Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Elegantiškas ir paprastas butas Vilniuje, kuriame telpa „kosmosas“

Interjeras Sugiharos gatvėje
Rūtos Strakšaitės nuotr. / Interjeras Sugiharos gatvėje
Šaltinis: 15min
3
Skaitysiu vėliau
A A

Keturių asmenų šeimai skirtas butas Vilniaus Sugiharos gatvėje išsiskiria elegancija, šilta spalvų palete ir asmeniniu kosmosu. 69 kv. m ploto bute didžiausias dėmesys skirtas funkciniams sprendimams, sako interjerą kūrusi dizainerė.

Pagrindinė butą vienijanti mintis – elegancija ir paprastumas. Anot projekto autorės Dianos Kenstavičiūtės, namų erdvės kurtos palengva, tačiau šeimininkai iškart pageidavo subtilių erdvių.

„Su šiais žmonėmis nuolat viską kūrėme. Kalbant apie stilių, tai, ko jie norėjo butui, formavosi pamažu. Iš pradžių aptarėme funkcinius dalykus, o dizainą kūrėme keliais etapais. Šeimininkai jautrūs subtilumams ir vertina tapybą“, – pasakojo dizainerė.

Šiame bute yra trys kambariai. Svarbiausias iš jų – svetainė, kuri skirta šeimos susibūrimams. Sofos atrama gali būti panaikinama tam, kad svetainėje esant didesniam kiekiui žmonių ji susijungtų ir būtų galima bendrauti, neatribojant atlošui.

Rūtos Strakšaitės nuotr./Interjeras Sugiharos gatvėje
Rūtos Strakšaitės nuotr./Interjeras Sugiharos gatvėje

Mergaitės kambaryje, išilgai lango, sumontuotas vientisas stalviršis, kad būtų daugiau vietos jos pomėgiams, pamokų ruošai, taip pat ant jo telpa „Yamaha“ pianinas. Kambaryje pasirinkta švelni spalvų paletė, deranti prie bendro interjero, o sienos dekoruotos lietuvių tapytojų darbais.

Tėvų miegamajame sieninė spinta susilieja su aplinka ir pagrindinis akcentas šioje erdvėje – tekstilė, pavyzdžiui, ryškesnių spalvų užuolaidos ir apklotas.

Rūtos Strakšaitės nuotr./Interjeras Sugiharos gatvėje
Rūtos Strakšaitės nuotr./Interjeras Sugiharos gatvėje

Interjere naudojamos šviesios, švelnios spalvos ir paliekama erdvė paveikslams.

Vonioje šviesios, blizgios plytelės, keičiantis apšvietimui, sukuria mirgėjimo įspūdį ir erdvė tampa dinamiška. Svetainėje ties virtuve ant kolonos sumontuotas veidrodis, kad išnyktų kampas, atsirastų atspindžių žaidimų.

„Stengėmės apsvarstyti kiekvieną interjero objektą, ar jo tikrai reikia, kad neapkrautume erdvės papildomais nereikalingais daiktais ar baldais. Integravome indaują svetainėje į nišą su apšvietimu, taip išvengdami jos, kaip atskiro pastatyto objekto svetainės erdvėje. Taip lieka daugiau vietos praėjimams“, – teigė D.Kenstavičiūtė.

Išskirtinis buto akcentas – pajūrio akmenų sienos dekoras/kabykla.

„Pirma ieškojome vietos kabliukams koridoriuje, tačiau šioje erdvėje aštrūs kabliukai sukurtų galimybę susižeisti einant pro šalį ar nusirengiant prie spintos. Ieškojau ko nors nugludinto – kilo ši mintis. Klientė surinko mėgstamus akmenis iš pajūrio. Sukomponavau dėlionę, kurios dabar patys šeimininkai nebevadina kabykla, o labiau dekoru. Mano akimis – tai asmeninis tų žmonių kosmosas“, – tikina D.Kenstavičiūtė.

Komentarai: 3
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie VERSLO rubriką