Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jauno vilniečio namuose nėra vietos rutinai: spalvingas, netradicinis lofto interjeras

Jaunas, daug keliaujantis vaikinas pageidavo, kad interjero dizaineris Rimantas Špokas paverstų jo 48 kv. m namus, esančius buvusioje Kuro aparatūros gamykloje Vilniuje, kuo spalvingesniais, moderniais, funkcionaliais. Tačiau interjero pageidavo praktiško ir artimo skandinaviškam stiliui.
Spalvotas loftas
Spalvotas loftas / Leono Garbačiausko nuotr.

Pasak interjero autoriaus R.Špoko, kūrybai impulsą davė įdomi užsakovo asmenybė, jo pasitikėjimas savimi, o taip pat ir paties dizainerio intuicija, kelionių įspūdžiai ir geros emocijos. Buvo nuspręsta drąsiai naudoti ryškias spalvas ir industrinio dizaino elementus.

Taigi interjero dizaineris kibo į darbus – prie lauko durų po laiptais suprojektavo uždarą, patogią spintą, ant priešais esančios sienos – modernias kabyklas. Palypėjus laiptais, atsiveria pagrindinė lofto erdvė. Šios plotas padalytas į kelias funkcines zonas: poilsio erdvėje stovi sofa, kavos staliukas bei baldai su TV. Už šios zonos – virtuvė su baru, valgomasis ir knygų lentyna. Pakilus laipteliais dar aukščiau, išnyra miegamasis, drabužinė ir darbo erdvė. Šiame aukšte taip pat įrengta vonios patalpa, joje suprojektuotas dušas, praustuvas, WC ir paslėptos skalbyklė bei džiovyklė.

Leono Garbačiausko nuotr./Spalvotas loftas
Leono Garbačiausko nuotr./Spalvotas loftas

Spalvos šiame interjere atlieka labai svarbų vaidmenį, jos pabrėžia skirtingas funkcines zonas ir padeda vizualiai padalyti erdvę. Juodos ir sodrios oranžinės spalvos derinys parinktas virtuvei. Poilsio zonoje vyrauja vėsesnės spalvos: kelių atspalvių mėlyna „skaniai“ skamba su salotine žalia.

Ryškius objektus suvienija grindys bei grubaus apdirbimo medžio masyvo detalės – laiptai, baro viršus, stalviršiai, vyno lentyna. Miegamajame spalvos kiek ramesnės, žemiškos. Pasirinkta nekonkurencinga balta sienų spalva leidžia atsiskleisti visiems akcentams. Vonios patalpai parinktas neutralus pilkas koloritas – epoksidinė sienų danga. Kaip akcentas čia suskamba raudono stiklo praustuvas.

Leono Garbačiausko nuotr./Spalvotas loftas
Leono Garbačiausko nuotr./Spalvotas loftas

Industrinę šio lofto prigimtį pabrėžia palikti gamyklinio pastato konstrukciniai elementai lubose, netradicinės formos langai. Taip pat dizainerio parinkti elementai – šviestuvai, kėdės, metalinės baldų detalės, nutrintos medžio tekstūros, klinkerio plytos.

Mėgstantis skaityti namų šeimininkas turi nemažą knygų kolekciją. Pasak interjero dizainerio, knygos interjerui suteikia intelektualumo, simbolizuoja dvasinį tobulėjimą ir pažinimą. Ryškios spalvos sako, kad čia gyvena drąsi ir įdomi asmenybė. Industrinio dizaino elementai patinka judriems, šiuolaikiškiems žmonėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius