Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skoningas būstas, pritaikytas šių laikų džentelmenui

Santūrus ir skoningas – taip apibūdintume nedidelį butą Vilniaus centre, įrengtą šiuolaikiniam džentelmenui. Mažoje (54,08 kv. m.) erdvėje norėjosi lengvumo, todėl interjero dizainerė Simona Vilutė patalpas perprojektavo, siekdama kuo didesnio erdvumo ir komforto.
Šiuolaikinio džentelmeno butas
Šiuolaikinio džentelmeno butas / Andriaus Stepankevičiaus nuotr.

Interjere vyraujanti šviesi spalva kontrastuoja su tamsesniais tonais. Minimalistinę atmosferą papildo svetainėje kabantis paveikslas ir skoningai priderinti augalai.

Svarbus virtuvės akcentas – baro zona. Tai vieta, kurioje esama daugiausia judesio: šeimininkas gali nevaržomai suktis virtuvėje, o sulaukęs svečių – juos užimti. Dizainerės pasirinktas baro konceptas išsprendė virtuvės ir valgomojo erdvės problemą. Baro zona – kartu ir valgomojo vieta, tarsi suliejanti, bet neperpildanti erdvės, išlaikanti kuriamą viengungišką stilių.

Andriaus Stepankevičiaus nuotr./Šiuolaikinio džentelmeno butas
Andriaus Stepankevičiaus nuotr./Šiuolaikinio džentelmeno butas

Stilistinio solidumo teikia natūralios interjero medžiagos: medinės parketlentės, marmuras vonioje, kvarciniai virtuvės ir salos stalviršiai. Svetainės grindų parketlentės suklotos eglute (angl. Chevron), tarp jų įdėtas siauras metalinis profilis. Virtuvės ir koridoriaus sienos – tai moderniai interpretuota klasika – juoda natūrali faneruotė su siaurais filingais siauromis įsprūdomis.

Šalia miegamojo esančioje nišoje dizainerė suprojektavo funkcionalią darbo erdvę – rašomąjį stalą, sujungtą su knygų lentyna. Šie baldai atspalviu ir tekstūra susilieja su parketu. Toks sprendimas ne tik dera prie buto bendro dizaino, bet ir leidžia kompaktiškai išnaudoti nedidelę erdvę.

Andriaus Stepankevičiaus nuotr./Šiuolaikinio džentelmeno butas
Andriaus Stepankevičiaus nuotr./Šiuolaikinio džentelmeno butas

Užėjus į miegamąjį akį traukia galinė siena su minkštais tekstiliniais apmušalais, kurių skirtingo dydžio segmentai kuria tam tikrą grafiką. Šis dekoratyvus ir malonus miegamojo akcentas buto šeimininkui suteiks tikros atgaivos po sunkios darbo dienos.

Natūralaus medžio, bet lengva stumdomoji pertvara atskiria miegamąjį nuo vonios kambario. Pagrindinė šio kambario puošmena – natūralaus marmuro plokštės, kurias papildo šilti sienų, grindų ir vonios baldų atspalviai. Visa tai sukuria ypač jaukų, išskirtinį vonios kambario interjerą.

Dizainerės teigimu, „buto erdvė nedidelė, todėl stengtasi integruoti kuo daugiau funkcijų. Didelis dėmesys skiriamas interjero detalėms. Čia svarbi ir kruopščiai atrinkta kiekviena rankena, aksesuarai, priderinti netgi augalai. Kuriant šį interjerą buvo svarbu ne tik medžiagų, objektų praktiškumas, bet ir apgalvotas, nesenstantis dizainas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius