Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nacionalinio interjero konkurso“ finalininkės: paprasti būdai sukurti prabangos įspūdį

Panašu, kad dizainerių duetas Jurgita Mockutė ir Eglė Mišinytė žinią apie patekimą į „Nacionalinio interjero konkurso“ finalą priėmė ramiausiai: dizainerės jau įgyvendino švelniais rausvais atspalviais pulsuojančio interjero sprendimą praėjusių metų finale. Šiemet jos pasirinko monochromatinio interjero variantą ir iškovojo teisę įrengti dar vieną butą „B23” daugiabučių kvartale Naujamiestyje. Tuo metu Vaidos Žemaitytės-Jurgelevičės interjere gausu netikėtų sprendimų – ji renkasi ryškias spalvas, derina klasikinius ir modernius elementus ir vienintelė iš konkurse dalyvavusių dizainerių miegamajame rado vietos moteriškam grožio kampeliui.
Jurgitos Mockutės, Eglės Mišinytės (kairėje) bei Vaidos Žemaitytės-Jurgelevičės (dešinėje) kurti interjerai
Jurgitos Mockutės, Eglės Mišinytės (kairėje) bei Vaidos Žemaitytės-Jurgelevičės (dešinėje) kurti interjerai / Dizainerių vizualizacijos

Butą nuo lubų iki grindų įrengs per du mėnesius

Dizainerė Eglė Mišinytė teigė, jog rasti naujų idėjų panašaus kaip ir praėjusiais metais buto įrengimui nebuvo sudėtinga. Šis dizainerių duetas nemėgsta kartotis.

„Neturime ryškiai atpažįstamų štrichų ar stiliaus – turime tik elementus ir estetiką, kuri mums patinka. Su Jurgita beveik niekada nesiginčijame, priešingai – ieškodamos idėjų neužstringame viename taške, o papildome viena kitą. Kartais gali užsisėdėti ir nematyti labai elementaraus sprendimo, kurį iškart pastebės į situaciją iš šalies pažvelgęs žmogus“, – sakė E. Mišinytė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Nacionalinio interjero konkurso“ pradžia
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Nacionalinio interjero konkurso“ pradžia

Būtent dėl šios priežasties šįkart jos rinkosi visiškai monochrominį interjerą.

Interjeras gali būti labai įvairus – naudodamas spalvas iš tos pačios paletės, tas pačias priemones, gali sukurti labai skirtingą visumą. Šias priemones gali sudėlioti naujai.

Ji ir kolegė žinią apie atsakomybę per du mėnesius nuo lubų iki grindų įrengti butą priima visiškai ramiai – praėjusiais metais viskas klojosi pagal numatytą planą.

Rinkdamos įvairius pilkos ir juodos atspalvius dizainerės nusprendė įnešti žaismo į kuriamo interjero svetainę ir joje suprojektavo madingo „gaidžio kojelių“ rašto gobelenu aptrauktą sofą. Negana to, dizainerėms pavyko rasti tokio paties rašto plyteles vonios kambariui. Dar vienas akcentas – žalvario šviestuvai ir kitos detalės. Šis metalas vis sublizga tai viename, tai kitame kuriamo interjero kampe.

„Kad nebūtų viskas labai lygu, pilka ar juoda, norėjosi raštų, kurie suteikia žaismingumo. Na, sutarėme, jog langeliais margintų svetainės baldų nelabai čia norime, taškelių – irgi nelabai... Netikėtai atradome šį raštą“, – prisiminė E. Mišinytė.

Žaismingumą galima sukurti ir „juoda-balta“ interjere

Jos nuomone, „B23“ projekto vieta, buto plotas sufleruotų, jog jį rinksis jaunesnis pirkėjas – tačiau ji su kolege J. Mockute siekė sukurti universalų, įvairaus amžiaus, šeimyninės padėties žmogui pritaikomą interjerą.

„Interjeras gali būti labai įvairus – naudodamas spalvas iš tos pačios paletės, tas pačias priemones, gali sukurti labai skirtingą visumą. Šias priemones gali sudėlioti naujai“, – sakė E. Mišinytė.

Kas lemia kasmetinę jų sėkmę? Dizinerės mano, jog skaitytojų akį patraukia kokybiškos vizualizacijos.

„Taip pat galbūt auditorijai priimtina mūsų estetika“, – svarstė E. Mišinytė.

Stilių miksas – nuo prabangios klasikos iki moderno

Vaidos Žemaitytės-Jurgelevičės kurtame 52 kv. m. interjere vyrauja „glamūro“ pojūtis.

Asmenininio archyvo nuotr. /Vaida Žemaitytė-Jurgelevičė
Asmenininio archyvo nuotr. /Vaida Žemaitytė-Jurgelevičė

„Virtuvės erdvėje susilieja klasikinis ir šiek tiek industrinis stiliai – klasikiniai baldai atsveriami metaliniais karkasais-lentynomis. Valgomojo erdvė – tai baro sala, kuri tarnauja ir valgymui, ir darbo zonai, jei prireiktų. Bute vyrauja aukso spalvos metalo tonai. Kurdama interjerą, norėjau drąsesnio, jaunai šeimai tinkamo

Klasikinis stilius yra neišeinantis iš mados, tad jį mielai renkuosi, tačiau tuo pat metu norėjau pridėti šiek tiek moderno, jaunatviško dvelksmo.

varianto – tad vietoje pastelinių tonų pasirinkau ryškesnį, „skanų“ mėlyną toną, kuris asocijuojasi su drąsa, kontrastu ir netgi ekstravagancija. Na, o siekdama dar labiau sustiprinti kontrastą, ant mėlynos sienos dėjau baltus lipdinius. Nesinorėjo tradicinio varianto, kuomet lipdiniai uždažomi sienų spalva. Tokiu paprastu ir finansiškai neskausmingu sprendimu stengiausi sukurti prabagos pojūtį“, – sako studijos „Interjero pasaka“ dizainerė.

Džinsinės mėlynos spalvos šiame interjere bus ne tik svetainės siena, bet ir aksominė sofa. Svetainėje taip pat suprojektuota nedidelė darbo zona: ant sienos suformuotos metalinės lentynos, pereinančios į darbo stalą. Šalia esantis pufas gali tarnauti kaip darbo kėdė arba vieta prisėsti netikėtai atėjusiam svečiui.

„Virtuvės zonos grindys išklotos baltomis marmuro rašto imitacijos plytelėmis. Klasikinis stilius yra neišeinantis iš mados, tad jį mielai renkuosi, tačiau tuo pat metu norėjau pridėti šiek tiek moderno, jaunatviško dvelksmo. Netgi pats miesto rajonas, kuriame pastatytas namas (Naujamiestis), šiek tiek padiktavo kuriamą stilistiką, kadangi čia daugiau įsikuria jauni veiklūs žmonės. Tačiau norėjome įvesti ir prabangos pojūčio – o tai puikiai atlieka sienų lipdiniai“, – sakė interjerą kūrusi dizainerė.

„Veidrodžiai ir marmuras – mūsų „arkliukas“

Jos teigimu, burbulo formos šviestuvai, iškabinti įvairiose buto erdvėse, suteikia žaismingumo. Uždaros ir atviros lentynos paskirstytos proporcingai visame būste – jos tarnaus tiek daiktams pasidėti, tiek kaip dizaino elementas.

„Beje, televizoriaus baldas yra daugiafunkcinis – į stalčius galima tiek sudėti daiktus, tačiau tuo pat metu, pasidėjus pagalvę, ant jo galima atsisėsti ir, pavyzdžiui, skaityti knygą“, - sakė V. Žemaitytė-Jurgelevičė.

Dizainerė sako ieškanti sprendimų, kurie nėra įprasti. Taip vonioje atsirado trys veidrodžiai – nes vieną jau matėte kabantį daugybėje vonios kambarių. Taip pat vonioje derintos marmuro imitacijos plytelės bei dažyta siena.

Iš patirties galime pasakyti, kad 2 mėnesiai yra realus terminas įsirengti bustą, tačiau tik tuomet, kai dirba profesionali statybų brigada.

„Veidrodžiai ir marmuras – mūsų interjero studijos „arkliukas“. Visą sieną išklijuoti vien plytelėmis šiek tiek atsibodo, norėjosi lengvumo, o šį pojūtį ir kuria dažyta siena“, – sako dizainerė.

Miegamajame vyrauja švelni, žemės tonų spalvinė gama, kuri papildoma aukso spalvos metalo detalėmis. Viena spintos pusė dengta veidrodžiu – tai leidžia optiškai padidinti kambarį.

„Miegamojo spinta suprojektuota viduryje integruojant ir grožio stalelį. Projektuodama interjerus, pastebejau tendenciją, kad klientės vis dažniau nori skirti dėmesio sau, turėti grožio kampelį, todėl skyriau jam erdvės miegamajame. Šioje erdvėje stengiausi sukurti ramybės oazę, tad sienų spalva yra sodresnė, kuriamas buduaro stilius“, – pasakojo V. Žemaitytė-Jurgelevičė.

Jos teigimu, prabangioje ir jaukioje vonioje su marmuro rašto imitacijos plytelėmis, priderinta mėlyna sienų spalva (tokia pat, kaip svetainėj), kuri tarsi „paskanina“ vonios interjerą. Siekiant kuo racionaliau išnaudoti būsto erdvę, skalbyklė suprojektuota koridoriaus spintoje.

Kaip dizainerė reaguoja į žinią, kad interjerą reikės įgyvendinti vos per du mėnesius?

„Nepriimu to, kaip iššūkio – tai mano kasdienybė. Turiu privalumą, kad studijoje „Interjero pasaka“ dirba 4 darbuotojai, kurie gali man padėti. Iš patirties galime pasakyti, kad 2 mėnesiai yra realus terminas įsirengti bustą, tačiau tik tuomet, kai dirba profesionali statybų brigada. Beje, būstą esame įrengę ir per pusantro mėnesio! Svarbiausia pasidaryti namų darbus – laiku užsakyti ir nupirkti visas statybines medžiagas. Svarbus ir pirkinių eiliškumas – reikia atsižvelgti į statybinius darbus ir nedelsiant pirkti medžiagas: santechnika, plytelės, tuomet – korpusiniai baldai“, – patarė V. Žemaitytė-Jurgelevičė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius