-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

220 kv. m ploto interjeras – penkiasdešimt arbatos atspalvių

Dizainerė Alina Venskutė sukūrė jaukų, funkcionalų, kaip šeimininkai ir reikalavo, 220 m² dviejų aukštų namo interjerą pietryčių Lietuvoje ir jį pagardino intelektualumo prieskoniu. Jis juntamas kiekvienoje kruopščiai apgalvotoje detalėje ir labiausiai atspindi šių namų gyventojus. Čia gyvena keturių asmenų šeima. Tėvai – išsilavinę, daug keliaujantys, žmonės, laisvu laiku visą dėmesį skiriantys savo atžaloms.
220 kv. m ploto interjeras 
220 kv. m ploto interjeras  / Leono Garbačausko nuotr.

Pasak interjero kūrėjos, kasdieniame gyvenime užsakovų sumanymą turėti švarų minimalistinį interjerą sujaukia, o gal greičiau papildo spalvoti vaikiški kubeliai, traktoriukai, knygelės ir pan. Tačiau visi daiktai šiame name turi savo vietas – dėžutėse, spintų lentynose, tad juos lengva sutvarkyti. Laikas šiuose namuose itin vertinamas. Šeima mieliau jį skiria bendravimui, nei dulkių valymui nuo begalės vazelių ir kitokių „pagražinimų“.

Stilistinė vizija – išvalytos minimalistinės erdvės, užpildytos sodriomis, natūraliomis medžiagomis – medžiu ir akmeniu. Lengvumo suteikia kontrastuojančios, skirtingai apšviestos stiklinės detalės. Erdvės švarą dizainerė pabrėžia paslėpdama detales. Virtuvės baldai suprojektuoti kaip vientisa integruota plokštuma. Vietoje rankenėlių naudojamos dabar labai populiarios frezuotos įlaidos (apačioje) bei užlaidos, tad durelės atsiveria paspaudus. Be įprastų dalykų (montuojamųjų virtuvės, vonios baldų, spintos, buitinės ir garso technikos, židinio, slapto dekoratyviojo apšvietimo), paslėptos durys ir netgi rankenos – jos sudaro vientisą plokštumą. Akivaizdžiai matyti tik reikalingiausi baldai ir keletas akcentų. Pavyzdžiui, pagrindinis prieškambario elementas – medinė siena ir ją pratęsiantys laiptai. Tradicines duris interjero dizainerė iškeitė į stiklines plokštumas: jos atitveria įėjimus į virtuvę, vonią ir sandėliuką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius