-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Modernūs baldai stebina funkcionalumu: rinksitės drėgmę matuojančią komodą ar su integruota muzikos sistema?

Patogus, gražus, stilingas, funkcionalus – renkantis naujus baldus tenka įvertinti daugybę kriterijų. Juk neretai jei sužavi dizainas, tuomet trūksta praktiškumo, jei baldas itin funkcionalus – rodos, norėtųsi ko nors labiau išskirtinio. Tačiau technologijos tobulėja ir originalių sprendimų tik daugėja – šiuolaikiniai baldai nepaliauja stebinti moderniomis, daugiafunkcėmis panaudojimo galimybėmis.
„Ease“ baldai / Sofa, minkštas kampas „SIGGE sits“
„Ease“ baldai / Sofa, minkštas kampas „SIGGE sits“ / Partnerio nuotr.

„Šiuolaikiniai baldai keičia funkcionalumo sampratą“, – sako baldų salonų ir internetinės parduotuvės „Ease“ mažmenos vadovė Julija Jocheles. Ji įsitikinusi – aukštą kokybę ir įdomius dizaino sprendimus galima suderinti, jei žinai, kaip tinkamai juos pasirinkti ir kokias geriausias interjero idėjas pritaikyti savo namuose.

Partnerio nuotr./„Ease“ baldai / Praplečiamas stalas „Rocknroll Baltfurn"
Partnerio nuotr./„Ease“ baldai / Praplečiamas stalas „Rocknroll Baltfurn"

Pasak J. Jocheles, viena dažniausiai pasitaikančių klaidų, kurią daro ieškantys naujų baldų – pasirenka per mažą stalą. O juk stalas namuose – vienas svarbiausių daiktų, neretai tarnaujantis ne tik kaip valgomojo, bet ir kaip darbo, kūrybos ar vaikų žaidimų erdvė.

„Stalas gali tapti centrine veiksmo vieta ir aplink suburti visą šeimą ne tik pietų ar vakarienės metu, tai ir laikina namų biuro vieta, vieta, kur galima užsiimti rankdarbiais, paskaityti. Stalas atlieka daug funkcijų, todėl jį geriau rinktis didesnį“, – pataria prekybos vadovė.

Partnerio nuotr./„Ease“ baldai / Komoda „Celia miniforms“
Partnerio nuotr./„Ease“ baldai / Komoda „Celia miniforms“

Per mažo baldo pasirinkimą dažniausiai lydi argumentas, kad namai nėra itin erdvūs ir dideliam stalui tiesiog nebus pakankamai vietos. Jei vietos iš tiesų mažoka, verta pasvarstyti apie stalus, turinčius praplėtimo mechanizmą – kasdieniam naudojimui galbūt užteks ir mažesnio, bet reikalui esant ar užsukus svečiams, stalą bus nesunku padidinti“, – sako J.Jocheles.

Funkcionaliai išnaudoti galima ir taip vadinamus media staliukus. Ir jei anksčiau jie būdavo baldas tik televizoriui pastatyti, šiandien daugelis jų sukurti taip, kad čia telpa visa vaizdo ir garso aparatūra. „Dailus baldas „paslepia“ visus laidus, o kai kurie staliukai turi ir medžiagines dureles, kuriose galima įmontuoti centrinę garso kolonėlę“, – iliustruodama „Brussels“ media staliuko pranašumus sakė pašnekovė.

Partnerio nuotr./„Ease“ baldai / „Caruso" komoda „Miniforms"
Partnerio nuotr./„Ease“ baldai / „Caruso" komoda „Miniforms"

Įdomus ir stilingas sprendimas – „Caruso“ komodos su jau įmontuota visa garso sistema, o muziką galima groti iš telefono ar planšetės. Originalus spintelės dizainas ir praktiškumas nepalieka abejingų, be to, norimą baldą galima susikomplektuoti pasirinkus mėgstamas spalvas.

Inovacijas mėgstantiems augalų mylėtojams Julija Jocheles siūlo atkreipti dėmesį į „Celia“ komodą, kurioje gali būti integruota patalpos drėgmę ir temperatūrą matuojanti sistema, ją galima valdyti naudojant mobiliąją programėlę.

Partnerio nuotr./„Ease“ baldai / „Brussels“ komoda-media staliukas „Baltfurn“
Partnerio nuotr./„Ease“ baldai / „Brussels“ komoda-media staliukas „Baltfurn“

Šis privalumas puikiai pasitarnauja išvykus, nors patogu reguliuoti namų orą ir įsitaisius ant minkšto fotelio. Pastaruoju metu jam stipriu konkurentu tampa šezlongas – nedidelę sofą primenantis baldas funkcionalesnis: jis puikiai tinka ir patogiai ištiesti kojas po sunkios dienos, o atvykus svečiams ant jo susėsti gali net keli žmonės.

„Ease“ atstovė pataria ir į ką atkreipti dėmesį renkantis sofą. Daugelis yra įsitikinę, kad sofa turi turėti miegojimo funkciją. Tokių sofų pasirinkimas yra didelis, tačiau neretai miegojimo funkcija iš tikrųjų reikalinga vos kartą ar kelis kartus per metus. Tokiu atveju aukojamas patogumas – ne visuomet papildomos funkcijos išties yra reikalingos.

Partnerio nuotr./„Ease“ baldai / Šezlongas „Daybed Alexa furninova"
Partnerio nuotr./„Ease“ baldai / Šezlongas „Daybed Alexa furninova"

Pašnekovė rekomenduoja įvertinti ir medžiagiškumą: ar audiniai praktiški, lengvai prižiūrimi, ar nesitepa. Kai namuose gyvena gyvūnai, verta rinktis veliūrą – nuo jo lengva surinkti plaukus, nekimba nagai.

„Laikas namuose dažnai yra ribotas, todėl labai svarbu jį praleisti kokybiškai bei pailsėti, o paskui su nauja energija priimti kasdienos iššūkius. Todėl šiuolaikiniams baldams nebeuženka gražaus dizaino – juos kurdami dizaineriai vis dažniau pasitelkia inžinerinius bei technologinius sprendimus. Baldai tampa vis funkcionalesni ir tarnauja tikrai patogiam gyvenimui be kompromiso su dizainu“,- sako Julija Jocheles.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius