Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vietoj Turkijos – Vilniaus pašonėje pirtys ir baseinai patys pasitinka ne tik šiluma, bet ir muzika

Kiek personalo reikia prižiūrėti didžiulio SPA temperatūrą, apšvietimą, baseiną? „Esperanza SPA“ atveju dažniausiai užtenka vos vieno ūkio vadovo. Čia įrengta vokiečių gamintojo „JUNG“ apšvietimo ir temperatūros valdymo sistema keičia parametrus priklausomai nuo to, ar patalpose tuo metu yra klientų, ar vyksta procedūros, o prisilietę prie sienose įrengtų išmanių valdiklių protingo namo sistemos parametrus gali keisti bet kas iš spa personalo.
„IDW Esperanza“ spa patalpos, kuriose įdiegta protingo namo sistema
„IDW Esperanza“ spa patalpos, kuriose įdiegta protingo namo sistema / „Think Light“ nuotr.

Ištaigingas poilsio kompleksas „IDW Esperanza Resort“ išsidėstęs Trakų rajone, Aukštadvario regioniniame parke, 10 hektarų teritorijoje. Komplekse veikia penkių plius žvaigždučių viešbutis, 3 restoranai, auginami egzotiški paukščiai bei ekologiškas daržas.

„Esperanzos“ komplekso stilius – jaukių rastų namai, išsidėstę Ungurio ežero pakrantėje. Prie čia įsikūrusio prabangaus spa įrengimo prisidėjusiems rangovams ir įrangos tiekėjams vienas pagrindinių iššūkių buvo inžinerines sistemas sumontuoti taip, kad nuolat patalpose tvyranti drėgmė jų nepažeistų.

Skirtingi scenarijai – pagal juos kinta ir temperatūra, ir muzika

Protingų namų sistemų centro „JUNG“ vadovas Raimundas Skurdenis sako, jog kompleksui įrangą tiekusios bendrovės „JUNG“ ir ją montavusios apšvietimo ir valdymo sistemų projektavimo įmonės „Think Light“ tikslas buvo, kad net ir sudėtingą, kompleksišką technologiją būtų itin paprasta ir patogu valdyti.

VIDEO: Poilsio oazė, pati pasitinkanti klientus šviesa, šiluma ir raminančia muzika

„Kaip galima matyti vaizdo reportaže, valdikliai yra labai patogūs – jų pagalba galima įjungti bei išjungti šviesas, reguliuoti patalpų temperatūrą ir netgi muziką. Pastarasis yra kiek neįprastesnis sprendimas. Vietinis personalas turi mokėti visa tai daryti“, – sakė R. Skurdenis.

Taigi, protingo sistema veikia pagal iš anksto suprogramuotą scenarijų, o prireikus dalis parametrų keičiami kiekvienoje patalpoje individualiai.

SPA centro architektė Eglė Truskauskienė prisipažįsta, kad šis objektas buvo pirmasis, kuriame teko dirbti su „Jung“ technika ir išmaniosiomis technologijomis.

„Teko įdiegti daug technologinių inovacijų, klimato kontrolę, sukurti išskirtinę kiekvieno kabineto aplinką, kelis apšvietimo ir garso galimybių scenarijus”, – pasakoja architektė. Šį interjerą ji kūrė kartu su kolege Rasa Miliūnaitė-Janėniene.

Protingo namo sistemos programuotojams taip pat teko paplušėti – juk kiekvieno scenarijaus atveju (pavyzdžiui, vyksta procedūra, patalpos valomos/ruošiamasi kitai procedūrai, nieko nėra patalpose) reikia nustatyti kiekvieno atskiro šviestuvo ryškumą, muzikos garsumą.

Požymis, iš kurio atpažinsite gerą viešbutį ar spa

Interjero autorės norėjo, kad funkcinis apšvietimas iš lubų būtų minimaliai matomas, todėl buvo pasirinkti berėmiai, nedidelio skersmens šviestuvai. Sieniniai šviestuvai – priešingai – parinkti ypač dekoratyvūs, apvalios formos.

E. Babelio nuotr. / „IDW Esperanza“ spa patalpos
E. Babelio nuotr. / „IDW Esperanza“ spa patalpos

Projekte naudoti LED šviestuvai, nes jų intensyvumą lengviausia reguliuoti. Be to, apšvietimas padeda sukurti tam tikrą nuotaiką, kuri yra prabangios ir atpalaiduojančios procedūros dalis.

„Jung“ sistemos yra universalios, todėl jų veiklos bei diegimo principai yra tokie patys tiek privačiuose namuose, tiek biuruose, tiek arenose. Tuo tarpu jungiklių dizainą, spalvą, vizualizacijas ir kitą išorinę įrangą galima pritaikyti konkrečiam projektui“, – sako R. Skurdenis.

Projekte taip pat buvo pasirūpinta automatizuotu baseino ir pirčių valdymu. Pastatų automatikos pagalba SPA administratorius gali nuotoliniu būdu įjungti pirtis ar baseino funkcijas tik tuomet, kai ateina klientas bei išjungti jas žmogui išėjus. Neatsitraukdamas nuo darbo vietos jis taip pat gali stebėti bei valdyti patalpų temperatūrą.

Elegantiškame boutique viešbutyje „IDW Esperanza Resort“ taip pat įmontuoti estetiško dizaino auksinės ir bronzinės spalvų „Jung“ jungikliai.

„Interjero dizaineriai, žinoma, derina jungiklių elementus prie bendro interjero dizaino – tai yra gero viešbučio požymis“, – pabrėžia R. Skurdenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius