Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvi parodos – šimtai sprendimų namams ir verslui

Šiandien, balandžio 20 dieną, Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO prasidėjo keturias dienas truksianti tarptautinė statybos ir remonto paroda RESTA, kuri šiemet vyks kartu su paroda „Baldai ir dizaino sprendimai“, rašoma pranešime spaudai.
Paroda
Paroda / Litexpo nuotr.

Po dvejų metų gyvai sugrįžtančioje parodoje dalyviai pristatys sprendimus verslui ir namų ūkiams bei atsakys į klausimus, kylančius tiek mėgėjams, tiek ir specialistams. Parodos RESTA pagrindinis akcentas - pastatų energinis naudingumas ir aktualūs sprendimai, o paroda „Baldai ir dizaino sprendimai“ bus orientuota į naujausias mados tendencijas, kurios Lietuvą pasiekia net iš prestižinių pasaulio parodų.

Informacija apie efektyvius sprendimus – čia ir dabar

Renovacija kasmet tampa vis aktualesnė – ir ne tik todėl, kad sparčiai sensta daugiabučiai. Situacija pasaulyje aiškiai rodo, kad reikia siekti energinio pastatų efektyvumo ir ieškoti vidinių rezervų, kad gyventumėme komfortiškai, bet neišlaidaudami šildymui. Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) siūlo interaktyvią programą – ekspozicijoje per keletą minučių bus galima susipažinti su pagrindiniais kompleksinės daugiabučio renovacijos komponentais ir sužinoti galimus energijos sutaupymus po renovacijos.

Litexpo nuotr./Paroda
Litexpo nuotr./Paroda

Pagrindinis parodos partneris – Lietuvos statybininkų asociacija - parodą vertina kaip galimybę statybos sektoriaus dalyviams susitikti gyvai ir kartu spręsti gamybos, žaliavų tiekimo, planavimo ir kitus, šiuo metu aktualius, iššūkius. Tradiciškai parodos metu vyks konferencija „Skaitmeninė statyba 2022. Vilnius“, kurioje ekspertai diskutuos apie sektoriaus aktualijas, bus įvardyti konkurso „Lietuvos BIM projektai 2022“ nugalėtojai.

Amžinas klausimas – nesibaigiantys atsakymai

Baldai ir dizaino sprendimai visada sulaukia daug dėmesio, nes niekada nepavyksta kartą ir visiems laikams atsakyti į klausimus: kaip susikurti, įsirengti ir apstatyti namus, kaip tai padaryti kūrybiškai, kokius baldus pasirinkti ir kaip estetiką suderinti su patogumu? Paroda „Baldai ir dizaino sprendimai 2022“ suteiks galimybę ne tik pamatyti, bet ir pasitarti su šios srities specialistais. Pavyzdžiui, „Lauksva“ pasirengusi įtikinti abejojančius: ekspozicijoje baldus bus galima ne tik paliesti, bet ir gyvai išbandyti jų priežiūrą bei patvarumą.

Naujų vėjų bei netikėtų idėjų pateiks ne tik Vilniaus dailės akademijos studentai. Šioje parodoje stabtelėti privers tiek tradiciniu dizainu ar puošnumu traukiantys baldai, tiek ir vienetiniai eksponatai, juk ne veltui baldų parodos pritraukia ir kolekcininkų.

Litexpo nuotr./Paroda
Litexpo nuotr./Paroda

Parodos dalyviai – nuo karo pabėgę Ukrainos dailininkai

Parodoje „Baldai ir dizaino sprendimai“ savo darbus pristatys menininkų penketukas iš Ukrainos. Tarp jų – iš Lietuvos kilusi ir Ukrainoje gyvenanti dailininkė Nomeda Čiurlionytė. Dailininkės žodžiais, dar ne visi į Lietuvą pabėgę menininkai turi jėgų kurti, nes iki šiol sapnuose jie girdi apie oro pavojų įspėjančias sirenas.

Ekspozicijos metu lankytojai galės įsigyti Ukrainos menininkų darbų. Lietuvoje prisiglaudę menininkai žada didžiąją pinigų, gautų pardavus savo darbus, dalį skirti Ukrainoje kariaujantiems tėvynainiams.

Kaip nepasiklysti tarp technologijų ir gaminių Kaip jau įprasta, parodos metu vyks daug įvairių renginių. Tarptautiniame profesinio meistriškumo konkurse „Apdailos montuotojas“ rungsis būsimieji šios srities specialistai, vyks Aplinkotvarkos specialisto diena. Profesionalai padės susivokti šiuolaikinėse statybos technologijose ir patars kokias statybines medžiagas bei gaminius rinktis.

Jau ketvirtą kartą vyksta „Įspūdingiausios ekspozicijos“ konkursas. Didžioji jo vertė – ne tik įvardyti įdomiausias ekspozicijas surengusias įmones, bet ir profesionalių komisijos narių teikiamos įžvalgos, kaip būti pastebėtam tarp kelių šimtų parodos dalyvių.

Litexpo nuotr./Paroda
Litexpo nuotr./Paroda

Dvi parodos – vienas bilietas

Vienu metu vykstančių parodų ekspozicijos bus pristatytos penkiose LITEXPO salėse ir erdvėse lauke. Parodose dalyvaus apie 300 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Vokietijos, Turkijos, Rumunijos, Čekijos bei kitų užsienio šalių, o apsilankyti jose bus galima įsigijus vieną bilietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius