Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spalvų studija telefone: taikomoji programėlė dizaineriams ir architektams

Mūsų kasdieninį gyvenimą vis labiau uzurpuojantys išmanieji telefonai jau gali palengvinti architektų bei dizainerių klaidžiojimus spalvų labirintuose. JAV kompanija „Pantone“ neseniai išleido specialią programėlę, kuri turėtų pagelbėti architektūriniams ar dizaino objektams parenkant spalvas bei susikuriant asmenines skaitmenines spalvų bibliotekas.
Programėlė dizaineriams ir architektams
Programėlė dizaineriams ir architektams / „Pantone“ nuotr.

Žinomos spalvų kompanijos „Pantone“ programėlė „Pantone Studio“ – bendradarbiavimo su Los Andželo dizaino firma „Rokkan“ rezultatas. Ją naudojant, iš aplinkos nukopijuotos spalvos sugretinamos su kompanijos siūlomų spalvų palete. Tai specialus spalvinis įrankis, padedantis mobiliojo telefono kameros užfiksuotų spalvų reikšmes lyginti su kompanijos „Pantone“ atspalviais pagal sistemas RGB, HEX ar CMYK. Kitaip tariant, į nukopijuotą ar paties susikurtą spalvą nuo šiol galima paprastai pažvelgti ne iš emocinės, bet techninės pusės.

Susikūrus skaitmeninę atspalvių biblioteką, ją galima vėliau išbandyti praktiškai – naudoti kuriamų projektų vizualizacijoms bei įvairioje kitoje projektų skaitmeninėje medžiagoje. Sukurtas bibliotekas galima įdiegti darbo vietų kompiuteriuose. Beje, nors pagrindinė programėlė „Pantone Studio“ ir yra nemokama, už rimtesnę jos versiją reikėtų susimokėti.

Dėka naujosios skaitmeninės programėlės kompanija „Pantone“ nuo šiol išsiskiria spalvų gamintojų gausybėje, o taip pat – ji atveria iki šiol nematytas naujas galimybes dirbant skaitmeninėje plotmėje.

Parengta pagal „Pantone“ informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius