Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Balsavimas: interjero konkurse besivaržantys dizaineriai akcentuoja drąsias idėjas ir funkcionalumą

„Nacionalinis interjero konkursas“ jau spėjo tapti vienu laukiamiausių kasmetinių interjero dizainerių renginių. Šiemet „Hanner“ inicijuotame konkurse tarpusavyje varžosi 16 kūrėjų.
„Nacionalinio interjero konkurso 2020“ projektai
„Nacionalinio interjero konkurso 2020“ projektai / J.Ambraškaitės, M.Noreikienės, E.Mišinytės ir N.Lukoševičiūtės vizualiazacijos

Dizaineriai dviejose gyvenvietėse – „Centro rezidencija“ ir „Renesanso“ – suprojektavo butus, kurių originaliausi ir labiausiai patikę 15min skaitytojams virs realiais būstais, 6 didžiausio palaikymo butai bus įrengti pagal dizainerių vizijas.

Savo balsą už labiausiai patikusį butą galima atiduoti apklausoje žemiau.

15min kviečia prisidėti prie „Nacionalinio interjero konkurso“ ir dalyvauti balsavime. Balsuokite ir išrinkite geriausias „Nacionalinio interjero konkurso 2020” dizainerių vizijas.

Balsuoti galima iki spalio 27 d., 9.59 val.

Monika Noreikienė. „Renesanso“, 43 kv. metrų butas

Konkurse dalyvaujanti dizainerė Monika Noreikienė jame jau nebe naujokė, ankstesniais metais jos darbai pateko į finalą.

Pasak dizainerės, šių dienų interjeruose neretai klasika susipina su moderniu stiliumi, todėl ir ji kurdama būsto projektą siekė gyvenimą Senamiestyje suderinti su šiuolaikiniais dizaino sprendimais.

„Rėmiausi pamatiniais klasikiniuose interjeruose vyraujančiais akcentais: projektavau aukštus lubinius moldingus, dekoratyvią sienų puošybą – visa tai man artima. Įterpiau ir modernių, retro stiliaus detalių – visa tai sudarė neeilinį, net kiek eklektišką stilių“, – sakė M.Noreikienė.

Didelį dėmesį ji skyrė spalvoms, būsto akcentu tapo ryškiai raudona sofa, samanų žalumo lovos audinys. Dekoratyvių detalių netrūksta ir vonioje. „Sienos bei lubos puoštos medžių motyvų tapetais, virtuvėje vyrauja veidrodžiai – tai suteikia elegancijos ir puošnumo ir optiškai praplečia netaisyklingą trikampę buto formą. Šiam efektui pasiekti naudojau ir priešingą buto formai grindinių parketo lentų kryptį – tai irgi vizualiai didina erdvę“, – kalbėjo M.Noreikienė.

Jurgita Ambraškaitė. „Renesanso“, 50 kv. metrų butas

Dizainerė Jurgita Ambraškaitė – puikiai pažįstama besidomintiems „Nacionalinio interjero konkursu“, 2018 metais ji tapo konkurso nugalėtoja.

Dar anksčiau dizainerė 15min sakė labai norėjusi imtis projekto Senamiestyje, todėl vos sužinojusi, kad teks projektuoti „Renesanso“ projektui priklausantį butą, ėmėsi įgyvendinti idėjas.

Pasak jos, tai „namai, kuriuose jaučiamas pasaulio skonis“. Idėja esą gimė stebint jaunimo kūrybiškumą, savarankiško gyvenimo siekį. „Tai namai keliauti mėgstančiam žmogui, namai, kuriuose susijungia kultūriniai skirtingų šalių akcentai, tačiau tuo pat metu – ir sava erdvė, skirta tiek dirbti, tiek atsipalaiduoti“, – sakė J.Ambraškaitė.

Dizainerė siekė sukurti jauno žmogaus kūrybiniams projektams pritaikytą erdvę, kurioje jis galėtų ir dirbti, ir atsipalaiduoti.

Kūrybiniame procese sudėtingiausia esą buvo suvaldyti savo norus ir galimybes bei pasirinkti TĄ unikalų ir tobulą derinį, kuris patiktų užsakovui. „Daugiausia iššūkių kėlusi dalis – apšvietimas, „saulės medžioklė“ vidiniame kieme“, – sakė J.Ambraškaitė.

Eglė Mišinytė. „Renesanso“, 42,38 kv. metrų butas

Dizainerei Eglei Mišinytei „Nacionalinio interjero konkursas“ – tai pat ne naujiena, anksčiau dalyvavusi drauge su partnere Jurgita Mockute ji užėmė antrąją vietą, tuomet, kaip ir šįkart, projektavo butą Senamiestyje.

Pagrindinė šių metų E.Mišinytės projekto idėja – Senamiesčiui būdingus elementus pritaikyti moderniam gyvenimui. Tokią idėją esą inspiravo tiek projekto vieta, tiek jos istorinis kontekstas, aplink esantys pastatai.

„Daugiausia dėmesio skyriau siekdama į naujos statybos būstą įlieti autentiškus, senamiesčiui būdingus elementus. Centrine interjero ašimi tapo arka, ją papildo kitos geometrinės formos ir tūriai. Interjero elementams pasirinkau smulkų mastelį, jis atsikartoja grindų rašte, sienų dangose, balduose“, – kalbėjo E.Mišinytė.

Projekto planas – netaisyklingos formos, todėl reikėjo skirti daugiau pastangų erdvių išdėstymui, jų funkcionalumui pasiekti. „Buto langai koncentruoti vienoje pusėje, todėl pasirinkau šiltą spalvinę gamą, kad butas atrodytų kuo jaukesnis ir šviesesnis“, – sakė E.Mišinytė.

Neringa Lukoševičiūtė. „Renesanso“, 50,07 kv. metrų butas.

Konkurso senbuvė. Dizainerei netrūksta avantiūrizmo ir optimizmo, tai ji įrodė ir šiemet sutikdama dalyvauti konkurse, interjerą kurti ji ėmėsi būdama paskutinius mėnesius nėščia.

„Projekto idėja – sušildyti esamą kvartalo ir buto stilių, įtraukti klasikos elementų, kurie suteiktų ilgaamžiškumo ir prabangos. Tai urbanistinės modernios klasikos namai aktyviam miesto žmogui, siekiau juos pritaikyti kuo platesniam žmonių ratui“, – kalbėjo N.Lukoševičiūtė.

Pasak jos, butą galima vadinti studija, erdvė itin tinka aktyviam, laisvam, pasaulietiškam viengungiui arba jaunatviškai, vaikų neturinčiai porai.

„Interjero idėją padiktavo kvartalo stilius, betono sienos bei lubos, dideli grafito langai. Išorinę kvartalo stilistiką perkėliau į vidų, taip sukurdama bendrą harmoniją. Daugiausia dėmesio skyriau patogiam buto suplanavimui“, – sakė ji.

Agnė Kisielienė. „Renesanso“, 39 kv. metrų butas

Dizainerė Agnė Kisielienė taip pat ne naujokė. 2017-aisiais dalyvaudama konkurse pateko į finalą ir užėmė trečią vietą.

Pasak jos, svarbiausia projekto idėja buvo sukurti „lengvą“ ir neapkrautą būstą žmogui, kuris daug dirba ir grįžta pailsėti į modernią, art deco stiliaus detalių gausią ir ramybe dvelkiančią vietą. Tai butas žmogui, kuris namuose praleidžia nedaug laiko.

„Į interjerą norėjosi įnešti šiek tiek gamtos ir trumpam pabėgti nuo miesto šurmulio, todėl daug dėmesio skyriau medžiagiškumui, dekoro elementams, spalvoms“, – kalbėjo A.Kisielienė.

Itin svarbiu akcentu bute tapo įdomūs baldai, apšvietimas – dėl didelio šlaito bute dizainerei teko paieškoti originalių sprendimų.

„Buto suplanavimas gana sudėtingas, tik viename buto taške yra aukštos, daugiau nei 4 metrų aukštį siekiančios lubos – tai vizualiai mažina erdvę. Bute taip pat yra ilgas koridorius, teko pagalvoti, kaip jį išnaudoti. Taip pat reikėjo padirbėti su spalvine gama – kadangi butas yra šiaurinėje pusėje, reikėjo apgalvoti sprendimus, kad namai būtų šviesūs ir jaukūs“, – sakė A.Kisielienė.

Ana Drutel. „Renesanso“, 39,41 kv. metrų butas.

„Nacionalinio interjero konkurse“ dizainerė Ana Drutel dalyvauja pirmą kartą. Ji – keturių vaikų mama, todėl sako, kad gali profesionaliai konsultuoti ir interjero, ir tvarkos palaikymo namuose klausimais.

„Gavau labai keisto suplanavimo mažą butą su nuožulniomis lubomis, kurių aukštis kai kur siekia 4 metrus, o kai kur nesiekia metro. Kadangi butas gana judriame rajone, rinkausi ramesnes spalvas, naudojau daug natūralių medžiagų, gamtos motyvų. Mano įsivaizduojami užsakovai – jauna pora, vertinanti galimybę iki darbo ar laisvalaikio pramogų nueiti pėsčiomis“, – sakė A.Drutel.

Dizainerė kūrė namus taip, kad juose pirmiausia būtų galima atsipalaiduoti, kuo mažiau laiko skirti buities organizavimui. Siekis – mažiau daiktų, neutrali aplinka, išraiškingi dekoro sprendimai ir laisvė eksperimentuoti.

„Kūriau tokį interjerą, kuriame galima turėti patogias erdves miegui, darbui, jaukiems vakarams dviese ir vandens procedūroms“, – kalbėjo ji.

Donatas Každailevičius. „Renesanso“, 39,41 kv. metrų butas

Vienintelis konkurso dalyvis vyras, naujokas.

Dizainerio D.Každailevičiaus kurtame interjere susikerta klasika ir modernas, kaip pats sako – „vyksta kova tarp dviejų erų, etapų, kartų“. „Vilnius tampa pereinantis, žavus savo moderniu pasauliu, kuris turi samplaiką su išlikusiomis tradicijomis“, – kalbėjo jis.

Pasak dizainerio, projektuojant būstą, kuris pagal senamiesčio statinių tūrį nėra didelis, daugiausia dėmesio pareikalavo funkcinis išdėstymas, zonavimas erdvėje. „Netradicinis erdvių tūris, stogo padėtis suvaržo laisvę, įpareigoja tam tikras detales pateikti pagal esamą situaciją“, – komentavo D.Každailevičius.

Kristina Grybaitė. „Centro rezidencija“, 56,54 kv. metrų butas

Kristina Grybaitė – 2016-ųjų „Nacionalinio interjero konkurso“ nugalėtoja, gavusi daugiausia tautos balsų už klasikinį interjerą su provansišku prieskoniu. 2017-aisiais jos darbas užėmė antrąją vietą.

Šių metų projektui pasirinktą temą dizainerė pavadino „Hello Africa!“. Jos projektuotame interjere gausu ryškių spalvų, egzotiškų detalių, drąsių sprendimų. „Interjeras – kaip Afrikos žemynas: beribis, įvairiaspalvis ir emocionalus. Jame pabuvęs žmogus sakyte sakytų: „Labas, mylima Afrika, aš vėl noriu pas tave sugrįžti!“ – apie projekto idėją pasakojo K.Grybaitė.

VIDEO: Master KG - Jerusalema [Feat. Nomcebo] Dance Challenge [WT]

Pasak jos, toks sprendimas jai kilo įkvėptas dainos „Jerusalema“ – kūrinys dizainerei priminė egzotiškus tolimus kraštus, keliones, kurių dabar, kai galimybės išvykti į užsienį apribotos, labai trūksta.

K.Grybaitė savo interjere daugiausia dėmesio skiria spalvinei gamai, funkcionalumui ir praktiškumui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius