Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aštresni ir saldesni interjero prieskoniai – detalės, sustiprinančios atėjusio pavasario įspūdį

Pavasarį, skaisčiai paspiginus saulei, ne tik langai atrodo nebešvarūs, tačiau ir kambarys – nykokas, palyginus su ta žaluma ir spalvomis, kuriais pradeda sprogti gamta. Tačiau kaip patiekalo skonį lengvai pakeičia žiupsnelis druskos ar pipirų, taip ir nedideli interjero prieskoniai, tokie kaip vaza, paauksuotomis detalėmis, veidrodis, kilimas, staltiesė, nuostabą sukeliantis šviestuvas ar nauji patalynės užvalkalai gali sukurti įspūdį, tarsi ką tik užbaigėte remontą. Kaip atnaujinti namus pasakoja įvairių interjero detalių salonų atstovai.
Stiklo vazos su aukso apvadais, gamintojas  „LSA International“
Stiklo vazos su aukso apvadais, gamintojas „LSA International“ / Salono „DESIGN+“ nuotrauka

Ramių tonų namuose – dalelė Rytų kultūros

Salonas „ISKU BALDAI“ šalia svetainės, miegamojo, valgomojo, prieškambario ir biuro baldų prekiauja ir unikaliais rankų darbo kilimais. Šio salono pardavimų vadovė Silvija Pakalniškytė pasakoja, jog kilimai gaminami Irane, Indijoje, Afganistane, Nepale ir Pakistane. Jie rišami rankomis, dažniausiai – iš šilko ir vilnos, dažomi natūraliais dažais.

Salono „ISKU Baldai“ nuotr. /„ISKU Baldai“ kilimai
Salono „ISKU Baldai“ nuotr. /„ISKU Baldai“ kilimai

„Kilimus prie interjero mūsų klientai derina įvairiai. Vieni renkasi, kad kilimas „neišsišoktų“, sujungtų visą interjerą į vientisą aplinką, suteiktų jaukumo. Kitiems tai – pagrindinis interjero akcentas. Turime ir vienspalvių, ir šiuolaikinių modernaus dizaino kilimų, ir puoštų tradiciniais raštais, būdingais toms šalims, kuriose jie gaminami. Klientai, kurie tuo domisi, neretai mums gali daugiau papasakoti apie tų raštų specifiką ir subtilybes“, – sako S. Pakalniškytė.

Indijoje ir Nepale rišti vilnoniai kilimai, pagaminti iš aukštos kokybės švelnios ir blizgios vilnos, tarnauja ne tik kaip interjero akcentas, tačiau ir izoliuoja šilumą bei garsą. Irane ir Indijoje rišti šilkiniai ir vilnoniai kilimai, dažniausiai būna įvairiaspalviai, tradicinių rytietiškų raštų, vaizduojančių ne tik augalus ir gyvūnus, bet ir religinius, filosofinius motyvus. S. Pakalniškytė svarsto, kad lakoniško ir minimalistinio stiliaus skandinaviškame interjere, toks kilimas gali tapti labai gyvu ir žaismingu akcentu.

„ISKU baldai“ nuotr. /Salono „ISKU baldai“ šilkinis kilimas
„ISKU baldai“ nuotr. /Salono „ISKU baldai“ šilkinis kilimas

Mažesnio dydžio Afganistane, Pakistane rišti natūralių spalvų kilimai tinkami kloti ir drabužinėse, koridoriuose, prieškambariuose. Salonas taip pat prekiauja ypač prabangiais persiškais kilimais, kurie gali tapti šeimos relikvija ir keliauti iš karto į kartą.

Kilimus prie interjero mūsų klientai derina įvairiai. Vieni renkasi, kad kilimas „neišsišoktų“, sujungtų visą interjerą į vientisą aplinką, suteiktų jaukumo. Kitiems tai – pagrindinis interjero akcentas.

„Vienintelis dalykas, ko šiandien dar negalime pasiūlyti – tai skraidantis kilimas“, – juokauja skandinaviško stiliaus baldų salono „ISKU BALDAI“ pardavimų vadovė.

Meno kūriniai – ant pagalvių ir patalynės užvalkalų

Interjero tekstilės namai „Decoflux“ turi pavasariu dvelkiančių pasiūlymų tiems, kurie nori atsinaujinti miegamąjį, valgomąjį ar svetainę. Bendradarbiaudama su žinomais menininkais, studija sukūrė ne vieną įdomų dizainą, kurį panaudojo patalynei, stalo tekstilei, pledams ir kitiems gaminiams dekoruoti. Ant staltiesių ir pagalvių žaliuoja akvarelininkės Ramunės Kmieliauskaitės nutapyti lubinai, pievos gėlės, svyra ryškiai raudoni serbentai. Švelni patalynė marginta karpinių motyvais, kuriuos kūrė tautodailininkas Klaidas Navickas.

 Salono „Decoflux“ nuotr. / Salono „Decoflux“ patalynės užvalkalai
Salono „Decoflux“ nuotr. / Salono „Decoflux“ patalynės užvalkalai

„Bendradarbiaudami su tekstilę kuriančiais menininkais pernešame dalį meno kūrinio, paveikslo į miegamąjį. Įprastai mes įsigyjame meno kūrinį tam, kad pasikabintume jį ant sienos, tačiau juk jį galima ir užtiesti ant virtuvės stalo, lovos. Tai – taikomasis menas. Jau gvildename naujus projektus su kitais menininkais. Būdami neabejingi kultūrai, muzikai, menui, ieškome įvairiausių kelių, kaip tai transliuoti savo kūryboje. Kaskart siekiame nustebinti savo klientus ir pasiūlyti įvairovės, tai yra tam tikras iššūkis, tačiau kartu ir geroji proceso dalis – nuolatinė kaita, virsmas neleidžia stagnuoti, skatina ieškoti naujų įkvėpimo šaltinių. Spalvines gamas diktuoja pačių menininkų kūryba.

„Decoflux“ dizainai ir skirtingi produktai yra derinami tarpusavyje, skirtingų tekstūrų kombinacijos kuria jaukius sluoksnius“, – sakė „Decoflux“ salono direktorė Ilona Aladaitytė.

„Decoflux“ salonuose siūloma įsigyti įvairių egiptietiškos medvilnės satino užvalkalų patalynei, margintų švelniais augaliniais motyvais arba stilizuotais moderniais ar senoviškais ornamentais. Taip pat neseniai atsirado ir vienspalvių patalynės užvalkalų kolekcija. I. Aladaitytės teigimu Europoje dominuoja klasika, ramesni, prislopinti žemės tonai, lietuviai taip pat dažniausiai myli ramias paletes. O štai Italijoje ar Prancūzijoje paklausesni ryškesni dizainai

„Versalio“, „Viktorija“ kolekcijos – tai modernioji klasika, grafinis sprendimas, paremtas senovės interjere vyravusiais ornamentais. Mūsų tekstilė leidžia kurti savitą, individualų interjerą“, – sako pašnekovė.

Skandinavai – inovatyvaus požiūrio į kasdienius daiktus meistrai

Interjero detalių ir baldų salone „DESIGN+“ atrasite labai pavasarišką pirkinį – nematytų formų ir dizaino paukščių lesyklas. Kol gamta dar visiškai neatsigavusi,

Medžiagų prasme, skandinavai lieka ištikimi tradicijoms – jei gamino, pavyzdžiui, iš keramikos, iš jos ir gamins, tačiau jie dar aktyviau nei bet kada galvoja apie etiškumą ir ekologiją bei siekia tvarumo.

ar gali būti geresnis būdas pajusti pavasarį, nei pasikviesti prie savo lango visus sugrįžusius čirškalius?

„Atkreipėte dėmesį į išties įspūdingą sodo ar terasos dekoro elementą, turintį ir aiškią praktinę funkciją. Paprastai esame įpratę, kad paukščių lesyklos – gana grubios formos ir faktūros, o šios – tarsi oro burbulai – skaidrios, lengvos, grakščios, bet neapsigaukite – tikrai patvarios. Tai legendinės danų kompanijos „Eva solo“ kūrinys“, – sako „DESIGN+“ salono vadybininkė Eglė Burbaitė.

Salone didžioji pavasario naujiena – danų kompanijos „Kähler“, kuri jau 175 metus gamina aukščiausios kokybės keramiką, gaminiai.

„ DESIGN+“ salone rasite arbatinį, kuris ką tik laimėjo prestižinį „iF Design Award 2018“ apdovanojimą. Arbatinio dangtelis nenukris kad ir kaip jį laikysite, o puodeliai be ąselės nekaitins jūsų rankų, nes jų sienelės – dvigubos. Taip iki smulkmenų viską apgalvoti moka tik skandinavai! Kita naujovė – jau minėtos kompanijos „Eva solo“ stalo porceliano kolekcija. Indai ne tik estetiškai įtaigūs, tačiau ir labai funkcionalūs – juos galima plauti indaplovėje, šildyti mikrobangų krosnelėje ir šaldyti“, – apie naujienas pasakojo E. Burbaitė.

Pavasariui prikviesti – įdomaus dizaino vaza, svečiams nustebinti – levituojantis šviestuvas

„DESIGN+“ salonas reprezentuoja skandinavišką stilių. Pastarasis garsėja minimalizmu, funkcionalumu ir kokybe. E. Burbaitės teigimu, šiemet šio stiliaus interjero detalės vis dažniau nudažomos ryškiomis spalvomis.

„Pasteliniai atspalviai žaidžia su turkiu ir indigo spalva, Burgundijos raudoniu ar alyvos purpuru bei įvairių atspalvių žaluma. Medžiagų prasme, skandinavai lieka ištikimi tradicijoms – jei gamino, pavyzdžiui, iš keramikos, iš jos ir gamins, tačiau jie dar aktyviau nei bet kada galvoja apie etiškumą ir ekologiją bei siekia tvarumo. Todėl vis dažniau randasi gaminių iš perdirbtų medžiagų“, – sako „DESIGN+“ salono vadybininkė.

Kokiomis trimis naujomis interjero detalėmis ji patartų atnaujinti namus?

Jei interjeras niūrokas – rinkitės ryškesnes vazas ar įdomesnį, spalvingą kilimą. Interjero nepatariame apkrauti – užtenka kelių detalių, kad interjeras įgautų žavesio.

„Pavasarį namus tiesiog privaloma puošti gėlėmis. Rekomenduočiau britų kompanijos „LSA International“ rankų darbo vazonus ir terariumus. Jie atspindi naujausias augalų tendencijas – auginti mažai dėmesio reikalaujančius sukulentus, galima juos grupuoti, kurti ištisas jų oazes. Tokie vazonai tiktų bet kuriai namų erdvei pagyvinti. Taip pat siūlau nauju žvilgsniu pasižiūrėti į šviestuvus. Reiktų pamiršti vienodas formas ir atsibodusias faktūras –išdrįskite būti išraiškingi, originalūs ir šiuolaikiški!“ – ragina E. Burbaitė.

Miegamajam, vaikų kambariui ar svetainei ji rekomenduoja daniškus „VITA“ šviestuvus iš natūralių pūkų. Jie primena pienės pūką ar net debesėlį, galima rinktis iš baltos, pilkos ir rusvos spalvų. Tokius šviestuvus galima ne tik kabinti, bet ir pastatyti.

„Kita namų ar net ofiso puošmena – žurnalo „Time“ geriausia metų inovacija paskelbti ore levituojantys šviestuvai „Flyte“ ir augalų vazonėliai „Lyfe“. Tai – kūrybingos švedų komandos išradimas, kuris magnetais į orą pakelia mums įprastus statiškus objektus. Vaizdas – lyg iš fantastinio filmo! Šie ore levituojantys ir besusukantys šviestuvai ir vazonėliai įneš gyvumo, žaismingumo bei tikrai sukels nuostabą svečiams“, – sako E. Burbaitė, kasdien stebinti šį akcentą, pastatytą prie salono „DESIGN+“ kasos.

Salono „DESIGN+“ nuotrauka/Levituojantis vazonėlis, gamintojas „Lyfe“
Salono „DESIGN+“ nuotrauka/Levituojantis vazonėlis, gamintojas „Lyfe“

„DESIGN+“ salone rasite pasaulyje pripažintų kompanijų modernius ir stilingus produktus, kurie atspindi naujausias interjero dizaino tendencijas ir yra apdovanoti prestižiniais apdovanojimais.

Užtenka vos kelių detalių

Salono „Distyle“ vadovės Dovilės Račinskaitės teigimu, šį pavasarį vyrauja švelnios interjero detalių formos: pavyzdžiui, šviesios, rausvos, melsvos, betono tekstūros vazos. Šviestuvų gamintojai naudoja aukso detales, apvalias formas.

Derinant interjero detales esamame interjere Dovilė Račinskaitė pataria atsižvelgti pirmiausia į bendrą stilistiką, tuomet – į spalvas.

„Jei interjeras niūrokas – rinkitės ryškesnes vazas ar įdomesnį, spalvingą kilimą. Interjero nepatariame apkrauti – užtenka kelių detalių, kad jis įgautų žavesio“, – sako D. Račinskaitė.

Pašnekovės teigimu, viena detalė, kuri tiks visom namų erdvėms – tai namų kvapas.

„Namų kvapas – neatsiejama bet kurių namų „etiketė“. Pavasariškas, gėlių įkvėptas aromatas suteiks bet kuriems namams išskirtinumo ir kvies sugrįžti namo šeimininkus“, – sakė Dovilė Račinskaitė.

Svetainėje ar miegamajame geidžiamo jaukumo suteiks naujas toršeras.

„ Toršeras suteikia jaukios ir kartais paslaptingos šviesos. Tačiau jis gali atlikti ir pagrindinės šviesos funkciją : pavyzdžiui, apšviesti svetainės zoną, kas aktualu tiems, kurių namuose – aukštos lubos ir pakabinamų šviestuvų ne visada įmanoma naudoti. Tai gali būti ir funkciškai naudingas šviestuvas, tinkantis skaitymui“, – sakė salono „Distyle“ vadovė.

Šviestuvai tapo mobilūs

Interjero salono „Scanline“ projektų vadovė Aleksandra Viduto sako, kad saloną pasiekusi naujų, pavasariškų vazų kolekcija pasižymi pastelinėmis spalvomis,

Atsižvelgus į erdves, stilistiką ir jau egzistuojančius baldus galime pilkam interjerui suteikti ryškumo pagalvėlėmis, užuolaidomis, parinkus originalų šviestuvą, arba panaudojus ryškų toršerą.

vazos dekoruotos švelniais pasteliniais atspalviais su perejimais. Taip pat yra kontrastuojančių vazų ir vazonų (gamintojų „Henry“, „Botanique“ vazonai, „Bolia.com“ gaminiai).

„Šviestuvų dizaine vis dar karaliauja aukso spalvos akcentai (gamintojų „Hoshi Faro“, „Flachmann“, „Bolia.com“ šviestuvai), apvalios formos (kaip „Jellyfish Faro Barcelona“), dūmų spalvos gaubtai („Kyoto“). Šviestuvai atlieka ne tik tiesioginę savo funkciją, tačiau turi ir papildomų: pavyzdžiui, jie skirti sienos dekorui arba turime ir šviestuvą - pieštukinę („Pen Frandsen“), – sako A. Viduto. – Atsiranda galimybė pakrauti šviestuvą ir naudoti jį be laido – kitaip tariant, visur neštis jį su savimi („Take away Faro Barcelona“)“.

Šviestuvo tipo pasirinkimas priklauso nuo to, kokiai erdvei jo ieškote. Jeigu tai svetainės ar valgomojo erdvė, nebijokite įdomios formos ir spalvų pakabinamo šviestuvo, holo erdvėje gali būti naudojami sieniniai šviestuvai, miegamajame – toršeras.

Kokiomis priemonėmis ji patartų atgaivinti esamą interjerą?

„Atsižvelgus į erdves, stilistiką ir jau egzistuojančius baldus galime pilkam interjerui suteikti ryškumo pagalvėlėmis, užuolaidomis, parinkus originalų šviestuvą, arba panaudojus ryškų toršerą. Ryškiam interjerui reikėtų rinktis labiau monochrominius tonus. Taip pat galima derinti skirtingas tekstūras, gamintojai siūlo nebijoti į interjerą įnesti rožinės, smėlio spalvos, naudoti skirtings tekstūras. Svarbiausia taisyklė – nepersisitengti“, – perspėja A. Viduto.

Svetainę ar virtuvę „Scanline“ atstovės nuomone geriausiai atgaivintų minimalistinio stiliaus lentynos arba originalus įdomių formų fotelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius