Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Logistikos bendrovės atsinaujino biurą – „suliejo“ sausumą ir jūrą

Logistikos kompanija „Arijus“ atsijaunino Klaipėdoje esantį biurą, kuriame, kartu su interjero dizaineriais, suliejo viską – įmonės veiklos pobūdį ir vietą, kur yra įsikūrę.
Logistikos bendrovės „Arijus“ biuras
Logistikos bendrovės „Arijus“ biuras / Vytenio Raubicko nuotr.

Biuro interjerą kūrė Aidas Kalinauskas, Ignas Kalinauskas, Laura Šalvytė ir Justina Vaškytė iš studijos „Archispektras“. Maždaug 1,4 tūkst. kv. m plote, išdėstytuose 4–6 aukštuose, įrengta apie apie 100 darbo vietų.

Logistikos bendrovė „Arijus“ prašė architektų suprojektuoti drąsų, veržlų, ryškų ir kompanijos charakterį atitinkantį biuro interjerą.

Vytenio Raubicko nuotr./Logistikos bendrovės „Arijus“ biuras
Vytenio Raubicko nuotr./Logistikos bendrovės „Arijus“ biuras

Pasak I.Kalinausko, pagrindinė mintis atsiskleidžia per dviejų tipų kontrastingas erdves. Pirmoji – sausuma – vientisas niveliuotas baltas fonas, susidedantis iš besikertančių skirtingų tekstūrų plokštumų ir grafinių piešinių ant sienų, vaizduojančių ateities transporto priemones. Šioje zonoje įrengtos darbo vietos. Antroji – jūra – mėlynos erdvės, kuriose žmonės ilsisi, geria kavą, skaito knygas, žaidžia stalo futbolą ar stalo tenisą.

„Visose erdvėse pasikartojantys mėlyni jūriniai konteineriai – tai veiklos simboliai, keliaujantys tarp „sausumos“ ir „jūros“, kurie suteikė aukštai industrinei erdvei mastelį, o darbuotojams – galimybę emociškai asocijuotis su savo darbo tikslu“, – 15min pasakojo architektas I.Kalinauskas.

Interjere naudojama mėlyna spalva, I.Kalinausko teigimu, ne spalva, o žymėjimas ir nuoroda į kompanijos identitetą, jūrą bei archetipinį konteinerį.

Vytenio Raubicko nuotr./Logistikos bendrovės „Arijus“ biuras
Vytenio Raubicko nuotr./Logistikos bendrovės „Arijus“ biuras

Rekonstruojant patalpas pirmiausia reikėjo išardyti buvusias pertvaras darbo zonose ir suformuoti atviro tipo planą. Jį suskaldė masyvūs minimalistiniai mėlyni tūriai – konteineriai, kuriuose įrengtos nedidelės nepraleidžiančios garso pasitarimų salės.

„Jie atsistojo tarsi kroviniai didžiuliame sandėlyje, tarp kurių verda logistikos kompanijos biuro darbas“, – aiškino jis.

I.Kalinauskas sakė, kad šis darbas atskleidžia „Archispektro“ komandos kūrybos filosofiją: „Netikime standartiniais sprendimais ar apibrėžtu stiliumi, mūsų tikslas – kiekvieną kartą sukurti vis kitokį, individualų, kontekstualų ir funkciškai argumentuotą projektą. Projektą, kuris turėtų savo istoriją“, – apibendrino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius