-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prasideda „Tautos interjero“ rinkimai: balsuokite ir išrinkite geriausius metų darbus

Jau 17 metus iš eilės portalas Interjeras.lt organizuoja solidžiausią kasmetinį realizuotų interjerų konkursą „Metų interjeras/Auksinė paletė‘21“. Kalbiname konkurso sumanytoją žurnalo „Centras“ vyr. redaktorių ir interjero dizainerį Vytautą Gurevičių.
„Metų interjeras/Auksinė paletė‘21“
„Metų interjeras / Auksinė paletė’18“ apdovanojimai

– Kuo šiemet ypatingi konkurso dalyvių projektai?

– Per 17 metų įvyko akivaizdus technologinis šuolis apdailos medžiagų, apšvietimo, inovacijų skirtų namams ar biurams srityse, baldų gamyboje. Mūsų gyvenimo įpročiai pasikeitė kardinaliai. Šiuo metu dirbame namuose kaip biuruose, valgomasis ir virtuvė atėjo į svetainę, šviesą jau galime valdyti balsu. Pandemija privertė mus sugrįžti namo. Interjerai tapo multifunkciais, kuriuose galima gyventi ir dirbti. Funkcionalumas nugali manieringą puošybą. Interjeruose atsirado daug šiuolaikinio meno, kuris dvasiškai pakrauna šaltus, skandinaviško stiliaus interjerus. Medžiagos toliau tampa natūralesnės, atsirado drąsesnių spalvinių sprendimų.

– Koks yra pagrindinis konkurso tikslas ir ar jis keitėsi per 17 metų?

– Konkurso tikslai nesikeičia – skatinti interjero kultūrą Lietuvoje ir kasmet išaiškinti geriausius architektus ir interjero dizainerius, kurie varžosi biuro, visuomeninio ir privataus interjero kategorijose. Taip pat kasmet konkurse apdovanojami nugalėtojai specialiose nominacijose. Šiemet renkame: geriausią miegamojo, vonios kambario projektus, inovatyviausią interjerą, spalvinį sprendimą. Na, ir žinoma, mūsų portalo interjeras.lt ir 15min skaitytojai tradiciškai rinks „Tautos interjerą“.

Asmeninio archyvo nuotr./Vytautas Gurevičius
Asmeninio archyvo nuotr./Vytautas Gurevičius

– Kaip vertinate konkurso dalyvių aktyvumą? Kokia nauda autoriams dalyvauti konkurse?

– Kasmet aktyvumas auga. Kadangi visus interjerus, išskyrus „Tautos interjero“ kategoriją vertina tik užsienio architektai, išvengiame šališkumo. Tuo mes didžiuojamės ir išsiskiriame iš kitų panašaus pobūdžio konkursų. Kasmet konkurse atsiranda nauji veidai, kurie ilgainiui tampa „žvaigždėmis“. Galimybė pasigalinėti ir matyti savo darbą kolegų darbų kontekste objektyviai motyvuoja labiau nei tušti pagyrų žodžiai.

– Kasmet nugalėtojams įteikiamos konkurso simboliu tapusios „Auksinės paletės“. Koks, jūsų nuomone, turėtų būti interjeras, kad būtų vertas „Auksinės paletės“ titulo?

– Per 17 metų „Auksinė paletė“ tapo savotišku interjero „Oskaru“, kurių kasmet nusipelno 10 interjerų autorių. Šiemet tai yra „Caparol“ dažų paletės su auksuotais viršeliais. Jau ne vieno žymaus kūrybinio biuro lentynose teko matyti mūsų paletes. Manau, kad interjerai, kurie apdovanojami šiuo prizu, išsiskiria originalumu ir aukšta profesionalų išpildymo technika. Dažnai interjero kūrėjui tenka dirbti su daugybe savo srities meistrų: statybininkais, baldininkais, metalo meistrais, akmens, medžio, stiklo, keramikos kitų medžiagų tiekėjais. Interjeras – sudėtinga kompleksinė visų inžinerinių dalių: elektros, santechnikos, išmaniųjų technologijų ir apdailos, baldų, dekoro elementų visuma. „Auksinės paletės“ nusipelno tie darbai, kur ta visuma „suskamba“ stilingai, kokybiškai ir solidžiai.

– Linkime konkursui sėkmės ir dar ilgų gyvavimo metų. Ačiū už pokalbį.

Savo balsą už labiausiai patikusius interjerus galite atiduoti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius