Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Ar galima čiužinį tiesti ant grindų?

Lietuvoje dažnas neįsivaizduoja miegamojo be lovos. Vis dėlto daugybė žmonių visame pasaulyje net negalvoja apie šį baldą ir čiužinius ramiausiai kloja tiesiai ant grindų. Mes paprastai apie tai susimąstome tik kaip apie atsarginį arba mažiau kainuojantį sprendimą. Tačiau tai gali būti ir pagrindinis jūsų miegamojo akcentas, tik reikia žinoti keletą dalykų.
Napsie.lt nuotr.
Napsie.lt nuotr.

Minimalistinis dizainas ir praktiškumas

Tiesti čiužinį ant žemo pagrindo arba tiesiog ant grindų labai populiaru Japonijoje ir Korėjoje. Japonijoje, taupant vietą, jis būna ištraukiamas tik nakčiai, o ryte padedamas atgal į spintą. To priežastis – pirmenybė erdvei, o ne daiktams, todėl renkantis tokį stiliaus akcentą, baldų skaičių patartina sumažinti iki būtiniausių.

Minimalistinį interjerą su masyvia lova sukurti nėra lengva, ypač jei baldų norite turėti nedaug. Kukliai apstatytoje erdvėje iškilusi lova labai kris į akį, ir likęs kambarys atrodys tuščiai. Be to, tai yra ir tas baldas, kuris nelinkęs pasiduoti eksperimentams – norint ją perkelti į kitą vietą, greičiausiai teks prašytis pagalbos.

Napsie.lt nuotr.
Napsie.lt nuotr.

Vis dėlto, dažnai interjerą tenka derinti prie kambario dydžio. Jei miegamajame vietos turite nedaug arba gyvenate vieno kambario bute, lovos atsisakymas gali būti kaip tik ta išeitis, kurios ieškote. Beje, tokiu būdu, prireikus galėsite greitai atlaisvinti reikiamą grindų plotą tiesiog atremdami čiužinį prie sienos.

Kartais didelę reikšmę turi ir aukštis. Jei svarstote miegui skirtą patalpą įrengti netradicinėje erdvėje, tokioje kaip palėpė arba antresolinis aukštas, svarbus bus kiekvienas centimetras. Tai ypač aktualu gyvenant lofte, kur plotas paprastai būna nedidelis, tačiau jį kompensuoja aukštos lubos.

Komfortas nepriklauso nuo lovos

Miegodami praleidžiame gerą trečdalį gyvenimo, o nuo miego kokybės priklauso ir tai, kaip jausimės likusią paros dalį. Tačiau miego kokybės lova beveik nesąlygoja – viskas priklauso nuo čiužinio. Todėl dėliojant investicijas, visada verta prioritetą teikti jam.

Napsie.lt nuotr.
Napsie.lt nuotr.

Visada norisi turėti čiužinį, kuris yra patogus, tad rinkdamiesi atkreipkite dėmesį į jo aukštį ir sudėtį. Pigūs čiužiniai dažniausiai nepasiūlys jums geros atramos, neturės prie kūno prisitaikančių savybių. Be to, tikėtina, kad žemą, tvirto pagrindo neturintį čiužinį patiesus ant grindų, žiemą ant jo bus šalta.

Miegojimas žemiau turi privalumų, jei naktį daug judate – iškristi iš lovos tikrai nėra malonus jausmas. Mažiausiai norėsis keltis pataisyti nuslydusio čiužinio, todėl ant parketo dėkite tik čiužinį su neslystančiu pagrindu. Kitu atveju, pasirūpinkite kilimu.

Higienai svarbiausia cirkuliuojantis oras ir švara

Ant parketo galima dėti tikrai ne kiekvieną čiužinį. Bakterijos, pelėsis ir dulkių erkės be galo mėgsta drėgmę, todėl netinkamas čiužinys su besikaupiančiu drėgmės sluoksniu yra kone idealios sąlygos visiems šiems „nekviestiems draugams“ užsiveisti tiesiai po jūsų nugara.

Todėl, svarstydami šią galimybę, būtinai atkreipkite dėmesį į oro laidumą. Ant grindų esantis orui nelaidus čiužinys ne tik kaups drėgmę, bet ant jo bus ir karšta. Paprastai čiužiniai, kurių sudėtyje yra latekso, šia prasme yra jautriausi, ir be lovos grotelių jų naudoti nepatartina.

Napsie.lt nuotr.
Napsie.lt nuotr.

Retkarčiais turbūt norėsis nuimti užvalkalą ir jį išskalbti, tad jei laikote čiužinį ant grindų, galite tuo pačiu atrėmę jį į sieną išvėdinti. Svarbu nepamiršti, kad prieš klojant čiužinį reikia gerai išsiurbti ir išvalyti jam skirtą plotą – tiek pirmą kartą, tiek vėliau.

Daugiau apie nuotraukose matomą čiužinį galite sužinoti svetainėje napsie.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius