Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Interjero dizainerė pataria: kaip naudoti veidrodžius

Nors pagrindinė veidrodžio funkcija – atspindys, tačiau juo galima pagyvinti net ir santūriausius namus. Anot dizainerės Dianos Kenstavičiūtės, teisingai interjere pasinaudojus veidrodžius, jie gali tapti net ir namų siela.
Veidrodis interjere
Veidrodis interjere / „Dianadesign“ nuotr.

Veidrodžiai namuose būtini prieškambaryje, drabužinėje, jei ji projektuojama atskirai ir vonios kambaryje, pataria dizainerė. Taip pat jie gali kabėti svetainėje, jei siekiama padidinti erdvę. Veidrodžiai puikiai tiks dekoruoti didesnę sienos dalį ir „įrėmins“ už lango esančius gamtos vaizdus.

„Kitur nereikėtų persistengti, nes kitose namų zonose, pavyzdžiui, virtuvėje ar svetainėje, veidrodžio kabinimas turi turėti tikslą. Pavyzdžiui, padidinti, suteikti daugiau šviesos“, – aiškina D. Kenstavičiūtė.

Veidrodžiai interjere
Veidrodis interjere

Tam tikrose vietose pakabintas veidrodis gali nemaloniai nuteikti ar net išgąsdinti. Kad taip nenutiktų, reikia pagalvoti apie pačias paprasčiausias gyvenimo situacijas.

Pavyzdžiui, veidrodis turėtų būti bent per žingsnį nuo įėjimo taško. O vonios kambaryje galima naudoti veidrodžius, kurie nejautrūs drėgmės garams.

Kartais veidrodžiai kabinami ir vaikų kambariuose. Mergaitės mėgsta įsijausti į jaunųjų dainininkių vaidmenį ir prieš veidrodį mėgsta pasirodyti – tai žaidimo dalis.

„Veidrodis naudojamas, kai norima padidinti erdvę, sukurtų optinę iliuziją, atspindėtų spalvas ar gamtą“, – sako D. Kenstavičiūtė.

Atgiję namai

Tačiau žinant, kaip teisingai jį panaudoti, galima atgaivinti net ir santūriausius namus. Pavyzdžiui, jei vonios kambarys yra vientisas, naudojamos vientisos spalvos, galima naudoti įvairių formų veidrodžius.

„Nestandartines veidrodžio formas galima naudoti tuomet, kai yra patalpos interjero pradžia santūri. Pavyzdžiui, jeigu vonioje naudojamos vientisos masės akmens plytelės, kaip išskirtinė detalė, žadinant protą ir jausmą, įkomponuojamas akmenuko formos veidrodis ir sustiprinamas apšvietimas už jo montuojant led juostelę“, – sako interjero dizainerė.

„Dianadesign“ nuotr. /Veidrodis interjere
„Dianadesign“ nuotr. /Veidrodis interjere

Jei norite sukurti, kaip Diana sako, „interjerinis fejerverką“, veidrodį galite kabinti, pavyzdžiui, ant lubų. Tuomet galima prarasti orientaciją, kur esi.

„Labai banaliai kalbant, teisingai įkomponuotas veidrodis gali sudaryti pojūtį, kad patalpa tęsiasi vis dar į viršų, nors ji jau techniškai baigiasi“, – tikina D. Kenstavičiūtė.

Kokias klaidas darome?

Anot interjero dizainerės, vonioje reikėtų kabinti didesnį veidrodį. Jį įkomponuoti reikėtų taip pat teisingai, kad nereikėtų po to kaskart nurinkti daiktų, kad galėtum save pamatyti. Kuo jis didesnis – tuo paprasčiau.

Be to, jei esame tvarkos maniakas arba tinginys, kuriam namų ruošos darbai nėra priimti – gerai apsvarstykite, kiek tokių interjero detalių norite turėti. Tai ypač aktualu gyvūnų šeimininkams. Interjero dizainerė primena, kad veidrodis yra lepus priežiūrai.

„Didesnis veidrodis reikalauja daugiau dėmesio, jeigu šeimininką erzina kažkoks nutūpęs lašelis. Tai galima traktuoti kaip minusą žmogui, kuris nemėgsta tvarkytis“, – kalba Diana.

Ji priduria, kad veidrodžiai nėra naudojami tik grindims, nes tai trinčiai ir svoriui neatspari medžiaga. Be to, ji slidi, jei ant jos yra drėgmes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius