Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kurdamos namo interjerą Vilniaus rajone architektės įkvėpimo sėmėsi iš skandinavų

130 kv. m ploto namo Juodbalių kaime, Vilniaus rajone interjerą įkvėpė skandinavų dizaino modelis, kurio vienas pagrindinių principų yra maksimalus estetikos ir komforto lygis pasiektas minimaliomis priemonėmis. Be to, pasak projekto autorės, svarbiausia buvo sukurti gyvus ir jaukius namus, ne tik dailų namų vaizdelį, kuris gerai atrodo nuotraukose, o kasdienybėje yra kiek svetimas ir šaltas.
Namo Vilniaus rajone interjeras
Namo Vilniaus rajone interjeras / „Novarchis“ nuotr.

Namai turi būti gyvi ir žaismingi – paviršiai turi kviesti, o spalvos džiuginti. Projekto autorė ir studijos „Novarchis“ įkūrėja, architektė ir dizainerė – Ona Januškevičiūtė pasakoja, kad savininkai pageidavo lengvo, šviesaus ir jaukaus interjero. Taip pat svarbus pageidavimas buvo praktiškos medžiagos, natūralūs tonai bei ramūs spalvinių akcentų deriniai.

„Didžiausias uždavinys, kuriant šį interjerą, buvo išlaikyti skandinaviško dizaino estetiką, jos pojūtį, tačiau sukurti jaukų ir šiltą Lietuviškos šeimos namų interjerą. Tad priemonės, kurias pasirinkome projektui realizuoti buvo daug artimesnės mums, Baltijos regiono gyventojams ir nuo tikrojo šiauriečių charakterio skyrėsi „minkštesniu“ požiūriu į tam tikrus dizaino sprendimus“, – sako architektė.

„Novarchis“ nuotr./Namo Vilniaus rajone interjeras
„Novarchis“ nuotr./Namo Vilniaus rajone interjeras

Anot projektų vadovės O.Januškevičiūtės, interjero planavimo subtilybės slypi jo elementų santykyje – projekte didžiųjų tūrių baldai – tokie kaip knygų lentynos ar virtuvės baldo kompozicija, buvo projektuojami kaip foniniai elementai – todėl jie yra gan minimalūs, papildyti medžio akcentais jaukumui kurti bei struktūrai pabrėžti. Jie atlieka savo funkciją, užpildo erdvę ir sukuria harmoningą pagrindą likusiems interjero akcentams – krėslams, staliukams, net gi šviestuvams. Todėl į šiuos elementus ir yra investuojama didžioji dalis spalvų bei raštų.

Nors bendra namo kvadratūra nėra didelė – funkcinės gyvenamosios zonos buvo puikiai suplanuotos ir išspręstos taip, kad erdvėje būtų juntamas laisvumo pojūtis, sukurta galimybė „kvėpuoti“ ir patogiai judėti tarp pagrindinių funkcinių namo zonų.

„Novarchis“ nuotr./Namo Vilniaus rajone interjeras
„Novarchis“ nuotr./Namo Vilniaus rajone interjeras

Pagrindinis ir visus svarbiausius namo gyvenamųjų zonų taškus jungiantis elementas šiame projekte yra svetainė. Tai erdvė, kur visa šeima susirenka kartu – aptaria dienos įvykius, jaukiai leidžia laisvalaikį ir ilsisi.

„Šis mazgas yra tarsi namų širdis – iš čia galima patogiai pasiekti visus likusius namo gyvenamuosius taškus – virtuvę, valgomąjį, miegamuosius kambarius tad būnant atskirose namo dalyse sukuriama galimybė ne tik atsiskirti ir pasilikti savo erdvėje, tačiau tuo pat metu jaustis aktyvia visos struktūros dalimi. Daug dėmesio skyrėme detalėms, spalvoms, medžiagiškumui. Vyraujančios formos gan lakoniškos ir paprastos, tačiau bendras ritminis derinys derinant atsikartojančias tekstūras, spalvinių akcentų bei raštų žaismą suteikia erdvei gyvybės, neleidžia nuobodžiauti jos apsuptam žiūrovui“ – pasakoja dizainerė.

„Novarchis“ nuotr./Namo Vilniaus rajone interjeras
„Novarchis“ nuotr./Namo Vilniaus rajone interjeras

Anot architektės, kuriant namų erdvę buvo labai svarbu išlaikyti jos „kvėpavimą“. Tam pasitarnavo šviesūs tonai, atsirandantys raštai, blizgūs paviršiai, aiškios baldų dizaino linijos bei natūralus medžiagiškumas. Erdvėje nėra perdėtos pompastikos elementų ar „sintetinių“ spalvų derinių, išvengta sudėtingų elementų, tad taip aktyviais elementais neapkraunamas bendras erdvės vaizdas.

Medžiagiškumo įvairovė padeda sukurti pilnesnio, turtingesnio interjero paveikslėlio vaizdą, tad ir erdvė yra suvokiama kaip gaivi, dinamiška, tačiau nevarginanti, nereikalaujanti didelių emocinių išteklių. Būtent tai ir padeda išlaikyti erdvę jos nedestruktūrizuojant bei neperkraunant.

„Novarchis“ nuotr./Namo Vilniaus rajone interjeras
„Novarchis“ nuotr./Namo Vilniaus rajone interjeras

Apšvietimas antrina ramybės bei komforto idėjai ir yra išlaikomas gan paprastas ir aiškus – akcentuojamos pagrindinės veiklos zonos su atsirandančiais netikėtumais – kaip kad šviestuvas ant sienos svetainėje, kuris veikia ne tik kaip jaukumo, tačiau ir kaip dekoro elementas.

Tokio individualaus gyvenamojo namo statybos su interjero įrengimu kaina svyruoja nuo 130 tūkst. iki 150 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius