kainos prasideda nuo 60 tūkst. eurų. Pavyzdžiui, prie pat marių esančiame name šiuo metu parduodamas dviejų kambarių butas per du aukštus. Jo kaina – 84 tūkst. eurų. Pirmame aukšte įrengtas valgomasis ir maža virtuvė, antrame aukšte – miegamasis. Lauke yra didelė terasa, iš kurios atsiveria įspūdingas vaizdas į pušyną.

Už butą Palangoje – bent 50 vidutinių atlyginimų

Butai turistų pamėgtoje Palangoje – pigesni nei Nidoje. Šiuo metu vienas iš pigiausių dviejų kambarių butų Palangoje, Druskininkų gatvėje, parduodamas už 32 tūkst. eurų. Jo plotas – 33 kv. m. Iš šio buto paplūdimį galima pasiekti per 10 minučių, o centrą – per 15 minučių. Butas parduodamas su virtuvės baldų komplektu, rūsyje yra sandėliukas.

„Galima paskaičiuoti, jei šiuo metu vidutinis mėnesio atlyginimas šalyje siekia 584 eurus, tai į vieną iš pigesnių butų Palangoje naujakuriui tektų investuoti apie 55 vidutinius mėnesio atlyginimus“, – skaičiuoja Domoplius.lt atstovas.

Palangoje parduodami ir ne tokie pigūs butai. Pavyzdžiui, už 60 kv. m. dviejų kambarių butą Ganyklų gatvėje, iš kurio jūrą galima pasiekti per 7 minutes pėsčiomis, prašoma 116 tūkst. eurų.

Šventojoje kainos prasideda nuo 40 tūkst. eurų

Standartinio dviejų kambarių buto kainos Šventojoje prasideda nuo 40 tūkst. eurų.

2 kambarių butas Šventojoje
2 kambarių butas Šventojoje

Pavyzdžiui, Audronašų gatvėje esantis dviejų kambarių kotedžo tipo butas, nuo jūros nutolęs 700 metrų, parduodamas už 42,5 tūkst. eurų. Tiesa, jame atlikta tik dalinė apdaila, todėl naujakuriui tektų investuoti dar bent kelis tūkstančius į jo įrengimą.

59 tūkst. eurų prašoma už 60 kv. m. būstą Mokyklos gatvėje. Butas parduodamas naujos statybos apartamentų komplekse, tvarkingoje kurorto dalyje šalia kopų. Iki Baltijos jūros ir Auksinių Šventosios kopų – 300 metrų, iki vaizdingo Ošupio tako – tik 100 metrų.

Domoplius.lt duomenimis, šiuo metu Lietuvos pajūryje iš viso parduodama daugiau nei 600 butų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius