Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pora daugiau nei per dešimtmetį 300 metų senumo Škotijos dvarą pavertė maksimalistiniu rojumi

Pora iš Škotijos paskyrė daug metų tam, kad pertvarkytų apleistą dvarą ir paverstų jį 450 tūkst. svarų sterlingų vertės maksimalistiniais namais.
Maksimalistinis interjeras, kurį savo namuose dešimtmetį kurė britų pora
Maksimalistinis interjeras, kurį savo namuose dešimtmetį kurė britų pora / Vida Press nuotr.

Kaip rašo portalas metro.co.uk, Eilidh Snow ir jos vyras Rory nusipirko dvarą netoli Inverneso maždaug prieš 18 metų, kai Eilidh laukėsi.

Pora džiaugėsi įsigiję šį nekilnojamąjį turtą ir nekantravo imtis pokyčių, tačiau jiems teko ne vienerius metus laukti leidimo tai daryti.

„Loch Lanno namas yra itin unikalus pastatas“, – sakė Eilidh.

Pasak jos, šeima gyvena jame jau 18 metų, įsikėlė į jį, kai moteris laukėsi šeštojo vaiko. Tuomet jai buvo aštuntas nėštumo mėnuo.

„Prireikė penkerių metų kovos su Istorine Škotija (įstaiga, atsakinga už Škotijos pastatyto paveldo apsaugą), kad galėtume pastatyti priestatą, ir dar penkerių metų, kad jį užbaigtume – per tą laiką dauguma vaikų jau buvo išėję iš namų“, – pasakojo Eilidh.

Laikas, kurio prireikė, neabejotinai buvo didžiausias iššūkis. Vis dėlto šeima džiaugiasi, kad juos supa istoriniai, gražūs ir žavūs objektai.

54 metų Eilidh, įkvėpta unikalių pastatų ir meno kūrinių, kuriuos atrado knygose, asmeniškai ir internete, ėmė kaupti antikvarinių ir modernių baldų kolekciją.

„Mane visada domino daiktai, – pripažino ji, – nuo klasikinių prancūziškų baldų iki pliušinių povų, taip pat moderno. Mane traukia geras, stiprus dizainas, o paskui tiesiog jį išdėlioju taip, kaip man patinka.“

„Šiuo metu Eero Aarnio kėdė su burbuliukais stovi šalia didelės liaudies meno, XIX a. vidurio Bavarijos vedybų skrynios“, – pasakoja moteris.

„Nenorėčiau net pradėti galvoti, kiek visa tai kainavo, nors didžioji dalis daiktų atkeliavo iš „Gumtree“, antikvariatų, sendaikčių parduotuvių ir metalo laužo aikštelių, taip pat iš naujos mėgstamos feisbuko turgavietės“, – tęsė ji.

50-mečiai Eilidh ir Rory keturis miegamuosius turinčiuose namuose dirbo ne vienerius metus, vis keisdami kambarių stilių, atsižvelgdami į metų laikus ir savo asmeninį skonį.

„Tai nuolatinis metų laikų ir mūsų skonio pokytis. Arba Rory žodžiais, niekada nesame patenkinti“, – sakė Eilidh.

Pora mėgsta stebėti, kaip svečiai reaguoja į jų išskirtinį stilių, ir sako, kad kiekvienas namuose pamato bent vieną daiktą, kuris jiems patinka.

Baigę priestatą, jie pradėjo dalytis savo stiliumi instagrame ir dabar savo paskyroje @couthyhome turi daugiau kaip 20 tūkst. sekėjų.

„Labai įdomu matyti svečių reakcijas“, – pripažino Eilidh.

„Kažkas vis tiek sukelia susižavėjimą – kartais tai būna pianinas, šviestuvas arba milžiniški augalai“, – tikina ji.

Vida Press nuotr./Maksimalistinis interjeras, kurį savo namuose dešimtmetį kurė britų pora
Vida Press nuotr./Maksimalistinis interjeras, kurį savo namuose dešimtmetį kurė britų pora

Eilidh sako turinti ganėtinai nišinį skonį. Jai patinka eklektiškas ir maksimalistinis dizainas, todėl labai nustebo, kokio susidomėjimo sulaukia iš internautų.

Moteris vadovaujasi Viljamo Moriso citata: „Namuose turėkite tik tai, kas teikia naudos arba yra tiesiog gražu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius