Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 didžiausios svetainės interjero klaidos

Ne paslaptis, kad interjero dizaineriai praleidžia didžiąją dalį savo gyvenimo studijuodami ir domėdamiesi mažiausiomis detalėmis, kurios padeda kambarį paversti subalansuotu ir jaukiu gyventi. Visai kaip gerai surežisuotas ir pastatytas filmas, taisyklingai dekoruota svetainė atrodo stulbinamai, saugiai ir patraukliai. Paprastiems žmonėms dažnai sunku įvardinti, kas erdvėje yra negerai. Ar sofa lova stovi ne vietoje? Ar paveikslo spalvos nesiderina prie kitų kambaryje vyraujančių spalvų? Dėl šių priežasčių kviečiame susipažinti su interjero dizainerių išsakytomis mintimis apie tai, kokias klaidas dažniausiai padaro naujakuriai.
Svetainės interjeras
Svetainės interjeras / Partnerio nuotr.

Prastas kambario planas

Gali pasirodyti, jog nustumti sofą prie pat sienos, esančios prieš televizoriaus staliuką, yra puiki idėja, tačiau interjero dizaineriai pažymi, kad erdvės planavimas yra kur kas daugiau negu tai. Kad svetainės kambarys būtų gerai subalansuotas, rekomenduojama jame sukurti kelias pokalbių zonas. Ypač tai svarbu pailgos formos patalpose. Vienoje vietoje galite pastatyti du fotelius ir staliuką, o šiek tiek toliau galėtų stovėti sofa lova ir fotelis. Taip sukursite dvi atskiras pokalbių zonas.

Nesubalansuotas gyvenimui kiekvieną dieną

Dizaineriai pastebi, kad kai kurie žmonės mėgsta įsirengti svetainės kambarį taip, jog jis tampa pernelyg brangus ir ekspozicinis. Tai prilygsta seniems laikams, kuomet žmonės turėdavo „nenaudojamas“ (tik svečiams skirtas) svetaines, o visi baldai būdavo laikomi dengti plastikinėmis plėvelėmis. Vis dėlto, šiandien svetainė turėtų būti kuo labiau pritaikyta kasdienėms veikloms ir gyvenimui. Todėl rinkitės tekstilę ir baldus, kurie atlaikytų kasdienį naudojimą.

Netinkama sofa lova

Visi interjero specialistai sutinka dėl vieno – šis baldas yra pagrindinis akcentas, nuo kurio prasideda visas svetainės kambario planavimas. Tačiau dažnai žmonės pasirenka nepatogias, per dideles arba per mažas sofas. Visų pirma, rekomenduojama pirkti sofą, kuri nebūtų pernelyg žema (dėl to nepatogu užlipti ir nulipti). O dar prieš tai nusibrėžkite savo svetainės kambario planą su tiksliais visų sienų matmenimis. Taip išvengsite neprotingo, impulsyvaus pirkimo.

Pamirštami aksesuarai

Labai lengva paversti svetainės kambario dizainą panašesnį į prekių parduotuvę. Įsigijus daugiausiai vietos užimančius baldus, vertėtų palikti pakankamai vietos toršerui, namų tekstilei bei kitiems dekoro elementams. Visos šios smulkmenos prideda interjerui spalvų ir sukuria gyvastį. Specialistų teigimu, svetainės kambariui puikiai tinka pastatomos lempos, šalia kurių turėtų stovėti sofa lova. Taip kambarys taps jaukiu ir šiltu.

Neproporcingas kavos staliukas

Neretai interjero dizaineriai susiduria su problema, kai žmonės renkasi kavos staliuką ne pagal dydį ar jo suderinamumą bendrame interjere, tačiau baldą perka veikiami impulso. Vis dėlto, derėtų atsižvelgti, ar staliukas nebus per didelis, per mažas, ar tiks prie patalpoje vyraujančių medžiagų ir spalvų. Taip pat svarbu atsižvelgti į savo gyvenimo būdą, šeiminę padėtį – tai padės nuspręsti, kokio aukščio, pločio, išvaizdos bus jūsų staliukas.

Netvarka ir chaosas

Nesvarbu, kad ir kokie brangūs ar pasaulyje gerai įvertinti yra jūsų dekoro elementai, per didelis jų kiekis pavers svetainės kambarį neskoningu, pigiu ir nejaukiu. Vis dėlto, šiandienos pagrindinė namų taisyklė – mažiau yra daugiau. Visi aksesuarai turėtų būti sugrupuoti tarpusavyje, nesvarbu, ar tai tarpusavyje derantis paveikslas ir šalia stovinti sofa lova, ar knygų lentyna ir lempa.

Svetainė – tai visos šeimos susibūrimo vieta. Tai kambarys, kuriame renkasi visi svečiai. Galima sakyti, kad ši erdvė sulaukia daugiausiai dėmesio. Tad kodėl neinvestuoti laiko ir nepasidomėti, kaip padaryti, jog ji būtų jauki, šilta ir svetinga?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius