Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dizainerė: „Buto stilistikai įkvėpė pats pastatas“

Butas skirtas vidutinio amžiaus porai. Tai ne nuolatinė gyvenamoji vieta, o veikiau būstas, skirtas retkarčiais apsistoti porai žmonių. Ypatingų klientų reikalavimų nebuvo, nes jie pasitikėjo dizainerių vizija. Kai buvo pasiūlyta buto vizualizacija, koncepcija užsakovams puikiai tiko ir patiko.
Apartamentai Mindaugo 14
Apartamentai Mindaugo 14 / Leono Garbačausko nuotr.
Temos: 2 Vilnius Interjeras

Įgyvendinta: 2016 m.

Plotas: 49 m²

Interjero autorė: Indrė Sunklodienė

Bendraautorė: Šarūnė Butkutė

Asmeninio archyvo nuotr./Indrė Sunklodienė
Asmeninio archyvo nuotr./Indrė Sunklodienė

Stilistiką inspiravo pats renovuotas pastatas, taigi juntama modernios klasikos, vintažinio, industrinio stiliaus samplaika. Interjerui norėta suteikti kiek intrigos, netikėtumo įspūdžio: taip atsirado tamsi, grafito pilkumo skydinė siena, primenanti pastato fasadą. Norint pabrėžti ir įprasminti itin aukštas lubas, buvo sukurtas netikėtas, žvilgsnį į viršų kreipiantis lubų piešinys. Prie sienų priderinti tamsūs gipsiniai apvadai papildo grafitinę kompoziciją. Šalia prabangesnių bronzinių elementų, tokių kaip šviestuvai, maišytuvai, naudotos grubesnės medžio, metalo detalės: pusbario kėdės, vintažinis šaldytuvas, žirkliniai šviestuvai – taip buvo suformuota savotiška interjero harmonija ir perteikta emocija.

Pagrindinis konstrukcinis apartamentų pokytis – dėl ypač aukštų lubų atsiradusi antresolė drabužiams ir daiktams sandėliuoti. Ji įkurdinta virš virtuvės ir padengta tonuotu veidrodžiu. Siekiant išvengti tipinio rudų atspalvių klasikinio interjero, suprojektuotas originalus, prabangus, tačiau kiek bohemiškas vyriškas interjeras, kupinas kontrastingų kompozicijų, apdailos medžiagų bei spalvinių derinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius