Dabar populiaru
Publikuota: 2019 vasario 9d. 21:30

Spalvų ir formų paletė treniruočių mėgėjams – Lietuvoje analogų neturi

Sporto centras „Bonobo“
Norbert Tukaj nuotr. / Sporto centras „Bonobo“

Šis projektas išskirtinis – sporto ir laisvalaikio centras „Bonobo“ Lietuvoje neturi analogų. Jame galite rasti 10 metrų aukščio laipiojimo uolomis sieną, uolakopos (angl. „bouldering“) sieną su gausybe trasų, treniruoklių salę, mokymų-konferencijų kambarį, persirengimo patalpą, virš laipiojimų trasų įrengtą poilsio zoną-terasą. Visa tai užima 645 kvadratinių metrų.

„Interjero projektas gimė iš puikaus bendradarbiavimo su užsakovu. Nuolatinis dalijimasis norais, idėjomis davė tokį rezultatą. Neįmanoma projektuoti interjero tokios tipologijos funkcijai vien kartojant tendencijas. Patalpų struktūrą, jų funkciją padiktavo žmogaus judėjimo kryptis. Pagrindinis dėmesys skirtas laipiojimo salės reprezentatyvumui. Patalpos aukštis, laipiojimo sienų reljefai, spalvoti kabekliai kuria spalvų ir šešėlių dinamiką“, – teigia vienas iš projekto autorių Kastytis Bieliauskas.

Norbert Tukaj nuotr./Sporto centras „Bonobo“
Norbert Tukaj nuotr./Sporto centras „Bonobo“

Suvaldyti tokio dydžio plotą nebuvo lengva, tačiau dizaineriai neišsigando. Daug laiko užtruko pakeisti senųjų erdvių išdėstymą. Iš chaotiškumo reikėjo pereiti į funkcionalų išdėstymą. Projektuojant patalpas, buvo aiškiai matoma, kurios konstrukcijos bus paliktos. Tai – gelžbetonio plokščių perdangos ir vamzdynai.

„Akcentavome pramonės rajone vyraujantį charakterį, naudojome monochrominius atspalvius. Sporto salės, persirengimo kambarių, dušų patalpose daug dėmesio skyrėme pavieniams elementams. Jie traukia akį aktyviomis spalvomis. Dušų zonos monochrominėje aplinkoje išryškėja purpurinė ir geltona. Sporto salėje, koridoriuose įrengėme LED laužytų kreivių apšvietimą“, – darbų eiga dalijasi autoriai.

Norbert Tukaj nuotr./Sporto centras „Bonobo“
Norbert Tukaj nuotr./Sporto centras „Bonobo“

LED šviestuvai puošia konferencijų kambarį, o ryškios kėdės sukuria žaismingą nuotaiką. Pati išskirtiniausia erdvė – laipiojimo uolomis salė. Joje šešėlių žaismą sukuria laužytų sienų reljefai. Plokštuminėje dalyje šios kreivės atsispindi ir atkartoja šešėlius. Visa kita – dinamiką kuriančios kabeklių spalvos. Patalpa pritaikyta judėti tiek horizontalia, tiek vertikalia projekcija.

2018 m. įgyvendintas visuomeninio interjero projektas džiugina ne tik kūrėjus, užsakovus, bet ir lankytojus, nes čia jie gali sportuoti ir kokybiškai leisti laiką. Tai puikus poilsis po darbingos dienos.

Interjero autoriai „B Architects“ (Eugenijus Byčenkovas ir Kastytis Bieliauskas).

interjeras.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera

Dabar tu gali

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie VERSLO rubriką