-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur pirmiesiems sužinoti 2019 metų interjero ir dizaino tendencijas?

Norėtumėte vieni pirmųjų 2019 metais savo akimis pamatyti naujus baldų modelius, išgirsti dizaino profesionalų rekomendacijas ir pasisemti šviežių interjero idėjų savo namams? Tuomet jau dabar pradėkite sausio mėnesį planuoti kelionę... ne, dar ne į Milaną ar Niujorką, bet... Kelną.
Kelnas – dizaino ir interjero sostinė
Kelnas – dizaino ir interjero sostinė

Bent jau taip kasmet elgiasi apie 100 000 žmonių iš viso pasaulio (šiemet jų buvo 127 000 iš 139 šalių), kurie pirmąjį metų mėnesį lyg susitarę atvyksta į ketvirtą pagal dydį Vokietijos miestą. Šioje žmonių minioje galima sutikti nuo kompanijų vadybininkų, interjero, dizaino profesionalų ir ekspertų iki smalsių „dizaino turistų“. Ir pagrindinis jų kelionės tikslas bendras – apsilankymas baldų ir interjero dizaino parodoje „imm cologne“.

Šioje parodoje ne pirmus metus dalyvauja ir Lietuvos gamintojai. Modernaus dizaino baldus ir kitus namų interjero elementus gaminančios kompanijos „Emko“ vykdančioji direktorė Erika Markovska-Mikulskienė pastebi, kad jų kompanija Kelne dalyvauja ne pirmus metus, o pati paroda atspindi naujausias interjero tendencijas.

„Net jei neturėtume progos dalyvauti, tikrai atskristume čia pasižvalgyti“, – sako E. Markovska-Mikulskienė. Tad Kelnas – puiki vieta sužinoti, kas apskritai įdomaus vyksta šiuolaikiniame interjero dizaino pasaulyje.

Įvardinsime dar kelias priežastis, kodėl tikram dizaino mylėtojui Kelną verta įtraukti į savo kelionių maršrutus jau 2019-aisiais.

Ne tik apie baldus

„imm cologne“ kartu su Milano ir Stokholmo parodomis galima laikyti „didžiuoju Europos dizaino parodų trejetu“. Tam įtakos turi ne tik stipri Vokietijos baldų pramonė, bet ir milžiniška šios šalies ir aplinkinių Beniliukso šalių rinka. E. Markovska-Mikulskienė pasakoja, kad parodą aplanko daug lankytojų, prekybininkų ne tik iš Vokietijos, bet ir vokiškai kalbančių šalių, tokių kaip Austrija ir Šveicarija, taip pat kaimynystėje esančių Belgijos ir Nyderlandų.

Kelnas – dizaino ir interjero sostinė, paroda
Kelnas – dizaino ir interjero sostinė, paroda

2019 metais paroda vyks sausio 14 iki 20 dienomis, ir nemažai žinomų gamintojų jau metų pradžioje nepraleidžia geros progos pristatyti pirmąsias metų premjeras. Nors „imm cologne“ daugiausia dėmesio skiriama baldams, jos koncepcija gerokai pasikeitusi: dalyvių sąraše galima pamatyti ir garsių šviestuvų, santechninės keramikos, įrangos, tekstilės, interjero aksesuarų kompanijų.

Virtuvės dabartis ir ateitis

Virtuvės erdvė namuose pastaraisiais metais evoliucionavo neįtikėtinais tempais, ir šiandien tapo ne tik maisto ruošimo, bet ir bendravimo, kokybiško laisvalaikio praleidimo vieta. Susidomėjimas virtuvės erdve namuose visuomet kelia smalsumą. Kokios inovacijos artimiausiu metu atkeliaus į virtuvę? Kaip jos keis mūsų maisto ruošimo įpročius? Gal jau laikas susipažinti su kepimo ir virimo robotais...?

Kelnas – dizaino ir interjero sostinė, paroda
Kelnas – dizaino ir interjero sostinė, paroda

Teminė virtuvės ekspozicija „Living Kitchen“ rengiama tik kas antrus metus ir sulaukia milžiniško lankytojų susidomėjimo. Joje pirmaisiais smuikais griežia garsiausi Vokietijos virtuvės baldų bei buitinių prietaisų gamintojai, diktuojantys virtuvės technologijų madas. Ir išties įdomu, kuo jie bandys nustebinti išlepintus vartotojus.

Neabejotinai „Living Kitchen“ ir vėl laukia nemažai staigmenų. O kad intrigos būtų dar daugiau, 2019 metais savo ateities virtuvės viziją autorinėje ekspozicijoje „FutureKitchen“ pristatys pasaulinio garso šveicarų dizaineris Alfredo Haberli.

„Das Haus“: interjeras žinomų dizainerių akimis

Ekspozicija, kurią galima laikyti parodos vizitine kortele. Jau daugiau kaip dešimtmetį žymūs pasaulio dizaineriai įrengia realaus dydžio gyvenamojoje erdvėje pristato savo požiūrį į šiuolaikinį interjerą, subtiliai pasufleruoja tam tikrus gyvenimo būdo scenarijus, laužo stereotipus ir atkreipia dėmesį į smulkmenas, kurios svarbios įsirengiant namus. Šių metų svečiai – šeimyninis dizainerių duetas Kate ir Joel Booy, Roterdame įkūrę dizaino studiją „Truly Truly“. Kate sako, kad kiekvieno iš mūsų gyvenimo būdas ir namai nuolat patiria pokyčius, o jų tikslas lankytojams šiuos pokyčius parodyti. Nepamirškite užsukti ir pasivaikščioti.

Kelnas – dizaino ir interjero sostinė, paroda
Kelnas – dizaino ir interjero sostinė, paroda

The Stage“: pranešimai ir patarimai apie interjero tendencijas

Daugelis žmonių apsilankymą parodose įsivaizduoja kaip gana monotonišką užsiėmimą: vaikščiojimą po milžiniškas futbolo dydžio sales, nosį įkišant tai į vienų, tai į kitų kompanijų stendus. Tačiau šioje parodoje yra kitas būdas sužinoti, kokios interjero tendencijos yra svarbiausios ir vyraus artimiausią sezoną. Tereikia nepraleisti „The Stage” programos. Tai paskaitų, pokalbių ir diskusijų platforma, kurioje visą savaitę interjero ekspertų ir dizaineriai, tarp kurių ir pasaulinio garso dizaineriai, tokie kaip Danielis Rybakkenas iš Norvegijos ar Eero Koivisto iš Švedijos dosniai dalinsis savo įžvalgomis apie interjero dizaino madas ir negailės praktinių patarimų, į ką atkreipti dėmesį įsirengiant savo namus. Tik spėk užsirašinėti...

Kelnas – dizaino ir interjero sostinė, paroda
Kelnas – dizaino ir interjero sostinė, paroda

„Pure Talents Contest“: jaunieji dizaino talentai nepraleis savo šanso

Norintys sužinoti, kur pučia ateities dizaino vėjai, turėtų būtinai susirasti šią jaunųjų dizainerių ekspoziciją. Po specialios atrankos 20 jaunųjų dizainerių iš viso pasaulio turės unikalią progą pristatyti savo kūrinius šimtatūkstantinei auditorijai ir pabandyti atkreipti didžiųjų gamintojų dėmesį. Šie dizaineriai tikrai turi noro ir moka nustebinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius