-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ramybė ir tyla: dizainerė ypatingus namus prie jūros dekoravo savo pačios tapytu paveikslu

Nedidelis 42 kv. metrų butukas išsiskiria savo vieta ir estetika, paremta lengvu ir moderniu skandinavišku stiliumi. Kopos ir ošiantys pušynai, būdingi Lietuvos pajūriui, tiesioginis vaizdas į Baltijos jūrą – tai apartamentų komplekso aplinka, su kuria sunku konkuruoti kuriant grožį, tad dizainerė Irmina Savickienė interjero neapkrovė daiktais – suteikė jam lengvumo jausmą ir pagyvino dekoro elementais.
Namai prie jūros
Namai prie jūros / Gintaro Miltenio nuotr.

Interjero autorė Irmina Savickienė („Interjero kioskas“)

Projektuojant būstą buvo nuspręsta sujungti visas patalpas ir taip praplėsti bendrą gyvenamąją erdvę. Atsižvelgdama į užsakovus – jauną porą, dizainerė vienoje buto dalyje įrengė miegamąją zoną šalia langų į jūrą, o svetainėje nusprendė sumontuoti krosnelę. Joje spragsinti ugnis kuria jaukią ir romantišką atmosferą vėlyvais vakarais. Taip pat dizainerė bendrojoje erdvėje suplanavo funkciškai svarbiausias zonas: virtuvės, svetainės ir miegamojo dalis bei atskirą vonios kambarį. Vienu didžiausiu apartamentų pliusu tapo didelis balkonas, kuriame pora patogiai įsitaisiusi gali leisti laiką.

Gintaro Miltenio nuotr./Namai prie jūros
Gintaro Miltenio nuotr./Namai prie jūros

Atsižvelgdama į natūraliai panoramos kuriamą ramybę ir tylą dizainerė siekė, kad jos kuriamas interjeras darniai įsilietų į aplinką, tad rinkosi pilkus tonus. Tai leido atsiskleisti kitiems elementams, įkūnijantiems dizaino viziją. Pušies raštas fasaduose, patamsėjusios medienos grindys ir melsvo kolorito akcentai jungia interjerą ir natūraliai perkelia gyvenimą pro didelius vitrinos langus į gamtą. „Rinkau kuo natūralesnes apdailos medžiagas ir spalvų derinius, kurie primintų smėlį, lentų takelius per kopas, smilgas, pušis, jūrą. Yra šiek tiek ir etnoraštų. Sienų faktūros tiek dėl praktiškumo, tiek dėl minkštumo pasirinktos nelygios, raižytos“, – plačiau apie interjero dizainą pasakoja Irmina.

Gintaro Miltenio nuotr./Namai prie jūros
Gintaro Miltenio nuotr./Namai prie jūros

Šviesiai pilki pustoniai, dominuojantys balduose, pasirinkti tam, kad nerėžtų akies. Aukštas medžio masyvo stalas, esantis virtuvės zonoje, sofos rėmas ant kojelių ir pusbario kėdės suteikia lengvumo ir natūralumo. Dėmesį atkreipiantis morkinės spalvos skandinaviško stiliaus krėslas irgi pasirinktas neatsitiktinai – jis darniai atskiria svetainės bei miegamojo erdves ir atlieka patogaus bei funkcionalaus baldo paskirtį.

Išskirtiniu ir specialiai šiam interjerui sukurtu dekoru tapo paveikslas „Cigarette After Sex“, nutapytas pačios dizainerės. Erdvei natūralumo suteikia audiniai iš lino ir medvilnės. Tekstilė panaudota lovos apklotui iš natūralaus pluošto, pagalvėlių apvalkalams, būstui jaukumo ir šilumos suteikia vilnonis pledas ir tautiniais raštais margintas kilimas. Skirtingos tekstūrų padaro interjerą išties unikalų.

Siekiant suvaldyti nedidelės kvadratūros patalpas ir išsaugoti estetiką, praktiškumą bei ergonomiją, buvo privalu parengti tikslų daiktų išdėstymo planą. Šiame interjere buvo pasirinktas minėtasis aukštas valgomojo stalas, kuris gali virsti darbo vieta bei konsole, skiriančia virtuvę ir svetainę. Dėl tikslaus suplanavimo miegamojo zona vizualiai susijungia su svetainėje esančiu židiniu, kuris, kaip minėta, teikia jaukumo, šilumos. Vakaro idilę keičia ryte į jūrą atsiveriantys puikūs vaizdai.

Gintaro Miltenio nuotr./Namai prie jūros
Gintaro Miltenio nuotr./Namai prie jūros

Funkcionaliai panaudota ir siena tarp langų: ant jos pakabintas televizorius, kurį lengva paslėpti už užuolaidos. Taip pat įmontuota mobilioji TV alkūnė, leidžianti gyventojams televizorių žiūrėti bet kuriuo kampu, o pavargus dairytis pro langus.

Baigdama rengti interjerą, dizainerė vonios kambaryje dušo zoną atskyrė melsvai tonuotu stiklu, imituojančiu vandens skaidrumą primindamas jūros gaivumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius