Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Startavo „Tautos interjero“ rinkimai

Jau dvyliktus metus iš eilės rengiamas konkursas „Metų interjeras / Auksinė paletė’16“, likus mėnesiui iki nugalėtojų paskelbimo ceremonijos, stebina ne tik dalyvius, bet ir organizatorius. Šiuo metu pateikta 220 profesionaliai sukurtų darbų, kurie bus vertinami trijose pagrindinėse kategorijose – privataus, visuomeninio ir biuro interjero.
Startavo „Tautos interjero“ rinkimai
Startavo „Tautos interjero“ rinkimai

Portalų 15min ir interjeras.lt skaitytojai kviečiami balsuoti už labiausiai patikusius „Tautos interjero“ nominacijos darbus. Balsavimas prasidėjo vasario 15 d. ir tęsis iki kovo 10 d.

Balsuoti galima čia.

„Šis konkursas neabejotinai atspindi Lietuvos interjerų kūrimo kultūrą. Žiūrint į konkurso darbus, galima spręsti, kokios interjerų kūrimo tendencijos vyrauja šiuo metu, kokie nauji dalyviai atsiranda šiame sektoriuje, kaip juos ir jų darbus vertina kompetentinga užsienyje pripažintų architektų komisija“, – kalba konkurso „Metų interjeras/Auksinė paletė“ idėjos autorius ir pagrindinis organizatorius Vytautas Gurevičius. Jis pabrėžia, kad šiam konkursui galima pateikti tik 2016 metais realioje erdvėje įgyvendintų darbų nuotraukas.

Startavo „Tautos interjero“ rinkimai
Startavo „Tautos interjero“ rinkimai

Organizatorių įžvalgos

Pasak organizatorių, pastebima tendencija, kad vis dažniau žmonės, norintys komfortiškai gyventi ir dirbti savo erdvėse, kreipiasi pagalbos į profesionalus, nes bet kuri klaida, projektavimo ar įrengimo procese atsiradusi dėl žinių trūkumo ar neprofesionalumo, kainuoja labai brangiai.

„Šiuo metu interjerų kūrimo srityje pernelyg daug naujos informacijos, kurią suvaldyti ir tinkamai panaudoti, nebūnant konkrečios srities specialistu, sunku, o kartais išvis neįmanoma. Taigi galime drąsiai teigti – interjerus Lietuvoje patikima kurti profesionalams“, – informuoja konkurso organizatoriai. Jie džiaugiasi, kad šiemet, 12 metus organizuojamas, konkursas sukvietė nemažai naujų dalyvių.

Apie konkursą ir vertinimus

Garbinga vertinimo komisija iš užsienio jau kovą spręs, kam atiteks šių metų titulai. Bus išdalinta trylika auksinių palečių, kurios interjerų srityje Lietuvoje prilyginamos „Oskarams“ kine.

Startavo „Tautos interjero“ rinkimai
Startavo „Tautos interjero“ rinkimai

Konkursui pateikiami interjerai bus vertinami trijose tipologinėse grupėse-kategorijose: privatus gyvenamasis (buto, namo) interjeras, visuomeninis (kavinės, baro, laisvalaikio centro, parduotuvės ir pan.) interjeras, biuro interjeras. Taip pat bus įsteigta 10 specialiųjų nominacijų, iš kurių daugiausiai dėmesio sulaukia „Tautos interjeras“.

Interjero profesionalų nuomonė

Dizaineris Artūras Čižiūnas paklaustas, kaip vertina konkurso idėją ir ilgametę tradiciją, pabrėžia, kad šiemet į šią iniciatyvą gali pažiūrėti kitokiu žvilgsniu, nes pats pirmą kartą po daugybės metų nedalyvauja jokiuose interjero konkursuose, tačiau nuolat juos stebi. „Norint kokybiškai pasirengti šiam konkursui, dalyviams reikia įdėti tikrai nemažai pastangų – patiems fotografuoti savo interjerus, pateikti juos pagal griežtus reikalavimus ir reglamentą. Tikiu, kad šiemet dalyvauja tik labiausiai motyvuoti. Šaunu tai, kad paskuidalyvių interjerai patenka į portalo interjeras.lt galeriją ir yra matomi plačiajai visuomenei. Man svarbu, kad kiekvienas autorius, pateikdamas darbą, pagalvotų, ar tikrai šisyra vertas dalyvauti konkurse. Taip kiltų konkurso vertė“, – dėsto A. Čižiūnas, dar 2007-aisiais laimėjęs „Tautos interjero“ nominaciją.

Architektūros studijos „Plazma“ atstovai taip pat noriai dalijasi mintimis apie konkursą „Metų interjeras / Auksinė paletė’16“. „Tai – interjerų konkursų Lietuvos rinkoje pionierius –visi kiti konkursaitiesiog ėjo iš paskos.“

Padėka rėmėjams

Šiais metais, kaip visada, interjero kūrėjų bendruomenę džiugina gausus konkurso rėmėjų būrys.

Pagrindines 3 kategorijas remia: Quick Step, Ergolain ir Mosas

10 specialiųjų nominacijų rėmėjai:

„Geriausias spalvinis sprendimas“ – Caparol

„Geriausias vonios kambario projektas“ – Laufen

„Inovatyviausias interjeras“ – JUNG

„Geriausias virtuvės projektas“ – Trukmė

„Geriausias apšvietimo projektas“ – Korgas

„Už profesionaliausią medienos panaudojimą interjere“ – BonumWood

„Geriausias medžiagų derinys“ – IE Laminart

„Tautos interjeras“ – partneriai interjeras.lt ir 15min.lt

„Už lietuviško dizaino propagavimą“ – Lietuvos dizaino forumas

„Geriausias interjero fotografas“ – žurnalas Centras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius