Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Honkongas toliau gerina NT rekordus: pora automobilio vietą pirko už 430 tūkst. dolerių, pardavė jau už 760 tūkst. dolerių

Pora vieną automobilio stovėjimo aikštelės vietą nusipirko už 430 tūkst. dolerių ir vos po 9 mėnesių pardavė jau už 760 tūkst. dolerių, rašo „Business Insider“.
Honkongo dangoraižių miškas
Honkongo dangoraižių miškas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Pora įsigijo stovėjimo vietą prabangiame „Ultima“ komplekse 2017 metais. Mažiau nei po metų ją pavyko parduoti beveik už dvigubą sumą. Tai yra pasaulio nekilnojamojo turto kainos rekordas.

Honkongas nuolatos vis gerina tokius rekordus, ir „Ultima“ kompleksas dabar pasaulyje yra viena brangiausių vietų automobiliui statyti.

Pora, pardavusi šią stovėjimo vietą, uždirbo 330 tūkst. dolerių.

Stovėjimo aikštelė yra maždaug 8,2 pėdos (2,5 metrų) pločio ir 16,4 pėdos (5 metrų) ilgio. Tai reiškia, kad kvadratinė pėda kainuoja apie 6,5 tūkst. dolerių ir tai yra triskart brangiau, nei kad vidutiniškai kainuoja kvadratinė gyvenamojo būsto Honkonge pėda.

Honkongo nekilnojamasis turtas yra vienas brangiausių pasaulyje.

O „Ultima“ projektas, kur pora turėjo stovėjimo vietą, yra viena brangiausių pasaulio vietų pasistatyti automobiliui. Pavyzdžiui, balandį išsinuomota automobilio stovėjimo vieta jos nuomininkui kainavo 1274 dolerius. „Ultima“ projekte yra tik 370 parkavimo vietų, kai reikia 527, dėl to kainos nuolatos ir kyla.

Honkongas nuolatos gerina nekilnojamojo turto kainų rekordus. Pernai lapkritį du brangiausiai Azijoje parduoti butai jų pirkėjui kainavo 149 mln. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius