Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

2020 metų vonios kambario tendencijos: arčiau gamtos, bet su technologijomis

„Villeroy& Boch” kasmet pristato ryškiausias vonios kambario tendencijas ir dalinasi įžvalgomis, į ką reikėtų atkreipti dėmesį įsirenginėjant vonios kambarį 2020 metais. Šį sezoną didžiausias dėmesys vonios kambaryje turėtų būti skirtas spalvoms, medžiagoms ir inovacijoms, o pagrindinis šūkis – arčiau gamtos
2020 metų vonios kambario tendencijos: arčiau gamtos, bet su technologijomis
2020 metų vonios kambario tendencijos: arčiau gamtos, bet su technologijomis / Partnerio nuotr.

Arčiau gamtos ir natūralumo

Tai pagrindinė idėjinė vonios kambario interjero linija. Žmonių noras užmegzti ir palaikyti kuo glaudesnį ryšį su gamta tik stiprėja. Neatsitiktinai gamtos apsuptyje žmonės stengiasi praleisti kuo daugiau savo laisvalaikio – čia jie geriau pailsi, atsikrato įtampos, atranda vidinę harmoniją, privatumo pojūtį. Kita vertus, vis daugiau žmonių kraustosi gyventi į miestus ir didmiesčius, kurie auga ir tankėja, o išlaikyti natūralų ryšį su gamta urbanizuotoje aplinkoje darosi vis sunkiau. Tad asmeninės laisvės, privatumo poreikis tik stiprėja, o atsipalaiduoti, įsiklausyti į vidinius savo norus, atrasti pasitikėjimą, ramybę namuose geriausiai tinka vonios kambarys. 2020 metais vonios kambarys tampa ta namų erdve, kurioje, akcentuojant natūralumą, artumą gamtai galima susikurti išties jaukią poilsio ir privatumo oazę.

Kolekcija „Finion“ (gamintojas – Villeroy&Boch“)
Kolekcija „Finion“ (gamintojas – Villeroy&Boch“)

Mėlyna ir žalia: ne konkuruoja, bet papildo

Spalvos turi milžinišką įtaką bendrai namų atmosferai, padeda kurti laisvės, lengvumo nuotaiką ir išlieka viena efektyviausių priemonių suteikti erdvei individualumo. 2020 metais ekspertai akcentuoja dvi spalvas – žalią ir mėlyną. Pantone institutas 2020 metų spalva paskelbė klasikinę mėlyną. Ekspertai sako, kad klasikinė mėlyna yra būtent ta spalva, kuri padeda atsipalaiduoti, įsiklausyti į vidinius savo norus, atrasti tikrumą, stabilumą ir harmoniją. „Villeroy & Boch“ interjero dizaino tendencijomis ne seka, bet jas formuoja – jau prieš porą metų kompanija pristatė vonios praustuvus, vonias, virtuvės plautuves, dušo padėklus vonios baldus, kurių vyraujanti spalva – klasikinė mėlyna.

Kolekcija „Collaro“ (gamintojas – Villeroy&Boch“)
Kolekcija „Collaro“ (gamintojas – Villeroy&Boch“)

Gamta, natūralumas vis dar stipriausiai asocijuojasi su žalia spalva. Psichologai teigia, kad žalia spalva veikia raminamai, sukelia užuovėjos, saugumo jausmą, todėl žalia vonios kambariui – ypač tinka ir pastaruosius keletą metų nepraranda populiarumo. Žalios spalvos unikalumas – ir ypač plati įvairiausių atspalvių paletė – nuo šiltų ik gaivesnių, nuo atpalaiduojančių iki pakraunančių. Be to, vonios kambariui labai svarbu atrasti tinkamus skirtingų spalvų derinius, o su žalia tai padaryti ypač paprasta. Vonios kambario interjero ekspertai rekomenduoja dėmesį vonios kambaryje skirti ir spalviniams akcentams – tarkim, pasirinkti spalvotus praustuvus. „Villeroy&Boch“ netgi siūlo galimybę rinktis spalvotą vonios modelį iš RAL spalvų paletės.

Medžiagos: kuo daugiau gamtos akcentų

Natūralumo pojūtį vonios kambaryje sustiprina ir natūralios medžiagos. Vyraujanti tendencija – medžio akcentai spintelėse, lentynėlėse, veidrodžiuose, aksesuaruose, kurie tobulai dera su žemės spalvų paletės baldais. „Villeroy & Boch“ baldų fasadų spalvinis asortimentas itin įvairus – nuo autentiškos sodrios tamsios iki itin madingos balintos medienos paviršių. Tarp 2020 metų madingiausių spalvų ir raštų – ąžuolas, graikinis riešutas, guoba, kurių raštai papildė „Villeroy & Boch“ vonios baldų serijas „Avento“ ir „Collaro“. Ieškantys rafinuotumo įvertins „Finion“ baldų kolekcijos eleganciją. Vonios kambaryje populiarumo nepraranda matiniai spalvų paviršiai, kurie kaip ir medžio faktūros vonios kambariui suteikia jaukumo, solidumo. „Villeroy&Boch“ dizaineriai į vonios kambario baldų kolekcijas įtraukia ir naujų išskirtinių spalvų – „Collaro“ kolekcijos spalvinę paletę papildė naujas pilkos spalvos atspalvis „Truffle Grey“, „Finion“ baldų kolekciją – alyvuogių („Olive“), matinė smėlio („Sand Matt“) spalvos.

Kolekcija „Artis“ (gamintojas – Villeroy&Boch“)
Kolekcija „Artis“ (gamintojas – Villeroy&Boch“)

Kurkite vonios kambaryje gyvų augalų oazes

Ši tendencija drąsina vonios kambaryje atrasti vietos įvairiems gyviems augalams. Nesvarbu kokiems – dideliems ar mažiems, lapuotiems ar spygliuotiems. Galbūt jums užteks vieno vazonėlio ant palangės, o gal išdrįsite vonios kambaryje pastatyti kelis didesnius lapuočius ir sukurti tikras „miesto džiungles“. Vieno universalaus patarimo nėra, svarbiausia, kad patys jaustumėt emocinį komfortą. Gyvų augalų sukuriamą efektą galima sustiprinti ir sienas dekoravus augalų motyvais – madingi meniškai stilizuoti tropinių augalų, ypač palmių, kitų plačialapių augalų piešiniai.

Partnerio nuotr./2020 metų vonios kambario tendencijos: arčiau gamtos, bet su technologijomis
Partnerio nuotr./2020 metų vonios kambario tendencijos: arčiau gamtos, bet su technologijomis

Technologijos vonios kambaryje – jau standartas, o ne prabanga

Vis dėlto mes gyvename XXI amžiuje, o inovacijos vonios kambaryje jau tampa ne prabangos požymiu, bet tam tikros gyvenimo kokybės standartu, suteikiančiu maksimalų komfortą. Į veidrodžius ir spintelės integruojamas LED apšvietimas su skirtingais šviesos režimais padeda kurti norimą nuotaiką ir atmosferą – šaltesnis, ryškesnis apšvietimas padės žvaliau pradėti dieną ryte, o šiltesnis – suteiks jaukumo, padės greičiau atsipalaiduoti po dienos darbų vakare. „Villeroy & Boch” jau siūlo ir muzikines „Bluetooth“ garso sistemas, integruotas į veidrodžius, taip pat belaidžio įkrovimo taškus išmaniesiems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius