-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Interjero dizainerė pataria: 5 būdai nebrangiai pagyvinti namus

Norintiems pagyvinti namus interjero dizaineriai siūlo išsivalyti nuo nereikalingų daiktų, pakeisti nusidėvėjusią tekstilę ir papuošti namus naujais augalais. Taip ne tik pagyvinsite vaizdą, bet ir pokyčiams neišleisite gausybės pinigų.
Interjeras
Interjeras / „Fotolia“ nuotr.

Interjero dizainerė Diana Kenstavičiūtė pataria, kaip nekeičiant baldų, pagyvinti namų interjerą ir tuo pačiu, neišleisti daug pinigų:

Išsivalykite. Pirmiausia svarbu atsikratyti nereikalingų daiktų. Kiekvienas žmogus linkęs juos kaupti ir mylėti, tačiau kiekvienas daiktas turi turėti savo funkciją. Todėl peržiūrėkite spinteles ir permąstykite, ar ne per daug ten daiktų sukrovėte. Jei manote, kad tam tikroje vietoje stovinti statulėlė vis dėlto puikiai ten atrodo – palikite ją. Bet šis sprendimas turi būti sąmoningas.

„Dianadesign“ nuotr./Interjeras
„Dianadesign“ nuotr./Interjeras

Atnaujinkite baldus. Dažnai naudojami daiktai nusidėvi ir nublunka, tačiau nebūtina juos iškart keisti. Užtenka stalviršius restauruoti nušveičiant ir iš naujo nulakuojant. Taip pat seną sofą galima apvilkti nauja medžiaga. Jei mėgstate eksperimentuoti, nusipirkte dažų, kuriais galima piešti ant medžiagų ir pasitelkite fantaziją. Pamatysite, rezultatas jūsų nenuvils!

„Dianadesign“ nuotr./Interjeras
„Dianadesign“ nuotr./Interjeras

Pasikinkykite saulę. D. Kenstavičiūtė siūlo ir sudėtingesnę užduotį: namus atgaivinsite pasitelkę natūralų bei dirbtinį apšvietimą. Įvertinkite, ar į kambarius patenka pakankamai natūralios šviesos. Jei ne, galbūt užuolaidos per storos? O gal jų ten apskritai nereikia? Natūralus dienos apšvietimas į tamsesnius namų kampus gali patekti per atspindžius, todėl statydami naują veidrodį, nukreipkite jį į tamsiausią kampą. Teisingoje vietoje pakabintas veidrodis gali sukurti pojūti, kad namuose yra daugiau erdvės, nei jos yra iš tiesų.

„Dianadesign“ nuotr./Šviesios spalvos interjere
„Dianadesign“ nuotr./Šviesios spalvos interjere

Balta spalva – karalienė. Švaros ir šviežumo įspūdi kuria šviesios spalvos, todėl norint pagyvinti namus, užteks sienas perdažyti baltai. Tuomet tiks baldus dekoruoti ryškesnėmis spalvomis – tam pasitelkite skirtingų spalvų ir formų pagalvėlės. Jose gali būti žaismingi užrašai keliantys ūpą.

„Dianadesign“ nuotr./Interjeras
„Dianadesign“ nuotr./Interjeras

Daugiau žalumos! Mėgstantiems ir mylintiems augalus namai turbūt nesivaizduojami be jų. Dabar augalų parduotuvėse nesunku rasti idomių, retu augalu,kurie savo charakteriu papildo interjerą ir tampa neatsiejama dalimi siekiant darnaus vaizdo.

„Dianadesign“ nuotr./Augalas interjere
„Dianadesign“ nuotr./Augalas interjere

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius